Cîțu, ȚARA o împrumută: Mai avem mult până să atingem 60%, în ceea ce privește datoria externă !

24 iul.

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre datoria externă a țării noastre, în contextul acuzelor cu repetiție, potrivit cărora, Guvernul pe care acesta îl conduce ar avea obiceiul de a se împrumuta cam mult, în ultima perioadă. În marea lor majoritate, acuzele au fost lansate de partidele din opoziție PSD și AUR.

Florin Cîțu a ținut să reamintească că, în ceea ce privește Uniunea Europeană, „discuțiile” ar începe abia după ce o anumită țară ar bifa procentul de 60%, în ceea ce privește datoria externă pe care o are. Dar nu trebuie să ne temem, spune premierul, întrucât în România s-ar fi luat decizii astfel încât baremul de 60%, să nu fie atins – prin anumite măsuri.

„Deja măsurile sunt luate de anul acesta. Știți că în sectorul public salariile au fost înghețate”, a declarat premierul Florin Cîțu referitor la datoria publică a României”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

Șeful Guvernului a ținut să dea asigurări că România mai are mult până să atingă acel 60%, ceea ce ar reprezenta limita de la care ne putem îngrijora. „60% este un nivel rezonabil, mai avem mult de tot până la 60%”, a subliniat premierul.

Așa cum era de așteptat, Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști dacă România ar putea, totuși, să ajungă la nivelul critic.

„Regula de aur spune că dacă te împumuți doar pentru investiții, ceea ce facem noi de un an de zile, poți să te dezvolți. Noi, așa cum am arătat și anul trecut și anul acesta, poți să te împrumuți doar pentru investiții. Creșterea economică anul acesta în primul trimestru este datorată doar investițiilor”, a răspuns premierul, în cea mai recentă coferință de presă, susținută astăzi.

https://60m.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: