Parlamentul European face presiuni pentru condiționarea fondurilor europene vizata este si romania lui KlauSS Adolf Johannes!

10 iun.

Galerie FOTO: Klaus Iohannis, alături de Angela Merkel și Jean-Claude  Juncker la summit-ul PPE înaintea Consiliului European - caleaeuropeana.ro

Parlamentul European a anunțat astăzi va începe imediat pregătirile necesare pentru eventuale proceduri judiciare împotriva Comisiei Europene pentru că nu a condiționat fondurile europene de controversatul concept de ”statul de drept”.

 Parlamentul European lansează un război politic împotriva Comisiei Europen, invocând ”riscul tot mai mare ca statele membre să utilizeze în mod abuziv fondurile UE”. Într-un comunicat de presă transmis astăzi, Parlamentul European anunță că eurodeputații îndeamnă Comisia Europeană să ia măsuri rapid pentru aplicarea Regulamentului privind condiționalitatea fondurilor europene de așa numitul ”stat de drept” și avertizează că Parlamentul va începe imediat pregătirile necesare pentru eventuale proceduri judiciare în acest sens.

Chiar astăzi, într-o rezoluție adoptată cu 506 voturi pentru, 150 împotrivă și 28 abțineri, eurodeputații au stabilit că noul instrument de condiționalitate pentru protejarea bugetului UE este în vigoare de la 1 ianuarie 2021 și se aplică și fondurilor de redresare.

Critica pe care Parlamentul European o aduce Comisiei este aceea că Executivul european nu a propus nicio măsură în temeiul noilor norme și nu a respectat termenul de 1 iunie stabilit de Parlament în rezoluția sa din 25 martie pentru finalizarea orientărilor privind aplicarea regulamentului.

Această situație „constituie un temei suficient pentru introducerea de acțiuni în justiție în temeiul articolul 265 din TFUE împotriva Comisiei”, se arată în comunicat.

Parlamentul European mai spune că riscul ca bugetul UE să fie utilizat abuziv în țările UE a crescut și că statul de drept se deteriorează.

Nu trebuie uitat însă că Bruxelles-ul a folosit de nenumărate ori așa numitul stat de drept împotriva statelor membre, mai ales a celor care au manifestat independență, cum sunt Ungaria sau Polonia, sau, la un moment dat în trecut, chiar și România.

Că Parlamentul European vrea să atace anumite state membre (probabil tot Ungaria și Polonia) se vede din aceea că în comunicatul citat este indicat faptul că eurodeputații presează Comisia ”să abordeze rapid încălcările grave ale principiului statului de drept în unele state membre, care pun în pericol în mod grav distribuirea echitabilă, legală și imparțială a fondurilor UE”.

Parlamentul cere Comisiei ”să utilizeze toate instrumentele necesare, inclusiv procedura prevăzută la articolul 7 din Tratatul UE, cadrul UE privind statul de drept și procedurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, pentru a aborda încălcările persistente ale democrației și ale drepturilor fundamentale în UE”, ceea ce arată că Bruxelles-ul se pregătește să atace dur ultimele țări din blocul comunitar care mai manifestă independență.

Read more: https://ro.sputnik.md/International/20210610/35070521/Parlamentul-Europeana-face-presiuni-pentru-conditionarea-fondurilor-europene.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: