Iohannis poate dormi liniștit: „Nu-i oportună”!

17 feb.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat marți seara că nu crede că este oportună, în acest moment, declanșarea unei proceduri de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

Întrebat de Ion Cristoiu, dacă PSD ar susține o inițiativă a AUR de suspendarea președintelui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a spus că o astfel de procedură nu este oportună în acest moment.

„Ca să inițiezi o astfel de procedură trebuie să ai un număr de parlamentari și momentan domnul Simion nu are o tremie din Parlament, PSD are. Ca să ai un demers care să meargă până la capăt trebuie să ai majoritate, în acest moment PSD și formațiunea AUR nu au majoritate. (…) Nu cred că în acest moment este oportună declanșarea unei proceduri de suspendare a domnului președinte Klaus Iohannis. Și de pandemie, și de criza economică, și de contextul internațional și de faptul că a trecut o perioadă mult prea mică de la alegeri”, a spus Ciolacu, la TVR1.

Acesta a declarat că parlamentarii PSD nu ar semna o astfel de inițiativă.

„Nu, categoric în acest moment, nu. I-aș propune domnului Simion să depunem o moțiune de cenzură. E mai oportună schimbarea Guvernului decât suspendarea președintelui”, a mai spus Ciolacu.

Referindu-se la Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a spus că președintele „a depășit o linie roșie” și a făcut o „greșeală majoră implicându-se în campanie”.

Despre o schimbare a Renatei Weber

Marcel Ciolacu a spus marți seara că partidul va ataca la CCR o eventuală hotărâre de suspendare a Avocatului Poporului, dar a anunțat că va sesiza și instituțiile europene.

„Renate Weber e o instituţie. Cum te apuci să ataci? Este pe mandat. De ce vii pe un anumit mandat şi ataci? Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională. (…) Şi categoric, în primul rând mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept. Nu ai justificările necesare să vii cu aşa ceva. Poate am uitat acele ordonanţe date noaptea, fără să ţii seama de drepturile şi libertăţile românilor, încălcând Constituţia”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1.

El susține că rolul Avocatului Poporului este foarte important și că PNL „joacă tot în logica electorală”.

„Este foarte important Avocatul Poporului în această zonă, iar doamna Renate Weber a ieşit şi a atacat toate deciziile, ordonanţele. Presupun că au făcut nişte sondaje de opinie şi au văzut ce personalitate sau ce instituţie să atace şi le-a reieşit din cifre că cea mai vulnerabilă ar fi doamna Renate Weber. (…) Ei joacă în continuare tot în logica electorală, nu au nicio treabă cu guvernarea”, a mai spus Ciolacu.

Comisiile juridice din Camera Deputaților și Senat au termen de două săptămâni pentru a întocmi raportul privind revocarea actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, a anunțat marți președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Cotidianul RO

2 răspunsuri sa “Iohannis poate dormi liniștit: „Nu-i oportună”!”

  1. neicaion 17 februarie 2021 la 12:52 pm #

    Pe ciolacu nu-l deranjează absolut deloc că „presedintele” se șterge în dos cu Constituția și legile care nu-i convin, parcă ar fi monahia „Joiannis”.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: