Luarea de ostatici de la Onești: Executorul care l-a evacuat pe criminal a fost condamnat penal și este executat silit!

3 mart.

Luarea de ostatici într-un apartament din Onești, județul Bacău, s-a încheiat tragic luni seară. Gheorghe Moroșan, un bărbat de 68 de ani, a sechestrat doi muncitori care renovau locuința. A sunat la 112 și a amenințat că îi omoară.

În urma negocierilor, bărbatul nu a cedat. S-a năpustit asupra celor doi și, orbit de furie, și-a pus planul în aplicare. După ore întregi de ezitări, polițiștii au intrat în forță în casă și au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a fost rănit la picioare, așa că medicii l-au preluat și l-au dus la spital.

Soția agresorului a fost reținută, fiind acuzată de complicitate la lipsire de libertate. În geanta ei, anchetatorii au descoperit mai multe coliere din plastic, cu care ostaticii ar fi fost legați.

Fiica bărbatului, stabilită în Germania, a declarat la Pro TV că tragedia putea fi evitată.

Fiică„A fost o executare, dar nu era executare silită învestită cu formulă executorie. Nu s-au prezentat cu niciun document. S-a furat tot din apartament, iar astăzi a sunat o vecină care informa că cineva este în apartament și nu știe ce face acolo.”

Reporter: „La acest moment apartamentul era al părinților dumneavoastră?”

Fiică„Este al părinților mei, dar nici în momentul de față nu s-a prezentat nimeni, deși tatăl meu a cerut acel act, să i se aducă acel act. Astăzi nu i s-a adus actul care dovedea că apartamentul nu îi mai aparține. De ce s-a ajuns la așa ceva când puteau să aducă acel document?”

Reporter„Și se rezolva așa, totul, credeți, dacă aduceau acea hârtie?”

Fiică„Dacă aduceau acea hârtie se rezolva totul.”

Reprezentanții firmei care deține în prezent apartamentul susțin că imobilul a ajuns în proprietatea companiei în 2009, ca urmare a unei sentințe judecătorești și a fost în conservare până acum.

Criminalul din Onești a amenințat încă din 2018, dar nimeni nu a reacțiomat

În 2018, Gheorghe Moroșan a publicat pe Facebook o înregistrare video, în care anunță că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, dacă nu i se satisfac câteva doleanțe.

Sexagenarul l-a acuzat pe executorul judecătoresc pentru că l-ar fi evacuat cu jandarmii fără să arate un document care să-i dea acest drept. Unul dintre jandarmi i-ar fi pus pistolul la cap fiicei lui, ca să o grăbească să iasă din casă.

În momentul evacuării, Moroșan era plecat în străinătate, iar la revenirea în țară, nu a reușit să recupereze nimic din apartament. A făcut o încercare oficială, dar executorul ar fi pretins că sigiliul pus pe apartament fusese distrus.

A făcut mai multe plângeri penale, dar nu ar fi fost niciodată chemat și întrebat. A reclamat și conducerea poliției din Onești, tot fără rezultat.

„Familia mea a fost amenințată cu armă de foc. Dacă nu se lămurește situația, cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc!”, a amenințat Moroșan.

Peste 3 ani, timp în care nimeni nu a luat în seamă amenințările, el s-a răzbunat pe cei doi electricieni, unul de 36 de ani, altul de 52 de ani, trimiși de noul proprietar al apartamentului din Onești. Criminalul nu a folosit o armă de foc, i-a ucis pe amândoi cu o sabie și un cuțit.

Gheorghe Moroșan, autorul luării de ostatici și a crimelor de la Onești, și soția sa au fost evacuați forțat din apartament de un executor judecătoresc cu probleme penale, în urmă cu peste zece ani.

Foto: Așa arată apartamentul, după crima de luni. Sursă: Antena 3

Așa cum Ziarul de Bacău a publicat ieri, sexagenarul l-a acuzat pe executorul judecătoresc pentru că l-ar fi evacuat cu jandarmii, fără să arate un document care să-i dea acest drept (video mai jos).

Executorul vizat de acuzații este Alexandru Tabarcea, devenit între timp avocat în Baroul Bacău. Pe 31 octombrie 2016, el a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, într-un alt dosar, fără legătură cu crima de luni, în care DNA a anchetat devalizarea Rafinăriei Dărmănești.

În 2019, pe rolurile instanțelor de judecată erau proceduri de executare silită a fostului executor judecătoresc.

Cum a ajuns soția lui Moroșanu datoare la Chimcomplex

Ziarul de Bacău a prezentat în anul 2003 povestea tonelor de titan dispărute în perioada în care Aurelia Moroșan, soția criminalului de la Onești, era gestionară. Condamnată să plătească paguba de 8,3 milioane de lei, judecătorii au pus sechestru pe apartamentul familiei, urmat de executare silită.

La sfirsitul lunii trecute, Aurelia Morosan, o fosta gestionara la SC Chimcomplex SA Borzesti, a fost somata de catre executorul judecatoresc sa plateasca incredibila suma de 8,3 miliarde de lei.

„In conditiile in care nu veti executa de buna voie obligatia, se va proceda la scoaterea la vinzare a imobilului, proprietatea dumneavoastra, situat in Onesti”, se spune in respectiva somatie. Este vorba despre un sechestru asiguratoriu pentru un apartament evaluat la 250 milioane de lei. De altfel, o suma care nu poate acoperi nici pe departe uriasa paguba imputata conform Deciziei nr. 420 a SC Chimcomplex SA.

Totul a plecat de la magaziile A05 ale Depozitului Central, unde Aurelea Morosan a fost gestionara si care, asa cum sustine, a fost pradata de trei ori. Comisia de inventariere a bunurilor gestionate a ajuns la concluzia ca de acolo au disparut nu mai putin de 7.606 kilograme bare de titan, robineti, corpuri de ventile, bare de otel si inox, tevi si alte materiale. O cantitate impresionanta de produse care nu puteau fi sustrase decit in mod organizat, mai ales ca titanul este considerat material strategic si este folosit si in fabricarea de armament.

De aceea, gestionara a contestat la Tribunalul Bacau somatia, decizia de imputare si decizia prin care trebuie sa predea gestiunea. „Este lipsa de gestiune, dar de ce? Pentru ca s-au spart magaziile. Sa mi se aduca macar doi martori care sa spuna ca eu sint vinovata ca n-am sigilat corect magaziile, sau ca n-am pus lacatul ca lumea. Dar sa-mi demonstreze cu documente”, ne-a declarat ea.

Gestionara ocupa aceasta functie din 1988. In 1994 a avut primele probleme cu unitatea la care lucra din cauza unui transfer de motorina de la serviciul CFU (Caile Ferate Uzinale). La acea data s-a considerat ca este vorba despre furt si, ca atare, i s-a desfacut contractul de munca. A urmat un an si jumatate de procese, finalizate in cele din urma cu obligarea celor de la Chimcomplex de a o reincadra si de a-i plati salariul pierdut in aceasta perioada.

Ea a fost primita pe postul de primitor-distribuitor la depozitul de metalurgice, neferoase si electrice. Pina anul trecut, totul a mers bine si necazurile vechi pareau sa fie uitate, insa pe 23 mai au inceput sa fie depistate primele furturi.

„In jurul orelor 16.00, paznicul Constantin Moraru a observat o caruta si sase persoane aflate linga gard. Oamenii au fugit cind au fost somati, lasind in urma 40-50 de bucati de ventile din inox, ascunse in iarba proaspat cosita. Conducerea unitatii a fost informata de biroul de paza despre acest aspect, prin referatul nr. 98/2002”, se arata in contestatia facuta de gestionara.

A doua zi, ea a constatat ca peretele din tabla ondulata a unei magazii de care raspundea fusese fortat si ca, in afara de ventile, lipsea si teava si sirma din inox. Tot ea afirma ca in informarea trimisa directorului general, Virgiliu Bancila, nu se specifica nimic despre spargere, ci numai ca serviciul de paza a recuperat 58 de robineti si 11 corpuri ventile care se afla in magazia de confiscari si care i-au fost imputate la valoare reactualizata, plus cota de aprovizionare, de 15%, si 19% TVA.

– Ziarul de Bacău, 2003

Ce spune Chimcomplex

Ziarul Libertatea a solicitat companiei Chimcomplex SA mai multe lămuriri în legătură cu situația juridică a apartamentului în care au fost uciși luni, 1 martie, cei doi electricieni, după ce au fost sechestrați de fostul proprietar, Gheorghe Moroșan.

Reprezentanții companiei Chimcomplex Borzești au comunicat că apartamentul în cauză a devenit proprietatea companiei în urmă cu 12 ani, în 2009, „ca urmare a unei sentințe judecătorești”, anterior având statut de „locuință personală”.

Gheorghe Moroșan nu a fost angajat la Chimcomplex, precizează reprezentanții companiei. Soția acestuia, Aurelia Moroșan, a fost angajata Chimcomplex până în anul 2003.

„Era gestionar în cadrul companiei. Din păcate, în anul 2003, din bunurile companiei gestionate de doamna Moroșan au dispărut peste 7 tone de materiale (țevi, inox și altele). În urma expertizei, ea a fost găsită responsabilă. A existat un proces, conform legislației românești, și s-a pus sechestru pe acest imobil, care ne-a fost dat ca să acopere prejudiciul făcut companiei”, a declarat, Georgiana Stavarache, directorul de comunicare al Chimcomplex.

„Imobilul a intrat în posesia Chimcomplex vandalizat, fără ferestre, uși interioare sau exterioare ori alte bunuri. Victimele au fost angajații companiei, erau electricieni care verificau instalația electrică din apartament în vederea renovării acestuia”, a precizat Georgiana Stavarache.

Din informațiile de la ITM Bacău, doar una dintre victimele lui Moroșan era electrician, cealaltă fiind lăcătuș mecanic.

2 răspunsuri sa “Luarea de ostatici de la Onești: Executorul care l-a evacuat pe criminal a fost condamnat penal și este executat silit!”

  1. Snake 3 martie 2021 la 4:32 pm #

    Concluzie: femeia a fost condamnată degeaba, familia a rămas fără apartament în baza unei sentințe fără probe directe iar soțul a făcut dreptate așa cum a putut. Familia distrusă de justiție și cei doi morți sunt victimele magistraților români corupți și incompetenți.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: