Iohannis transformă partidul lui Brătianu în partidul lui Băsescu și Cioloș!

31 iul.

Traian Băsescu, atac dur la Klaus Iohannis: “A fugit de asumarea răspunderii și i-a pasat-o lui Șică Mandolină” Ce i se impută actualului președinte

Iohannis transformă partidul lui Brătianu în partidul lui Băsescu și Cioloș: Mi se pare ridicol și jignitor ca liderii actuali ai PNL-ului de azi să se revendice încă drept urmași și continuatori ai PNL-ului de altădată, condus de Brătianu. Am putea spune chiar că este vorba despre o adevărată blasfemie!

Iohannis transformă partidul lui Brătianu în partidul lui Băsescu și Cioloș

După Revoluție, Radu Câmpeanu și, mai ales, Corneliu Coposu reușiseră să readucă în viața politică de la noi fiorul partidelor istorice, opunîndu-se astfel FSN-ului lui Ion Iliescu și planului de continuare a politicii PCR. Dacă n-ar fi apărut atunci, în 1990, PNL și PNȚCD, totul s-ar fi petrecut ca și cum Revoluția n-ar fi existat, ci la al XIV-lea Congres ar fi fost ales Ion Iliescu ca Secretar General al PCR!

Din păcate, în urma unei manipulări uriașe, românii n-au înțeles atunci decît într-o proporție extrem de mică faptul că democrația înseamnă pluripartidism, nu doar schimbarea conducătorului PCR, astfel încît liderii partidelor istorice au fost supuși constant unor presiuni populare uriașe: mitingurile cu sloganele „N-ați mîncat salam cu soia!”, TVR și mineriadele. A existat un puseu cu Piața Universității, condusă de Marian Munteanu, dar și acesta a fost „calmat” prin forță de Iliescu și securiștii lui.

Ce a urmat se știe: din FSN s-a rupt gruparea condusă de Petre Roman (și el fiul fostului activist comunist Walter Roman), înființînd Partidul Democrat (PD). Petre Roman a avut proasta inspirație de a-l lua alături pe Traian Băsescu, fostul securist de la Anvers, cel care, în final, l-a detronat și a preluat conducerea noului partid, pe care peste noapte l-a transformat din partid socialist în partid popular.

Traian Băsescu este cel care, ajuns președintele României cu ajutorul Alianței DA (PNL+PD), și-a propus scoaterea în afara politicii a PNL-ului, rupînd o parte însemnată, cu ajutorul căreia a format PDL. Cînd, îmbătat de aburii Puterii, a vrut s-o lase moștenitoarea sa la conducerea PDL pe Elena Udrea, membrii de partid s-au revoltat, votîndu-l președinte pe Vasile Blaga.

Alegerile din 2012 însă au dus la înfrîngerea categorică atît a PDL, cît și a PMP, cele două fiind trecute în Opoziție de Alianța USD, formată de PSD și PNL-ul condus de Crin Antonescu, care avea și ea să se destrame în urma unor jocuri de culise care au dus la crearea ALDE, sub conducerea lui Călin Popescu Tăriceanu, această structură liberală desprinsă din PNL rămânînd la guvernare alături de PSD pînă cînd și ea, tot în urma unor strategii de culise, a ieșit de la guvernare și apoi chiar din viața politică.

Anul 2014 avea să fie decisiv pentru ceea ce este astăzi PNL. Ieșind din Alianța USD, PNL-ul condus de Crin Antonescu a făcut o mișcare surprinzătoare, aducîndu-l în fruntea partidului pe Klaus Iohannis, fost profesoraș de fizică, dar primar al Sibiului, punîndu-l candidat la Președinția României. În același timp, PNL a fuzionat cu defunctul PDL, păstrîndu-i astfel în viața politică pe aproape toți liderii care-l slujiseră pe Traian Băsescu în trista guvernare 2008-2012.

Sub coordonarea directă a lui Florian Coldea, omul pe care Băsescu îl adusese în fruntea SRI ca director executiv, secțiunea PDL din PNL nu numai că și-a revenit, dar, încet, încet, a devenit preferata lui Klaus Iohannis, astfel încît Vasile Blaga, Raluca Turcan, Emil Boc și alții au simțit că a revenit vremea lor, mai ales după ce, cu ajutorul USR, partid de laborator al serviciilor, PDL-ul din cadrul PNL simte cum vîntul îi bate în pînze, oferindu-i șansa să devină principala forță în arcul guvernamental!

Acum, odată cu acest Congres din luna septembrie, cînd Klaus Iohannis îl va instala în fruntea PNL-ului pe Florin Cîțu, ca o clonă a lui Emil Boc din timpul regimului Traian Băsescu, aripa PDL-istă din PNL, cu această ridicolă Raluca Turcan, clona Elenei Udrea, va împlini ceea ce se pregătește de multă vreme: despărțirea PNL-ului de ideologia liberală și apropierea partidului de neo-marxismul progresist european!

În această operațiune, un rol decisiv va avea și USRPLUS, construcția aceasta ne-ortodoxă, libertinistă, sexistă, cuplată la orientările extravagante ale UE. Este foarte probabil ca, la viitorul lor congres, cei din USRPLUS să-l aducă în fruntea acestui partid chiar pe Dacian Cioloș, liderul Renew din PE, iar atunci lucrurile se vor tranșa: nimic din ceea ce a fost PNL-ul de sorginte brătiană nu va mai rămîne valabil, astfel încît ideologiile celor două partide să devină convergente!

Luînd în calcul toate încurajările pentru această „operațiune”, venite din afară prin intermediul unor ambasade sau al unor lideri europeni, vedem la orizont un nou experiment care se face pe România, țara care trebuie să fie în est, în fosta zonă de influență a vechiului URSS, un model pentru ruperea de orice formă de naționalism, de orice ideologie care promovează valorile naționale, de trecere în derizoriu a valorilor tradiționale! În sinteză, România ar trebui să devină modelul bun, în opoziție cu Ungaria, care este modelul rău din UE!

Asta este misiunea lui Klaus Iohannis în acest al doilea mandat: să transforme PNL, din partidul care mai avea umbra lui Brătianu, în partidul lui Cioloș, cu ajutorul oamenilor lui Băsescu și al acestei caricaturi politice numită Florin Cîțu.

Cînd, la un moment dat, așa cum deja se vorbește, PNL va fuziona cu USRPLUS, se va putea spune că operațiunea a reușit!

ION SPANU/http://cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: