Pentru Cîțu, Ziua Națională este cea în care Iohannis a semnat Referendumul!

24 iun.

În celebrul roman „Războiul sfîrșitului lumii” al lui Mario Vargas Llosa este un personaj, Leul din Natuba, care mergea tîrîndu-se în patru labe în urma Sfătuitorului, consemnîndu-i faptele. În final, cînd Sfătuitorul este părăsit de toți, observă că Leul din Natuba îi rămăsese alături. „De ce ai mai rămas lîngă mine?”, întreabă Sfătuitorul, iar caricatura de om care era Leul din Natuba răspunse: „Pentru că Tu ești singurul care m-a făcut să mă simt om!

Cam așa este acum Florin Cîțu, alături de Klaus Iohannis, la fel ca „Leul din Natuba” lîngă Sfătuitor, fiind la un pas să devină, dacă nu cumva a și devenit, cel mai ridicol personaj din istoria postrevoluționară a României, căci el este deja o caricatură politică: slugarnic, închipuit, autor de „esee”, cum singur spunea recent.

El, Cîțu acesta, a depus la Parlament un proiect de lege în care se prevede: „Se declară ziua de 26 mai ca Ziua Naţională a Alegătorului. Ziua Naţională a Alegătorului este o sărbătoare naţională anuală care promovează democraţia prin vot şi prin alegeri democrstice şi încurajează participarea cetăţenilor la procesele democratice şi electorale”.

Ce nu ne spune Leul nostru din Natuba este că a ales ziua de 26 mai nu pentru că ar reprezenta ceva special în istoria poporului român, ci pentru a marca data de 26 mai 2019, cea în care Klaus Iohannis a decis să aibă loc „Referendumul pentru justiție”, odată cu alegerile europarlamentare! Iohannis declarase atunci: „Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă aşa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa justiţiei”!

Acum, încercînd să obțină sprijinul lui Iohannis înainte de Congresul PNL, Florin Cîțu vrea să-i demonstreze „tăticului” său politic că este în stare nu numai să-l pupe cu precizie în mărețul său fund, ci chiar să facă dintr-o decizie stupidă a acestuia o Zi Națională. La fel ca Leul din Natuba, căci, într-adevăr, Iohannis este singurul care-l consideră om!

Nu ar fi de mirare ca același Florin Cîțu, devenit președintele PNL după Congres, să propună ca „Ziua Națională a Îndrăgostiților” să fie declarată ziua în care Klaus Iohannis a sărutat-o prima oară pe Carmen Iohannis, „Ziua Națională a Educației” să fie declarată ziua în care Iohannis a dat prima meditație sau ca „Ziua Națională a Copilului” să fie cea în care Iohannis i-a dus pe canadieni să-i înfieze pe cei trei copii din năpăstuita familie Iliuț!

Florin Cîțu, acest „Leu din Natuba” al politicii noastre, este în stare de orice în această perioadă, nu pentru că ar avea o strategie de campanie în interiorul PNL, ci pentru că știe bine că, dacă va pierde, va redeveni aceeași nulitate care a fost înainte ca Iohannis să-l propună Prim-ministru, căci Iohannis a fost singurul care l-a făcut să se simtă om politic!

Slugărnicia lui Cîțu a început să fie mult mai periculoasă chiar decît deciziile sale din fruntea Guvernului! O vorbă înțeleaptă spune: „Cum e stăpînul, așa e și sluga”. În cazul nostru, avînd în vedere că și lui Iohannis îi place de Cîțu, proverbul ar trebui schimbat puțin: „Cum e sluga, așa e și stăpînul!

Cotidianul RO

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: