Cum va arăta noul Bundestag: câte mandate vor avea partidele germane în noua legislatură!

27 sept.

CEC din Germania: noul Bundestag va include 735 de deputați, va include șase partide
Numărul deputaților din Bundestag după alegerile din 26 septembrie din Germania va crește de la 709 la 735, șase partide vor fi reprezentate în acesta, a raportat Comisia Electorală Centrală din această țară după numărarea rezultatelor din toate circumscripțiile electorale.
Cea mai mare fracțiune va fi formată din social-democrații victorioși (SPD) – 206, CDU / CSU primesc 196 de locuri, Verzii – 118, Democrații Liberi (FDP) – 92, Alternativa pentru Germania (AFD) – 83. Stânga nu a depășit pragul de cinci la sută, dar a primit trei mandate directe și, în conformitate cu legea, a primit dreptul la o fracțiune care corespunde la 4,9 la sută din locurile din parlament – 39.
Liderul SPD, Olaf Scholz - Germania - Sputnik Moldova-România, 1920, 27.09.2021

Analize și opinii

Știrea nopții: Alegeri în Germania – lecție pentru Europa, dar și pentru România

Astfel, pentru o majoritate parlamentară sunt necesari 368 de deputați. Pot forma coaliții: SPD cu CDU / CSU (402 voturi), SPD cu Verzii și Democrații Liberi (426 voturi), CDU / CSU cu Verzii și Democrații Liberi (406 voturi).
Unificarea partidelor de stânga, care în teorie ar fi putut oferi loc SPD-ului pentru a manevra în negocierile de coaliție, este practic imposibilă: obține doar 363 de voturi și poate deveni guvernantă doar în rezultatul improbabil atunci când niciun candidat la cancelar nu poate obține majoritatea voturilor. Nu au existat astfel de precedente în istoria Germaniei.
În plus, în Bundestag a fost aleasă o deputată a micului partid „Uniunea alegătorilor din Schleswigul de Sud”: va avea un singur vot, care nu este suficient pentru a forma o fracțiune.
În noul parlament, SPD va primi cu 56 de locuri mai mult decât în mandatul precedent, CDU / CSU va pierde 49 de mandate, verzii vor fi reprezentați de o mare fracțiune pentru prima dată: au „crescut” cu 51 de voturi.
„Democrații liberi” au primit 12 locuri suplimentare în comparație cu legislatura precedentă, a 19-a Bundestag; AFD a pierdut patru locuri, stânga – 20.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: