Mii de protestatari în Bucureşti şi Constanţa -„Fără paşapoarte!”, „Jos dictatura!” -VIDEO!

27 sept.

Proteste la București, România, împotriva restricțiilor COVID - Sputnik Moldova-România, 1920, 26.09.2021
Mii de oameni au ieşit să protesteze în Bucureşti faţă de restricţiie impuse de CMSU, în contextul depăşirii incidenței de 3 la mie, printre aceste restricţii fiind condiţionarea accesului în spațiile publice de prezentarea pașaportului de vaccinare.
 Începând de sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 00:00, au intrat în vigoare în Bucureşti noile restricţii impuse de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, printre care condiţionarea accesului în spațiile publice de prezentarea pașaportului de vaccinare.
Potrivit Naşul TV, aproximativ 3000 de oameni protestează în prezent în Bucureşti. Mulţimea de protestatari s-a adunat în Piaţa Universităţii, apoi oamenii au mers pentru a manifesta în fața Ministerului Sănătății și a Ministerului Educației. În prezent, mulţimea de protestatari se îndreaptă spre Piaţa Victoriei.
Bucureştenii protestează împotriva introducerii pașaportului verde de vaccinare la intrarea în spațiile publice, a discriminării românilor nevaccinați, a vaccinării copiilor în școli împotriva virusului Sars-Cov-2, „măsurilor și restricțiilor abuzive și neconstituționale impuse în unitățile de învățământ”, „îngrădirii dreptului la educație în cazul studenților nevaccinați sau netestați la intrarea în cămine și în universități”, precum şi abuzurilor din perioada pandemiei la adresa românilor, care nu au mai avut dreptul la o viață normală, după cum se notează pe pagina de Facebook unde a fost anunţat protestul.
Printre mesajele scandate de protestatari sunt: „Libertate!”, „Copiii noştri nu-s cobaii voştri!”, „Şcoala normală e esenţială!”, „Lăsaţi copiii să respire!”, „Jos masca!”, „Nu vă fie frică, poporul se ridică!”, „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”, „Trădătorii!”, „Anulaţi ordinul!”, „Sunteţi penali!”, „Luptăm şi câştigăm!”, „Jos Câmpeanu!”, „Jos cu paşapoartele!”, „Jos experimentele!”, „Fără vaccinare, fără testare!”, „Jos dictatura!”, „Jos cu starea de alertă!”, „Nu cedăm, nu ne vaccinăm!”.
Alte mesaje transmise în faţa Ministerului Educaţiei au fost: „Vă cerem imperativ să respectaţi Constituţia şi legile ţării!”, „Vă cerem să nu transformaţi sistemul de învăţământ din România într-un sistem opresiv!”, „Este interzisă experimentarea de medicamente pe copii!”.
Un protest s-a desfăşurat şi azi-noapte, după ora 22:00:

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: