Știrea momentului: „Florin Vasile Cîţu a devenit penal”!

1 aug.

Avem premier desemnat! Klaus Iohannis i-a dat avizul lui Florin Cîțu

Reprezentanţii Comunităţii Declic au depus, vineri, la DNA, o plângere penală pe numele premierului Florin Cîţu şi al fostei consiliere de stat Mioara Costin (VIDEO), în legătură cu documentul cu antetul Guvernului vizând strategia premierului pentru campania pentru alegerile interne din PNL.

Cîțu și Mioara Costin sunt acuzați de instigare la abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu.

„Vrem să știm cu toții, cu certitudine, dacă prim-ministrul Florin Cîțu și fostul consilier de stat Mioara Costin au săvârșit fapte de natură penală. Nu putem accepta ca înalte demnități publice să fie folosite în interes privat sau de partid, la fel cum nu putem accepta nici ca nimeni din justiție să nu facă nimic pentru a lămuri situația”, a declarat Anduța Karetsou, campaigner Declic.

Comunitatea Declic a depus denunțul la DNA în urma unei analize juridice, realizate de de către avocatul Toni Decean și specialiști în drept penal. Au fost analizate toate informațiile din spațiul public despre posibila angrenare a resurselor Guvernului în susținerea candidatului Cîțu pentru șefia Partidului Național Liberal.

„Astfel, având în vedere că funcția de consilier de stat este subordonată premierului, devine plauzibilă implicarea directă a prim-ministrului, în sensul instigării Mioarei Costin la emiterea actelor de coordonare a campaniei politice interne PNL. Aceasta ar fi oferit, din postura de funcționar public, sprijin politic unui candidat la o funcție în partid. Mai mult, angajatul Guvernului a prestat activități în interesul personal al candidatului Cîțu, folosind resurse publice ale Executivului. Florin Cîțu este singurul care ar fi avut de beneficiat în urma acțiunilor consilierei de stat, de unde și acuzația de abuz în serviciu pentru premier”, spun cei de la Declic.

Potrivit Declic, având în vedere conținutul documentului apărut în spațiul public sub denumirea de „Linii de comunicare pentru liderii PNL – Florin-Vasile Cîțu candidat pentru președenția PNL”, autoritățile trebuie să cerceteze și să stabilească exact dacă Mioara Costin și-a încălcat cu știință atribuțiile de serviciu și dacă a obținut astfel pentru sine un folos necuvenit, constând în drepturile salariale aferente postului de consilier de stat, în sensul în care, în perioada în care activa în cadrul Guvernului României, Mioara Costin ar fi prestat de fapt muncă de partid, și nu doar activitatea aferentă postului de consilier de stat în Cancelaria primului-ministru.

„Atât domnul prim-ministru, cât și doamna consilier de stat vor trebui să lămurească situația creată prin apariția acestui document. Organele de cercetare penală vor trebui să ancheteze în ce măsură activitatea consilierei de stat a fost desfășurată pentru prim-ministrul României sau pentru candidatul la funcția de conducere PNL”, a declarat avocatul Toni Decean.

„Manifestarea convingerilor politice prin emiterea unor acte de serviciu, din postura de funcționar public, este interzisă de Codul Administrativ, iar încălcarea acestor prevederi legale se încadrează în textul de lege ce reglementează abuzul în serviciu. Aceasta încalcare este cu atât mai gravă cu cât funcțiile în discuție sunt ale unor funcționari de grad înalt, iar actele de serviciu au fost emise sub antetul Guvernului României”, a completat avocatul Decean.

Denunțul a fost înregistrat la Structura Centrală a Direcției Naționale Anticorupție.

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a declarat vineri, că premierul Florin Cîţu a devenit „penal” după depunerea denunţului la DNA  solicitându-i preşedintelui Klaus Iohannis să aibă asupra acestui subiect ieşiri publice similare celor din trecut.

„De astăzi, se pare că domnul premier Cîţu va deveni penal în accepţiunea preşedintelui Iohannis. Ţinem minte cum spunea mai demult că cine are o plângere penală deja este penal pentru că organizaţia Declic ar trebui să depună astăzi (…) plângerea penală pentru faptul că domnul premier Cîţu a folosit resursele guvernamentale pentru campania internă în PNL. (…) Aşteptăm să vedem domnul preşedinte Iohannis cum va acţiona. Nu îl bănuim de dublă măsură. Ne dorim ca domnia sa să trateze lucrurile în mod egal şi să aibă aceleaşi poziţii publice cum le-a avut şi în trecut”, a spus Oprea, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că mai există şi alte argumente care pot susţine un denunţ la DNA.

„Sunt suficiente motive, nu numai acesta, cât şi faptul că a chemat primarii pentru a promite bani discreţionar doar către acele primării care îl vor susţine în această cursă internă. Avem argumente date de anexa 7.03 de la Legea bugetului de stat şi celelalte acţiuni şi poziţii publice ale domnului Cîţu, astfel încât domnia sa să se retragă din funcţia de premier foarte rapid”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Florin Cîțu, lăsat în strategia goală (DOCUMENT ticluit la Guvern

VIDEO Declic

IOANA RADU/http://cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: