„FALANGA JOHANNISTA „DIN SISTEM SI Marea Arestare care sparge Guvernul după Paște!

14 apr.

După ce președintele Klaus Iohannis și-a dat în cele din urmă acceptul, fie el și unul tacit, după cum dezvăluiam chiar zilele trecute, liberalii se pregătesc intens de ”Marea Eliberare” a ”guvernului meu” de ”parteneriatul” de-a dreptul sinucigaș cu alianța USR – PLUS. Și care este programată a avea loc peste trei săptămâni, imediat după Sărbătorile Pascale. De fapt, pentru a păstra cu totul acuratețea informației de ultimă oră intrată în posesia noastră, nu atât liderii Partidului Național Liberal sunt cei care vor încerca să dea această lovitură de palat la Victoria, ci ”falanga iohannistă” din sistem. Cea care încă îi susține.

Căderea guvernului Cîțu se lasă cu rețineri

Și care a trebuit să identifice de urgență un ”Plan B”, după ce politicienii din PNL, indiferent de grupurile de interese la care sunt racordați, nu s-au dovedit a fi în stare să rezolve singuri această problemă. Astfel că strategia a trebuit schimbată din mers, după ce premierul Florin Cîțu nu s-a dovedit destul de ”bărbat de stat” pentru a fructifica mingea ridicată la fileul Ministerului Sănătății. Iar cum riscurile ca și așa șubrezita coaliție de guvernare să se ducă la valea politicii cu tot cu Partidul Național Liberal sunt destul de consistente, s-a stabilit ca în scenă să intre specialiștii sistemului. Cei care trebuie acum să repare răul produs de liderii politici. Astfel că, după cum susțin sursele noastre, se va recurge la o ”implozie controlată” . Iar cum pentru instalarea unui viitor guvern minoritar PNL – UDMR și cu sprijin parlamentar PSD-ist este imperios necesar ca alianța USR – PLUS să facă singură pasul înapoi de la guvernare, s-a tot căutat modalitatea concretă prin care provocarea să fie una potrivit de intensă.

Cine va fi lovit primul, Barna sau Cioloș?

Astfel încât ”puilor de neomarxiști” să le cedeze nervii și să calce astfel pe ”mina” minuțios armată. Și uite cum s-a ajuns astfel la actualul plan de supraviețuire a liberalilor la guvernare. Unul care prevede ca după Sărbătorile Pascale să fie detonată solicitarea unui mandat de arestare pe numele unuia dintre greii USR – PLUS. ”Marea Arestare” urmând a sparge astfel actualul guvern, prin retragerea isterică de la Palatul Victoria a useriștilor despre care se presupune că nu vor ”înghiți” un asemenea afront. Și vor elibera zona…

Nu e Voiculescu!

Florin Cîțu nu a avut nici măcar tăria de a murmura ordinul necesar, atunci când ”plutonul de execuție” era gata pregătit să scape Ministerul Sănătății de catastrofalul mandat al lui Vlad Voiculescu. Cel care pe zi ce trece dovedește că parcă singura sa prioritate pe agenda Sănătății este ca noi forme de transplant să nu mai poată fi efectuate în spitalele din România. Și să se efectueze în Viena, cu deconturi halucinant de mari, asigurate de la bugetul Ministerului Sănătății, bineînțeles.

Pesediștii lui Ciolacu știu cum să voteze în Parlament

Oricum, uite că spre surprinderea multora, actuala guvernare nu se va rupe din cauza lui Vlad Voiculescu! Ceea ce nu înseamnă însă, desigur, că acesta nu își va duce singur Crucea pusă în spate de unchiul ”Don Nic”. Și de Big Pharma cu ale ei interese de miliarde de euro anual. Astfel că, dacă nu Vlad Voiculescu va fi pretextul spargerii actualei coaliții de guvernare, firesc că rămâne marea întrebare la cine se va strânge atunci șurubul…?

Barna sau Cioloș?

Culmea este însă că răspunsul final nu îl știu la această oră nici măcar inițiații sistemului. Și nici ”acoperiții” însărcinați cu îndeplinirea acestei delicate misiuni. Adică tocmai cei care nu s-au decis încă definitiv care să fie ”aripa” pe care să ”frângă” din cadrul USR – PLUS… Cea a lui Dan Barna sau a lui Dacian Cioloș. Ce-i drept, se pare că prima variantă ar fi mult mai la îndemână. Mai ales că într-un astfel de scenariu, nici riposta ”radicalizaților” din sistem nu se preconizează a fi chiar atât de puternică. Astfel că, la o primă strigare, ”marea arestare” ar fi logic să aibă loc în cadrul grupării Barna. Numai că rămâne de văzut dacă ”demolatorii” actualei coaliții vor rezista tentației să îi aplice o ”rangă în dinți” unui Dacian Cioloș care oricum le rânjește tot mai obraznic în față. Chiar dacă conexiunile acestuia din sistem sunt mult mai puternice decât cele ale lui Dan Barna.

Iohannis vrea, dar nu se bagă…

Astfel că ultima decizie pe care o mai au de luat cei aflați în spatele acestei operațiuni este la care dosar să se dea primul drumul după Paște… La cel care să rupă USR-ul lui Barna sau PLUS-ul lui Cioloș…? Marea șansă fiind însă că nu se prevede ca niciunul dintre cei doi co-președinți să reacționeze cu adevărat din cale afară de vehement, dacă va fi astfel scos din cursa pentru președinția Alianței contracandidatul său…

Fără penali în funcții publice!

Singura preocupare rămânând deci ca dosarul să fie unul ”beton”, strict tehnic vorbind. Și cu date și cifre concrete, cât mai multe și mai exacte. Pentru că ultima grijă care le mai trebuie liberalilor este să se trezească în stradă cu alți protestatari ”rezist”. Care, oricum nu sunt alde Șoșoacă sau alți revoluționari îmbătrîniți și deja neputincioși. Drept urmare, structura de Parchet competentă va înainta Parlamentului României solicitarea privind urmărirea penală a unui fruntaș userist, într-un dosar ”tehnic”, care ar urma să se finalizeze apoi cu ”marea arestare”.

UDMR-ul lui Kelemen Hunor cade din nou în picioare

Iar cum pesediștii lui Marcel Ciolacu știu deja ce au de făcut și cum să ”ridice mânuțele” în Parlament pentru încuviințarea solicitării procurorilor, atunci useriștii vor părăsi actuala coaliție de guvernare denunțând ”blatul ” PSD – PNL. Sau cel puțin asta este actuala formă a planului prin care trebuie scăpat de USR – PLUS de la guvernare cu orice preț! Și mai ales cât nu este prea târziu… Pentru că, la rândul lor și useriștii pregătesc să bage ”marfă angro” la DNA! Cu tot felul de sesizări penale descoperite de miniștrii ”rezist” care și-au preluat mandatele de la predecesori liberali. Așa că deja este care pe care!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: