Liderii UE, SUA, Germania și Canada l-au felicitat pe noul premier israelian Naftali Bennett!

14 iun.

Noul prim-ministru Naftali Bennett, care îi succede lui Benjamin Netanyahu, aflat la putere timp de 12 ani, a fost felicitat de mai mulți lideri occidentali cu ocazia preluării mandatului, anunță AFP, citat de Agerpres.

Astfel, președintele american Joe Biden, a avut o primă convorbire telefonică cu noul șef al Guvernului israelian în cadrul căreia a evidențiat ”sprijinul ferm pentru relația SUA-Israel și angajamentul său neclintit față de securitatea Israelului. Acesta și-a exprimat intenția fermă de a aprofunda cooperarea dintre Statele Unite și Israel cu privire la numeroasele provocări și oportunități cu care se confruntă regiunea.  (…) Președintele a transmis, de asemenea, că administrația sa intenționează să colaboreze îndeaproape cu guvernul israelian în ceea ce privește eforturile de promovare a păcii, securității și prosperității pentru israelieni și palestinieni”, este precizat într-un comunicat al Casei Albe.

”Mulţumesc, domnule preşedinte. Aştept cu nerăbdare să colaborăm pentru a consolida legăturile dintre cele două ţări ale noastre”, a reacționat într-un mesaj pe Twitter Naftali Bennett.

 

Felicitări au venit și din partea președintelui Consiliului European, Charles Michel.

”Felicitări prim-ministrului @naftalibennett şi prim-ministrului prin rotaţie MFA @yairlapid pentru depunerea jurământului noului guvern israelian”, a scris pe Twitter Charles Michel. ”În aşteptarea consolidării parteneriatului UE-Israel pentru o prosperitate comună şi pentru o pace şi o stabilitate regională durabilă”, a completat oficialul european.

 

Mesajele acestora au fost completate de cel transmis de cancelarul german, Angela Merkel, care a precizat prin vocea purtătorului de cuvânt, Ulrike Demmer, că dorește să coopereze ”îndeaproape” cu noul guvern, ”Germania şi Israel sunt legate de o prietenie unică pe care dorim să o întărim şi mai mult. Având în vedere acest lucru, aştept cu nerăbdare să cooperăm îndeaproape”, este menționat în mesajul publicat pe Twitter.

 

 

Un mesaj de felicitare a venit și din partea premierului canadian, Justin Trudeau, care a subliniat că ”aşteaptă cu nerăbdare” să colaboreze cu noului şef al guvernului israelian şi cu vicepremierul Yair Lapid.

”Canada și Israelul sunt prieteni apropiați, uniți prin valori democratice comune și printr-o istorică cooperare. De-a lungul anilor, ne-am unit eforturile în legătură cu o serie de priorități comune, inclusiv prin promovarea educației, a științei și a inovării, combaterea antisemitismului sub toate formele sale și promovarea păcii și a stabilității în Orientul Mijlociu”, este precizat în comunicatul dat publicității.

Prim-ministrul canadian a reamintit că Ottawa ”rămâne ferm angajată în favoarea unei soluţii cu două state care să permită israelienilor şi palestinienilor să trăiască în pace, securitate şi demnitate, fără teamă şi cu respectarea drepturilor omului”.

O nouă pagină din istoria Israelului a fost deschisă duminică odată cu încheierea celor 12 ani la putere a prim-ministrului Benjamin Netanyahu, după votul de încredere al parlamentului pentru o coaliţie eterogenă condusă de fostul său aliat, Naftali Bennett. Un total de 60 de deputaţi au votat pentru noua coaliţie ce reuneşte partide de dreapta şi de stânga, beneficiind inclusiv de sprijinul unui partid arab, în timp ce 59 de deputaţi ce aparţin în mare parte partidului Likud al fostului premier, formaţiunilor de extremă dreapta şi partidele ultra-ortodoxe, au votat împotrivă.

Home

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: