Mircea Geoana, atac neasteptat la Iohannis: ”Nu digitalizarea e solutia magica”!

20 apr.

Geoana: Iohannis sa-si aleaga 15 ministri; in zona de program economic am o  viziune mai

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, îl lovește neașteptat pe președintele Klaus Iohannis criticîndu-l exact unde-l doare mai tare, la noua sa jucărie preferată și anume digitalizarea României – ca soluție pentru transformarea țării – pe care acesta o trîmbițează de vreun an pe toate potecile. Mai mult, Geoană îi trasează noua agendă președintelui privind proiectul de țară, aproape din poziția de viitor candidat prezidențial.

”Unii încearcă să prezinte digitalizarea Statului (necesară și urgență) drept soluția magică pentru această transformare. Regândirea profundă a rolului Statului și investiția în oamenii care populează instituțiile sale reprezintă adevărata prioritate natională(s.n.)” scrie Geoană într-un material pe siteul Digi 24.

”Mai ales în țări ca România, cu importante decalaje de dezvoltare și de capacitate administrativă, nevoia clădirii unui Stat Strateg – dinamic, planificator, reinventat, însănătoșit, decăpușat, eficace, transparent, antreprenorial și mai respectuos față de cetățean reprezintă o prioritate absolută, inclusiv pentru mediul economic si echilibrul necesar în societate. Recâștigarea încrederii cetățenilor noștri în instituțiile publice face parte din reziliența noastră ca societate, într-o lume în care fracturile și vulnerabilitățile sunt plătite scump(…) A sosit clipa să avem și noi curajul de a apuca pe un drum nou, dificil, controversat, însă indispensabil pentru un destin mai bun” le transmite liderul NATO actualilor guvernanți, cu președintele în frunte.

Să amintim că de cca.5 ani de zile, dar mai ales în ultimul an, tema digitalizării a devenit marota principală a lui Iohannis, văzută ca soluție anticorupție, educațională, de dezvoltare economică șamd. (B.I.)

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: