Dosar ”IVECO” la DNA: Orban, îngropat de Guran!

20 ian.

Iată că, pe zi ce trece, ”hora” celor racordați la afacerile de zeci de miliarde cu armament crește cu noi nume grele de politicieni și miliardari. Iar campania ”NAȚIONAL” trece astăzi la ”next level”, cel al unui dosar instrumentat de către procurorii anticorupție în urma licitației pentru achiziția primelor sute de camioane militare dintr-un lot total de câteva mii. Un dosar care poate avea efecte decisive pe scena politică, mai ales că după cum reiese din raportul contrainformativ care a ”spart buboiul” comisioanelor de milioane de euro de pe urma contractelor de armament, la licitația pentru autocamioane militare s-au înfruntat nu doar doi coloși europeni specializați în construcția de autocamioane precum MAN și IVECO, dar și două puternice grupări autohtone de influență!

Schmidt și Mușat au mers cu MAN

Rezultatul fiind unul atât de surprinzător, încât acesta poate explica multe dintre mișcările bruște din actuala Putere politică. Oricum, pe zi ce trece, Comisia Europeană asistă tot mai ”iritată” la devoalarea acestor jocuri duble făcut de autoritățile de la București într-un domeniu atât de sensibil precum cel al înzestrării Armatei Române. Iar cum de această dată în dosarul DNA este vizat și fostul premier Ludovic Orban, alături de fostul său consilier pe probleme de siguranță și ordine publică, Virgil Guran, lucrurile se complică și mai mult. Mai ales într-o perioadă în care ”Puciul de la Cluj” dezvăluit în exclusivitate în ”lovitura” din 6 mai 2020 se extinde acum pe zi ce trece. Tensiunea fiind în creștere și la Palatul Cotroceni, după ce de acum și numele lui Ludovic Orban apare într-o anchetă privind contractele de armament, după cel al afaceristului Michael Schmidt.

Oamenii președintelui, Schmidt și Mușat!

După cum avertizam chiar zilele trecute, implicarea lui Michael Schmidt, omul cunoscut a avea drept cea mai mare influență asupra președintelui României a tulburat rău apele ”high life”-ului dâmbovițean. Mai ales că ceea ce a șocat cu adevărat nu a fost atât existența celor două dosare de la DNA, cât faptul că Michael Schmidt a cunoscut înfrângeri ”inexplicabile” pe anumite licitații…Unde, pentru a adânci și mai mult misterul, chiar se afla de partea celui mai competitiv competitor. Și nici măcar singur, ci alături de un alt ”om al președintelui” cu extrem de multă influență și al cărui nume cântărește greu : avocatul Gheorghe Mușat! Numai că, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, ”oamenii președintelui” Michael Schmidt și Gheorghe Mușat au suferit o înfrângere ”șocantă” în asistarea companiei germane MAN! Astfel că ”semnalul” că germanii de la MAN au pierdut în fața ”outsider”-ului IVECO contractul pentru dotarea Armatei Române cu primele sute de camioane militare a fost receptat ”în plin” în anumite medii. Mai ales că MAN a pierdut pe chiar mâna ”oamenilor președintelui”!

 Deja știe ”Ghiocelul”!

Retras din cursa electorală pentru Primăria Capitalei printr-un dosar DNA bazat pe denunțul ”turnătorului de serviciu” Tiberiu Urdăreanu, Ludovic Orban surprindea la acea vreme prin aducerea aproape de perfecțiune a poziției ”Ghiocelul”, luată în fața sistemului. Iar probabil pe această ”obișnuință” se și bazează cei care cred că fostul premier nu ar face prea multe nazuri dacă i se va cere din nou să fie un ”soldat credincios” al Partidului Național Liberal. Numai că, în ultimele zile ale lui 2020 s-a dovedit că poate ”i-a ruginit cheița”… Pentru că, după ce și-a dat ”de îndată” demisia din fruntea Guvernului, după ce i s-ar fi arătat un anume ”plic galben” la ceas de seară, Orban a avut apoi o răbufnire care nu fusese luată în calculele inițiale. Și s-a cramponat de șefia Camerei Deputaților până a obținut ce dorea. Astfel că implicarea sa în noul dosar instrumentat de DNA poate fi ”decodat” în fel și chip… Cert fiind doar că Ludovic Orban și-a făcut-o de această dată cu mâna lui, odată cu aducerea de-a dreapta sa a ”bombei cu ceas” Virgil Guran!

Mandat de arestare pe 30 de zile!

Suficientă pentru ”masochismul” asumat de Ludovic Orban fiind reluarea ”loviturii” din 12 decembrie 2019, imediat după pripășirea la Palatul Victoria a lui Virgil Guran : În isteria generalizată a demiterilor și numirilor pe bandă rulantă efectuată de noul Guvern, aproape că a trecut neobservată publicarea în Monitorul Oficial a desemnării lui Virgil Guran în funcția de consilier pe ordine publică și siguranța cetățeanului în cadrul Cancelariei prim-ministrului. O funcție care, deși nu are greutatea uneia ministeriale este totuși una specială. Fie și pentru simplul fapt că fiind consilierul premierului tocmai pe probleme de ordine publică și siguranță, intră în fișa postului lui Virgil Guran datoria de a interacționa cu structurile de forță și serviciile secrete. Ceea ce înseamnă că Guran nu avea cum să fie numit consilierul lui Orban pe acest domeniu atât de sensibil, fără avizul ”consultativ” al serviciilor. Iar cum Guran a primit postul, înseamnă că sistemul nu l-a respins. Dar nici nu și l-a asumat! Preferând să transmită premierului doar că ”rămâne la decizia dumneavoastră”. Astfel că Orban a ”înghițit” un consilier suspect de evaziune cu alcool, șantaj și tulburări schizoforme! Acestea fiind cele trei vulnerabilități despre care Orban ar fi trebuit ”tras de mânecă” oficial.

Între timp, ce-i drept, au răbufnit informațiile publice privind faptul că Guran  chiar ar fi fost reținut în Arestul Preventiv al Poliției, în baza unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj! Fiind acuzat că a condus un grup infracțional care ar fi evazionat statul român în urma tranzacțiilor cu alcool. Sau că tocmai în perioada arestărilor ar fi fost internat la Spitalul de Psihiatrie Voila, cu diagnosticul de ”tulburări schizoforme”. Plus un alt caz instrumentat pentru șantaj… Și o primă condamnare la închisoare anulată în cele din urmă pentru prescrierea faptei, după șapte ani de contestări și judecări în diverse instanțe. Aspecte care ar fi trebuit verificate înainte de numirea sa ca și consilier al premierului pe probleme de ordine publică și siguranță. Dar așa, uite că ”fitilul” pentru ”detonarea” lui Orban era pregătit în orice clipă. Iar după cum susțin sursele noastre, inevitabilul s-a întâmplat și numele lui Orban și Guran apar acum în chiar fruntea ”listei negre” a celor suspectați că ar fi ”beneficiarii finali” ai ” contractului camioanelor militare”! Iar dacă Schmidt și Mușat au pierdut ”licitația” în fața lui Orban și Guran, asta chiar că spune multe…

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: