La o zi după ce s-a plimbat cu barca, Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni !

5 aug.

Klaus Iohannis a venit cu bicicleta la birou: Președintele a mers jumătate  de oră de la Vila Lac, la Cotroceni VIDEO

Klaus Iohannis a ajuns, joi dimineața, la Cotroceni cu bicicleta. Totul, după ce în cursul zilei precedente, președintele s-a plimbat cu barca, în Parcul Natural Comana.

În dimineața zilei de 5 august, îmbrăcat lejer, într-un tricou alb și pantaloni crem, șeful statului a străbătut drumul până la sediul Președinției pe un vehicul cu două roți.

”Astăzi am venit cu bicicleta la birou. E important să facem mișcare, fie că alegem bicicleta sau mersul pe jos. E sănătos și, în plus, reducem poluarea!”, sună mesajul transmis în urmă cu doar câteva minute pe pagina de Facebook a lui președintelui Klaus Iohannis.

Chiar dacă nu e ”Vinerea verde”, inițiativă căreia a ținut să se alăture în primăvară, mai precis în luna aprilie a acestui an, când a mers la Cotroceni cu bicicleta. De altfel, în iunie, de Ziua Bicicletei, președintele Iohannis a participat la un eveniment desfășurat în Parcul Herăstrău, când, de asemenea, a fost zărit pe un astfel de vehicul pe două roți.

Plimbare cu barca în Parcul Comana

sursa foto: presidency.ro

Nu sunt puțini cei care au remarcat faptul că recenta ieșire a președintelui cu bicicleta prin oraș, până la biroul de la Cotroceni, a venit la doar o zi după ce Klaus Iohannis s-a bucurat de o plimbare cu barca, în timpul vizitei pe care a întreprins-o în Parcul Natural Comana, din județul Giurgiu.

”Am vizitat zona cu luciu de apă, cu stufăriș, am făcut o tură cu o barcă ecologică, cu motor electric. O zonă foarte frumoasă!”, a declarat Iohannis, după plimbare.

Președintele a vorbit, totodată, despre mediu și importanța zonelor naturale protejate. ”Avem mai multe astfel de zone în România și ele au, evident, o importanță deosebită pentru mediu și vreau să subliniez acest lucru, dar, în același timp, au o importanță extraordinar de mare dacă ne gândim la măsuri bune pentru combaterea schimbărilor climatice. Vedeți, suntem într-o zi foarte călduroasă, dar pădurea menține temperatura un pic mai joasă. Similar, când avem furtuni, ploi torențiale, zonele de pădure rețin apa și cred că nu mai este nimeni care poate să nege schimbările climatice”, a susținut Iohannis.

Klaus Iohannis: Lumea la noi este extraordinar de nervoasă tot timpul

Pe de altă parte, întrebat de presă despre accidentele din ultimele zile de pe șoselele României, soldate cu pierderi de vieți, președintele a adus în discuție lipsa drumurilor, dar și nervozitatea constatată în trafic.

”Este o tragedie ce se întâmplă și este clar că un element este lipsa de drumuri. Dacă aveți curiozitatea să circulați, și probabil ați făcut-o, prin țară, ați văzut că se circulă din ce în ce mai greu. Pe de altă parte, lumea la noi este extraordinar de nervoasă tot timpul, este un factor care duce la tot felul de incidente. Legislația poate să fie înăsprită, nu am nimic împotrivă.

Pot fi realizate tot felul de instalații, unele de avertizare, altele chiar de măsurare. Este clar că fără o mai bună disciplină și fără drumuri mai bine realizate și mai multe nu vom stăpâni fenomenul. Şi este trist, este foarte trist, mai ales acum, în perioada de concediu, în fiecare zi citim despre accidente rutiere grave, foarte grave și nu putem să continuăm așa”, a declarat Klaus Iohannis.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: