Soția lui Iron Man conduce România, nu Iohannis!

3 mart.

Liniștea în care părea să se fi cufundat șeful statului în ultima perioadă a fost din nou tulburată de unii dintre cei mai apropiați oameni ai președintelui. Cei care l-au informat pe Klaus Iohannis că este din nou victima batjocurilor proferate fără jenă de Dacian Cioloș la Bruxelles. Ce-i drept, astfel de episoade au mai avut loc în Parlamentul European și la sfârșitul anului trecut. Numai că atunci aroganțele fără perdea ale liderului PLUS au fost puse strict pe seama campaniei electorale. Atunci când Iohannis a dat dovadă de o slăbiciune fără precedent, acesta impunându-le liderilor Partidului Național Liberal să nu răspundă sub nicio formă la atacurile dezlănțuite ale oamenilor lui Dan Barna și Dacian Cioloș de la USR – PLUS.

Anca Dragu, mereu în umbra șefului…

La fel de surprinzătoare a fost însă și aceeași poziție a ”ghiocelului”, pe care Iohannis a adoptat-o și după alegeri. Atunci când, la închipuitele ”negocieri” de la Vila Lac 2, Ludovic Orban a trebuit să ”înghită” tot ce i-au băgat pe gât noii ”parteneri” de guvernare. Iar cine crede că fostul premier a acceptat această umilință istorică pentru PNL fără acceptul fie el și tacit al președintelui Klaus Iohannis se înșeală amarnic! Iată însă că, după ce USR – PLUS a primit aproape tot ceea ce a solicitat, probabil că șeful statului și-a închipuit că, gata, ”coșmarul” s-a încheiat. Numai că informațiile din ultimele zile care i-au parvenit acestuia în ultimele zile arată contrariul. Pentru că, spre deosebire de toamna anului trecut, Dacian Cioloș nu se mai prezintă pe sine însuși la Bruxelles ca și viitorul președinte al României. În schimb le garantează colegilor de grup și le bagă ”bățul în gard”popularilor europeni că deja România nu mai este condusă de facto de Klaus Iohannis!

Marius Dragu a luat 35 de voturi la alegerile din Costinești

Ci de către cel de al doilea om în statul român, Anca Dana Dragu Paliu! Prima femeie ajunsă în fruntea Senatului fiind prezentată ca și viitorul președinte al României! Iar îngrijorarea oamenilor președintelui din sistem este una cu atât mai mare, cu cât actuala șefă a Senatului României este cunoscută ca și ”soția lui Iron Man”. Având în acest sens informații privind influența covârșitoare pe care Marius Dragu, cel pe care propaganda ”rezistentă” îl prezintă drept ”plin de mușchi”, dar care a pierdut alegerile locale din Costinești ar avea-o asupra șefei Senatului, Anca Dana Dragu Paliu.

Recrutată de Bruxelles pe 100.000 euro

Ca toți ceilalți lideri ai partidului ”anti-sistem”, și povestea de viață a Ancăi Dana Dragu Paliu pare una de succes. Cu obligatoria ”bornă” a unei ”burse” de studii în străinătate, bineînțeles. Biografia oficială a acesteia debutând cu cursurile Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București, finalizate în anul 1996. Între 1999 și 2000 a urmat un program de studii postuniversitare în domeniul politicii economice și afacerilor internaționale, la Universitatea Georgetown.

Dan Barna pierde teren în alianța USR – PLUS

În 2007 obține titlul de master în politici publice de la SNSPA București și în 2010 pe cel de doctor în științe economice de la Academia de Studii Economice București. În ceea ce privește cariera profesională, Dragu a lucrat ca și economist la Banca Națională a României, între 1996 și 2001. Apoi, între 2001 și 2013, în cadrul Fondului Monetar Internațional. Acolo unde, timp de 12 ani a fost expert FMI pentru Bulgaria și România. Numai că în 2013 a fost recrutată de către Comisia Europeană, ca și analist economic. Acolo de unde a declarat un venit de 107.368 euro anual. Pe lângă cei peste 100.000 lei proveniți din închirierea a două imobile. La venitul total al familiei Dragu contribuind și soțul Marius Dragu, cu cei 3.750 lei încasați de la o firmă și trecuți în declarația de avere. Interesant este însă că teribila propagandă social media a oamenilor lui Cioloș s-a axat mai mult pe promovarea imaginii acestuia, Marius Dragu fiind intens promovat ca ”Iron Man”, ”omul plin de mușchi” sau ”instructor de înot la cinci bazine din Bruxelles”, în perioada în care și-a urmat acolo soția recrutată de Comisia Europeană, în 2013. Interesant fiind totuși și că acesta a urmat cursuri pentru obținerea avizului de instructor de înot în anul 2014. Oricum, deși a beneficiat de sprijinul direct al lui Dacian Cioloș la alegerile locale pentru Primăria Costinești, Marius Dragu s-a clasat doar pe locul 5, cu … 35 de voturi! Numele soțului președintei Senatului mai fiind legat și de mai multe tranzacții ale BTT-ului, acolo unde este președintele Consiliului de Administrație.

”Munciți pe 2 lei”!

În ciuda salariului mai mult decât ”frumușel” primit de la Comisia Europeană, Anca Dragu a renunțat la această carieră și s-a întors în România, la chemarea noului premier tehnocrat, Dacian Cioloș. Cel care a numit-o ministrul Finanțelor, postură din care Dragu s-a remarcat prin ”prioritatea absolută” a tăierii finanțărilor acordate Bisericii. Însă cel mai mult a șocat nu atât refuzul acesteia de a accepta mărirea salariului minim, ci justificarea pe care a aruncat-o public în fața românilor : ” În Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, locuitorii sunt săraci și mulți și toți știu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme”. Iată însă că, în ciuda apelului la români ”ca să muncească pe doi lei”, Anca Dana Dragu Paliu este acum președintele Senatului. Cel de al doilea om în statul român ajungând aici după ce, după căderea guvernului tehnocrat, a fost recuperată de multionaționala E.ON, unde a fost director general adjunct.

”Ghinion”… E tot Aspen Institute

După cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, oamenii președintelui au tras deja o primă concluzie mai mult decât îngrijorătoare. Primele verificări neoficiale identificând-o și pe Anca Dana Dragu Paliu ca fiind extrem de apropiată de influentul Aspen Institute. La fel ca și Vlad Voiculescu. Și ca toți ceilalți miniștri promovați de Dacian Cioloș pe filiera PLUS. Și nu doar în dauna ”partidului meu” al lui Iohannis, dar și al USR-ului lui Dan Barna. Cel căruia Cioloș îi ia fața pe zi ce trece… În timp ce Klaus Iohannis se vede nevoit să reziste asaltului lui Dacian Cioloș tocmai într-o perioadă în care retragerea anunțată a Angelei Merkel îl obligă oricum pe ”neamț” la o repoziționare față de noii poli de influență care se creionează la nivel european. Și mai ales că adevărata miză a lui Iohannis este preluarea Președinției Consiliului European. Vis care nu i se poate îndeplini în cazul unei opoziții active a grupului Renew Europe, acolo unde Macron l-a pus președinte tocmai pe Dacian Cioloș! În plus, disperarea lui Iohannis provine și prin prisma informațiilor că Dacian Cioloș dă deja asigurări la Bruxelles, liderilor influentelor grupări de lobby europene că pot apela cu toată încrederea nu la șeful statului, ci la Anca Dragu! Mai ales în ceea ce privește promovarea proiectelor legislative unde Senatul este Camera Decizională…

http://national.ro/

2 răspunsuri sa “Soția lui Iron Man conduce România, nu Iohannis!”

  1. Aliosa 3 martie 2021 la 11:33 am #

    A republicat asta pe My Blog.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: