Iohannis, făcut de râs de… ministrul ungar de Externe!

24 sept.

În timp ce președintele României are o activitate neclară la New York, diplomația maghiară face adevărat tur de forță
 Opinia publică românească reacționează după ce președintele României s-a pozat cu un manelist, iar un cunoscut ziarist a remarcat diferența între activitatea laborioasă a Ungariei, caracterizată prin multe întâlniri și semnare de acorduri – și cea a președintelui României.
”Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe, a avut întrevederi bilaterale, ieri, cu miniştri de externe din treisprezece state, în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU, la New York”, scrie Bogdan Tiberiu Iacob”
Subliniind diferența, Bogdan Tiberiu Iacob face o remarcă plină de ironie: ”Ca să nu rămână mai prejos, Klaus Iohannis a avut și el o bilaterală în Memorial Parc din NY cu trei reporteri de la TVR, Radio și Agerpres”.
”Din reuniune a rezultat un citat cu ghilimele la doi dintre cei trei, dar fără înregistrări, ca să nu intre prezidentul la neconstituțional în caz de Doamne ferește…”, scrie Bogdan Tiberiu Iacob.
Remarca sa a devenit virală pe internet, românii reacționând prim nenumărate comentarii acide la adresa lui Iohannis.
Într-adevăr, pe pagina președintelui României sunt menționate doar două întâlniri – o întrevedere bilaterală cu Secretarul General al Organizației Internaționale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, și o întrevedere cu Președintele executiv al American Jewish Committee, David Harris – ambele în marja celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.
În schimb pe pagina ministrului ungar de Externe, Szijjártó Péter, se observă o activitate laborioasă, cu multe întrevederi, unele concretizate prin acorduri bilaterale.
Asta îmi aduce aminte de un text al unui ”analist” din zona Cotrocenilor, al cărui titlu era ceva de genul ”Viktor Orban, din ce în ce mai izolat”. Cred că alături de acel articol ar trebui menționată și întâlnirea de ieri, de la New York, cu manelistul Sorinel Puștiu.
Lăsând gluma la o parte, mai mulți analiști au pus întrebarea privind agenda președintelui României la New York. Nu au primit încă răspuns.

Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe, a avut întrevederi bilaterale, ieri, cu miniştri de externe din treisprezece state, în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU, la New York.
Ca să nu rămînă mai prejos, Klaus Iohannis a avut și el o bilaterală în Memorial Parc din NY cu trei reporteri de la TVR, Radio și Agerpres. Din reuniune a rezultat un citat cu ghilimele la doi dintre cei trei, dar fără înregistrări, ca să nu intre prezidentul la neconstituțional în caz de Doamne ferește… 😆

Bogdan Tiberiu Iacob/https://inpolitics.ro/

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: