THE LANCET: O scurgere de laborator a COVID-19 rămâne fără dovezi validate științific!

11 iul.

https://i0.wp.com/dantomozei.ro/wp-content/uploads/2021/07/THE-LANCET-O-scurgere-de-laborator-COVID19-fara-dovezi-validate-stiintific.jpg

COVID-19 / SARS-CoV-2 provine cel mai probabil din natură și nu dintr-un laborator, susține un grup de 23 de oameni de știință (niciunul chinez) în cadrul unui studiu apărut, luni, în revista Lancet. Sub titlul, “Știința, nu speculațiile, este esențială pentru a determina modul în care SARS-CoV-2 a ajuns la oameni”, studiul se bazează pe analiza genetică timpurie a noului virus și pe probele stabilite în bolile infecțioase emergente anterioare, inclusiv coronavirus.

Una dintre ideile principale prezentate în studiu este aceea că o sursă de scurgere de laborator a pandemiei rămân fără dovezi validate științific:

Credem că cel mai puternic indiciu din dovezile noi, credibile și evaluate de colegi din literatura științifică este că virusul a evoluat în natură, în timp ce sugestiile privind o sursă de scurgere de laborator a pandemiei rămân fără dovezi validate științific îl susține în mod direct în reviste științifice revizuite de colegi.”

De asemenea, cercetătorii concluzionează că o „colectare atentă și transparentă a informațiilor științifice este esențială pentru a înțelege modul în care sa răspândit virusul și pentru a dezvolta strategii pentru a atenua impactul continuu al COVID-19, indiferent dacă a apărut în întregime în natură sau ar fi putut cumva să ajungă la comunitate printr-o cale alternativă, și astfel să prevină viitoare pandemii”.

Echipa de cercetători subliniază că afirmațiile, supozițiile și presupunerile nu sunt de niciun ajutor, deoarece nu facilitează accesul la informații și o evaluare obiectivă a parcursului de la un virus de la liliac, la un agent patogen uman. Concret, „incriminarea nu a încurajat și nu va încuraja cooperarea și colaborarea internațională”, în condițiile în care „virusurile noi pot apărea oriunde”.

Un alt spect evidențiat de raportul de studio este acela al escaladări conflictelor care pun grupări împotriva alteia, inclusiv guverne centrale versus administrații locale, tinerii versus bătrâni, bogații versus săraci, oamenii de culoare față de oamenii albi, și prioritățile de sănătate versus economie.

Întrebarea critică prezentată de cercetători, la care trebuie să fie găsit un răspuns este: cum a ajuns SARS-CoV-2 la populația umană?

Pentru a realiza acest lucru, cercetătorii încurajează Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și partenerii științifici din întreaga lume să coopereze rapid pentru a continua și extinde ancheta inițială, alături de experți din China și guvernul chinez. Asta pentru că, Raportul OMS din luna Martie 2021 trebuie considerat mai degrabă începutul și nu sfârșitul unei anchete care ar putea dura ani de studiu pe teren și de laborator.

“Este timpul să oprim înfierbântarea retoricii și să aprindem lumina anchetei științifice, dacă vrem să fim mai pregătiți să oprim următoarea pandemie, ori de câte ori vine și oriunde începe”, susțin cercetătorii.

La un an și jumătate de la declanșarea crizei COVID-19, cercetătorii subliniază că oamenii din întreaga lume continuă să fie infectați, mulți suferă de boli severe și sechele pe termen lung, prea mulți mor, prea multe grupuri de populație nu au acces la testare și tratamente COVID-19, la vaccinuri sigure și eficiente, fenomene care vor perpetua inevitabil pandemia și consecințele acesteia.

Echipa de cercetare al raportului publicat de THE LANCET declară că are asigurată remunerația exclusivă de la EcoHealth Alliance, o organizație non-profit, finanțarea pentru această lucrare provenind de la o serie de agenții de finanțare ale guvernului SUA și surse neguvernamentale. Nici echipa de cercetare, nici Alianța EcoHealth, nu au primit finanțare din partea Republicii Populare Chineze.

http://dantomozei.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: