Publicul nu are acces la Ziua Marinei să nu îi deranjeze pe Iohannis și fara Cîțu!

15 aug.

Preşedintele Klaus Iohannis, fara premierul Florin Cîţu şi vicepremierul Dan Barna participă duminică la ceremoniile organizate între orele 10.00 şi 11.00, în portul militar Constanţa, cu ocazia Zilei Marinei. Publicul nu va avea acces la eveniment, pentru al doilea an la rând, pentru a nu îi deranja pe acește penibili ajunși în fruntea statului român.

Ziua Marinei Române este sărbătorită din anul 1902, ajungând la cea de-a 119-a ediţie şi, pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare eveniment al marinarilor va fi marcat de contextul pandemiei COVID-19.  Ceremonia de duminică din portul militar Constanţa va fi una la care publicul nu va avea acces. Cu toate acestea, evenimentul va putea fi urmărit, în direct, începând cu ora 9.50, inclusiv pe pagina de Facebook a Forţelor Navale Române.

Preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent eveniment şi va rosti o alocuţiune, şeful statului luând parte de obicei la manifestări. Ceremonia va începe cu întâmpinarea oficialilor şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, din care fac parte militari din Forţele Navale Române, militari din Marea Britanie şi din Statele Unite ale Americii. La ora 10.00, vor fi ridicate pavilionul, geacul şi marele pavoaz, la bordul navelor militare, în acordurile Imnului de Stat al României, concomitent cu 21 de salve de tun, care vor fi trase de către militarii Batalionului 345 Artilerie “Tomis”, Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti”.

De asemenea, va fi citit ordinul comun al miniştrilor apărării naţionale, transporturilor şi administraţiei şi internelor, după care vor fi acordate drapelele de luptă Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu” şi Direcţiei Hidrografice Maritime „Comandor Alexandru Cătuneanu”.

La finalul ceremoniei, în jurul orei 11.00, portul militar va fi survolat de o formaţie de aeronave de luptă, alcătuită din elicoptere Puma Naval ale Forţelor Navale Române, un elicopter IAR Puma, aeronave MIG-21 şi F-16 ale Forţelor Aeriene Române, aeronave “Typhoon” britanice şi un avion de cercetare P-8 american. Publicul aflat pe faleza Cazinoului constănţean şi pe plajele din nordul litoralului va putea urmări, în intervalul orar 11.00-13.00, defilarea navelor de la Constanţa la Midia.

Formaţia navală va fi condusă de fregata “Mărăşeşti” (F-111) şi va fi alcătuită din puitorul de mine şi plase “Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), corveta “Contraamiral Horia Macellariu” (Cvt-265), dragorul maritim “Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25), fregata turcească “Yavuz” (F-240), o navă maritimă de patrulare a Ministerului Afacerilor Interne, o navă de intervenţie a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, iar parada navală va fi încheiată de veliere ale pasionaţilor de navigaţie tradiţională cu vele.  Ziua Marinei Române se încheie cu retragerea cu torţe a marinarilor, la ora 20.30, pe traseul Cazino – Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu, precum şi cu un spectacol de artificii organizat de Primăria Municipiului Constanţa.

https://60m.ro

2 răspunsuri sa “Publicul nu are acces la Ziua Marinei să nu îi deranjeze pe Iohannis și fara Cîțu!”

  1. octavpelin 12 septembrie 2021 la 9:53 am #

    GRACIAS!

    Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

  1. Publicul nu are acces la Ziua Marinei să nu îi deranjeze pe Iohannis și fara Cîțu! | THE DARK SIDE OF THE MOON... - 11 septembrie 2021

    […] Publicul nu are acces la Ziua Marinei să nu îi deranjeze pe Iohannis și fara Cîțu! […]

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: