Puțintică răbdare! Cîțu „a mințit”!

4 feb.

Bugetul pe 2021 nu va fi adoptat nici în următoarea ședință de guvern, care va avea loc marți, „întârzie puțin”, a declarat, luni, premierul Florin Cîțu.

Cîțu a explicat, luni, în conferință de presă, de ce întârzie adoptarea bugetului pe 2021.

„Bugetul pentru 2021 întârzie puțin pentru că eu am cerut un lucru foarte important și nu dau înapoi de la acest lucru: subvențiile sau cheltuielile care se duc în anumite sectoare din sectorul public anul acesta trebuie să fie legate de reformă. E foarte clar: nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept să văd ce reforme vin, vom forța aceste reforme dacă nu, prin limitele din buget, dar 2021 este anul reformelor. Dacă nu facem acest lucru vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi și vor câștiga doar șmecherii. Acest lucru ajunge, nu se va mai întâmpla în perioada următoare și banii se vor ducea doar în companii care vor arăta programe de reforme și vor arăta că vor veni pe profit. Dacă nu avem așa ceva, acele companii nu vor mai exista”, a spus Cîțu.

Premierul a dat asigurări că bugetul nu va fi adoptat în următoarea ședință de guvern, care va fi marți.

„Întârzie puțin, adică nu va fi adoptat mâine (marți – n.r.) în ședința de guvern. S-ar putea să fie adoptat săptămâna aceasta sau în prima parte a săptămânii viitoare. Dar nu mâine”, a precizat Cîțu.

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, subliniază că premierul a mințit atunci când a promis că bugetul va fi gata la începutul lunii februarie. Firea mai spune că proiectul de buget era așteptat la Parlament luni, odată cu începerea sesiunii parlamentare.

Firea a reacționat după anunțul premierului Florin Cîțu privitor la întârzierea aprobării bugetului pe anul 2021.

„Ce-am spus, s-a adeverit, din păcate! Cîțu nu are gata Bugetul de stat. A mințit că îl va încheia rapid și îl va aduce în Parlament la începutul sesiunii parlamentare. Sesiunea a început azi. A început și Dl Cîțu să se scuze. Să acuze. Să dea vina. Să găsească “acarii păuni”. Alții decât el care, poate a uitat, a fost ministru de finanțe înainte de a ajunge premierul guvernului format din partidele care au pierdut alegerile. Care au fost trimise de români acasă sau în opoziție, nicidecum la guvernare. Și, dacă tot s-au cocoțat la putere prin manipulare, fraudă și minciună, măcar să muncească pentru oameni. Să vină cu rezultate, nu doar cu scuze”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: