Orbán înfruntă mafia globalistă de la Bruxelles: va respinge fondurile europene dacă în schimb trebuie să retragă legea anti-LGTBI!

26 iul.

https://www.alertadigital.com/wp-content/uploads/2021/07/orban.jpg

Premierul ungar Viktor Orbán a asigurat că țara nu este dispusă să accepte bani din fondul european de recuperare post-coronavirus dacă acest lucru implică cedare în fața Bruxelles și abrogarea legii anti-LGTBI.

Președintele a indicat astfel că ajutorul menționat va fi respins dacă fondul este legat în vreun fel de regulamentul menționat, care a fost aspru criticat de la Bruxelles pentru discriminarea grupului.

Pentru guvernul maghiar, Comisia Europeană a întârziat aprobarea planului de redresare, datorită „respingerea sa politică a legislației naționale aprobate pentru protejarea copiilor”. Astfel, într-un decret publicat în Monitorul Oficial, Budapesta a clarificat că va accepta un acord doar „dacă Comisia Europeană nu impune condiții care nu se aplică altor state membre”.

Termenul legal pentru ca Executivul comunitar să evalueze planurile naționale este de două luni de la prezentarea lor, ceea ce înseamnă că, în cazul Ungariei, avizul său ar fi trebuit comunicat cu mai mult de o săptămână în urmă.

Cu toate acestea, normele prevăd că părțile pot conveni asupra unei prelungiri pentru a oferi mai multă posibilitate de analiză și opțiuni de ajustare, dar Bruxelles și Budapesta sunt reticente să anunțe în mod oficial o astfel de prelungire, într-un moment în care relațiile Ungariei cu partenerii săi din UE sunt tensionate prin criticile în deriva autoritară a guvernului lor. – Alerta Digital

*****

Mii de unguri s-au alăturat marșului LGBTI de la Budapesta împotriva legilor homofobe ale lui Orbán

Miles de manifestaciones por la igualdad en el Desfile del Orgullo Gay de  Budapest - Infototal

Protestatarii au mărșăluit împotriva politicilor împotriva comunității LGTBI adoptate de guvernul ultra-naționalistului Viktor Orbán. Parada a traversat centrul Budapestei și a trecut de pe o parte a Dunării pe cealaltă peste podul Szabadság.

Miles de húngaros se suman a la marcha LGBT+ en Budapest

Mii de maghiari se alătură solidarității cu marșul LGBTI de la Budapesta EFE

Efe 24 iulie 2021

Culorile vii și muzica „Budapest Pride”, marșul mândriei LGTBIQ +, au servit în această sâmbătă pentru a contracara situația gravă a comunității LGTBIQ + ungare în fața politicilor discriminatorii și homofobe ale guvernului ultra-naționalist Viktor Orbán.

Miles de húngaros desafían a Orban al sumarse al Orgullo Gay en el centro  de Budapest - Republica.com

Mii de maghiari – peste 10.000, conform presei locale – de toate vârstele s-au alăturat paradei care a trecut prin centrul capitalei în solidaritate cu o comunitate zdruncinată de noua lege care, adoptată în iunie, leagă homosexualitatea de pederastie. Sub sloganul „Recucerește-ți viitorul” și înconjurat de o amplă desfășurare a poliției, marșul a devenit astfel un protest împotriva Guvernului, într-un moment în care, potrivit organizatorilor, membrii comunității LGTB + trăiesc vremuri „disperate”.

Miles de personas salen a la calle en Hungría para protestar contra la  homofobia del primer ministro

Dar a fost, de asemenea, un spectacol de sprijin solidar și o petrecere pentru „a aduce speranță tuturor celor cărora le este frică să participe la marș, astfel încât să poată vedea că mii se manifestă pentru o țară plină de dragoste și solidaritate”, potrivit organizatorilor. Pe lângă politicienii din opoziție, actori, muzicieni, sportivi și alte personalități cunoscute ale societății maghiare, cu această ocazie, liderii municipali din Budapesta au participat, de asemenea, pentru prima dată.

Monumento a SISI en Madàch tér, Budapest - YouTube

În Piața centrală Madách, punctul de plecare al marșului, Sisi (1837-1898), Împărăteasa Austriei și Regina Consortă a Ungariei, ținea în mâinile ei de piatră o umbrelă cu culorile curcubeului, pe care cineva o așezase în statuie.

Orgullo Gay de Budapest 2021: fechas, parada, rutas - misterb&b

Participanți la marșul LGTBI Pride din Budapesta împotriva valului autoritar și homofob

Terry Reintke (English) - YouTube

În această zi „toată Europa urmărește ce se întâmplă în Ungaria”, a spus Terry Reintke, co-președinta Intergrupului Parlamentului European pentru Drepturile LGBT +, în fața mulțimii pline de baloane, ventilatoare și steaguri curcubeu care se adunaseră în piață. „Suntem aici împotriva urii și a derivei statului de drept și a valului autoritar”, a spus europarlamentarul.

5 questions with... Terry Reintke

Ea a făcut astfel aluzie la controversata lege homofobă adoptată în Parlamentul ungar în iunie, care interzice să se vorbească despre homosexualitate sau schimbare de sex în fața minorilor, atât în ​​școli, cât și în mass-media. Regulamentele fuseseră inițial concepute pentru a întări pedepsele împotriva pedofiliei, dar în ultimul moment partidul guvernamental Fidesz al primului ministru (Orbán) a adăugat această interdicție, legând astfel homosexualitatea de pedofilie.

„Credem că propaganda guvernului și legile pe care le-au aprobat servesc foarte bine pentru a împărți societatea”, a explicat Efe Johanna Majercsik, purtătorul de cuvânt al Budapest Pride, în timpul marșului.
Majercsik a reamintit creșterea atacurilor împotriva membrilor comunității sale care au fost înregistrate de la adoptarea legii menționate anterior, o „incitare la ură” care a generat un val puternic de proteste și indignare în interiorul și în afara țării. „Cei care sunt împotriva drepturilor LGTB + sunt acum mai agresivi”. Recent, trei persoane au încercat să pătrundă cu forța într-un apartament din Budapesta, lovind cu piciorul ușa, doar pentru că avea un drapel curcubeu așezat pe balcon. „Credem că incitația nu se va termina înainte de alegeri și va face parte din campania electorală”, a spus activista, făcând aluzie la alegerile care vor avea loc în aprilie 2022. „Există mulți membri ai comunității LGTB + care se tem și care intenționează deja să părăsească țara; alții o condiționează de rezultatele alegerilor din 2022 „.

Guvernul ultra-naționalist al lui Orban nu a dat până acum nici cel mai mic semnal că ar da înapoi și anula controversata lege, așa cum a cerut Comisia Europeană și ONG-urile care apără drepturile membrilor comunității LGTB + care deja au avansat că nu intenționează să respecte măsurile homofobe.

Amnesty International Magyarország: A kormánynak járvány idején sem lehet  korlátlan hatalma | OLKT.net

Președintele Amnesty International Dávid Víg a promis că organizația sa „nu va schimba nicio literă” a programelor educative sau campaniilor sale.

Legea menționată anterior a fost ultima picatură care a umplut vasul, deoarece lista politicilor și atitudinilor împotriva comunității LGTB + a membrilor guvernului ungar este lungă. De când Orbán a preluat puterea în 2010, diferite dispoziții le-au limitat drepturile. Deja în Constituția adoptată în 2011 se stabilește că, căsătoria nu poate fi decât unirea unui bărbat și a unei femei. Anul trecut, în plină pandemie, în mai 2020, a fost adoptată o lege care interzice transsexualilor să își schimbe numele.

Cu toate acestea, sondajele arată că ungurii sunt din ce în ce mai toleranți față de comunitatea LGTB +: în ultimii 8 ani, procentul cetățenilor care sunt în favoarea adoptarii copiilor de către cuplurile de același sex a crescut de la 42% la 59%. – eldiario.es

2 răspunsuri to “Orbán înfruntă mafia globalistă de la Bruxelles: va respinge fondurile europene dacă în schimb trebuie să retragă legea anti-LGTBI!”

  1. Snake 26 iulie 2021 la 11:41 am #

    Nu înfruntă mafia globalistă din moment ce a declarat și la el în țară injectarea obligatorie!

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.