HERR KLAUSS ADOLF JOHANNES:O intrebare legitima in scandalul Foisor: cite spitale private au rechizitionat Arafat, V.V. & comp?

13 apr.

DEMISIA CRIMINALII ROMANIEI .Scandal la Spitalul Foişor din Capitală. LA  ORDINUL GAULEITERULUI NAZI KLAUSS ADOLF JOHANNES,Arafat și Voiculescu își  pasează vina. Unul a emis ordinul, celălalt l-a avizat! | Octavpelin's  Weblog

Nici nu izbucnise bine pandemia, în martie anul trecut, că Raed Arafat ne dădea vestea cea mare: statul nu va ezita să rechiziționeze spitale private pentru tratarea bolnavilor de Covid 19. 13 luni mai tîrziu, o întrebare legitimă se impune: cîte spitale private au rechiziționat de atunci guvernanții?

Scandalul unicului spital cu specializare ortopedică din România, Foișor, a scos la lumină elemente șocante: încă de la începutul lunii, conducerea unității informase ministerul Sănătății că spitalul nu se pretează transformării în unitate Covid, cu argumentele tehnice de rigoare.
Și totuși, știm cu toții ce s-a întîmplat zilele trecute.
Pe motiv că, practic, locurile disponibile la ATI sunt epuizate.

Anul trecut, în martie, Raed Arafat anunţa disponibilitatea pentru rechiziţionarea unor entităţi private.
”Această măsură este inclusă în planurile pentru situaţii de urgenţă, când începe să crească numărul cazurilor cauzate de epidemia respectivă, dacă apare, sau pandemia mondială care există. Aici vorbim de rechiziţionare de entităţi chiar private – permite legislaţia – şi folosirea acestor entităţi în scopul public până la finalizarea situaţiei crizei” spunea el.

O investigație din open sources făcută de noi relevă că de atunci și pînă azi, au fost rechiziționate cca.5 spitale private, precum Genesys Arad (MedLife), Spitalul Pelican Oradea (Medicover) şi Metropolitan Hospital Bucureşti (Monza), Spitalul Polaris dintr-o comună clujeană ori Patrick Medical Center din Băicoi.

Dintr-un total de cca.150 de spitale private, paritatea spitale stat/privat fiind, în România, de cca.2,5 la 1.

Nu ar fi lipsit de interes să aflăm dintr-o sursă oficială – ca să avem garanția că nu ne-am înșelat cu cifrele! – numărul exact al spitalelor private rechiziționate în numele Covid, pentru că un număr de 5 din 150 înseamnă cam puțin.
Nu de alta, dar altfel s-ar întări speculațiile că statul lui Arafat, Voiculescu & comp preferă să sacrifice cu cinism spitale de stat neadecvate mai degrabă de a cuteza să se atingă de puternicele rețele private de sănătate din România, multe cu acționari străini, rețele ale căror afaceri duduie de cînd cu pandemia. (B.T.Iacob)

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: