Dan Chitic: ”Mita lui Iohannis nu și-a produs efectele!”

27 iul.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, despre întâlnirea dintre  Klaus Iohannis și Patriarhul Daniel: „E vorba de bani tăiați!“

 

 

Dan Chitic - Sputnik Moldova-România, 1920, 27.07.2021
Avocatul Dan Chitic punctează refuzul de care s-a lovit Guvernul lui Iohannis, în ciuda unor tentative ale președintelui
 Disperarea guvernului Cîțu în condițiile unei evidente lipse de credibilitate a făcut coaliția să apeleze la sprijinul BOR pentru campania de vaccinare.
Solicitarea este de-a dreptul penibilă, în condițiile în care din zona USR, dar și de la PNL au venit atacuri la adresa BOR.
Pe de altă parte, președintele Iohannis a încercat o apropiere de BOR, mai ales de Patriarhul Daniel, cu care a avut dialoguri și pe care l-a decorat recent, pe 22 iulie, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, cu cea mai înaltă decorație a statului – Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Colan.
Cu acel prilej, Iohannis i-a mulțumit Patriarhului pentru ”contribuția importantă la afirmarea Bisericii Ortodoxe Române ca important partener de dialog al statului român pentru consolidarea societății noastre democratice – o societate a libertății de conștiință, deschisă dialogului și îmbrățișând valorile comune ale solidarității, carității și iubirii aproapelui”.
Desigur, prin aceste cuvinte Iohannis a șarjat într-o direcție cu totul diferită de a BOR p pentru că, se știe, gruparea de la putere, susținută de președinte, este promotoarea politicilor UE privind ”libertățile extinse”, adică zona LGBT sau educația sexuală în școli. Adică exact la ceea ce se opune BOR.
Imediat după decorare s-au făcut de altfel speculații și chiar acuzații privind ”mituirea” Patriarhului de către președinte.
Acum însă BOR a dovedit că nu acceptă asemenea „înțelegeri” și a respins, politicos dar ferm, propunerea (tupeistă!) a Coaliției guvernamentale.
Într-un comunicat, BOR a refuzat ”implicarea cultelor religioase într-un demers persuasiv pe o temă extra-religioasă și într-o problematică în care exclusiv competența medicală este adecvată și relevantă”.
De asemenea, Patriarhul a anunțat, prin purtătorul de cuvânt, dr. Vasile Bănescu, că ”a reflectat la caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptul că acesta este un drept, nu o obligație” și ca rezultat Preafericitul Daniel nu s-a imunizat anti-COVID deocamdată.
Avocatul Dan Chitic traduce acest dialog la distanță BOR – Guvern: ”Biserica refuză să se implice în propaganda pentru campania de vaccinare și sa devină astfel complice guwernerului Cîțu”
”Mita lui Iohannis nu și-a produs efectele, Patriarhul nu a cedat în fața ispitelor”, scrie Dan Chitic, conchizând că ”Biserica, asemenea lui Hristos, a ales calea sacrificiului”.
Pe de altă parte, avocatul consideră că IPS Teodosie ne explică poziția Bisericii ”cum nu se putea mai bine”:
”Biserica Ortodoxă Română nu vrea sa împartă oamenii între vaccinați și nevaccinați”, spuen ÎPS Teodosie, punctând – ”Dacă medicii NU au o părere unanimă asupra vaccinului, cum să fim noi deasupra științei medicale?”.
Arhiepiscopul a subliniat că ”noi îi ținem pe enoriași cu vaccinul Liturghiei, nu ne implicăm în propaganda de vaccinare care este controversată – și nu se spune național câte prejudicii au avut cei vaccinați”.
”Hristos este doctorul suprem, adevărul suprem! Noi nu umblam cu adevăruri relative. Noi avem menirea să prezentam creștinilor Adevărul revelat și nu să vorbim despre vaccinare unde nu ne este locul”, a declarat ÎPS Teodosie Tomitanul.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: