Lista cu securiști a doctorului Arafat pentru combaterea pandemiei: Iohannis nu a venit la nicio ședință!

14 oct.

Carmina Pricopie, jurnalist de investigații, a dezvăluit, răspunsurile primite de reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Le-am transmis celor de la DSU, pe 5 octombrie, 13 întrebări, pentru că în acest an şi jumătate, de când a început pandemia, ni s-a spus tot timpul: Ne-am consultat cu specialiştii. Şi există acel grup tehnico-ştiinţific format din specialişti, care ar trebui să se întâlnească ori de câte ori se iau decizii importante pentru noi, cu privire la infectări, la restricţii. Toate deciziile care se iau în acest grup sunt consultative, hotărârile merg către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar acest Comitet propune mai departe către Guvern, care emite ordonanţe de urgenţă, sau hotărâri de Guvern. Este foarte interesant cine face parte din acest grup, pentru că aceşti specialişti sunt întrebaţi de fiecare dată, despre opiniile lor, ele contează foarte mult, aşa ne-au spus oficialii. Şi am primit şi un răspuns oficial.

În răspunsul oficial, acest grup tehnico-ştiinţific, este format de specialişti, dar nu doar din medicină. Preşedintele grupului este domnul doctor Raed Arafat, iar restul membrilor provin de la mai multe structuri, pe linie de ordine şi siguranţă publică. Vorbim despre oameni care fac parte din Ministerul de Interne, din Inspectoraul General pentru Situaţii de Urgenţă, de la Direcţia de Management Operaţional, de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Aceşti oameni nu sunt medici.

Toate propunerile CNSU s-au votat pe WhatsApp

Eu înţeleg că acest grup se întâlneşte mult mai des decât se întâlnesc cei de la CNSU, pentru că noi am dezvăluit în exclusivitate săptămâna trecută la Antena 3, că CNSU, în ultimele 9 luni, a avut şedinţe pe WhatsApp. Cei din CNSU, când au primit aceste recomandări din partea grupului care într-adevăr s-a întâlnit, au luat decizii şi au formulat propuneri, pe WhasApp”, a prezentat Carmina Pricopie, în cadrul emisiunii „Subiectiv”.

Florin Cîţu a participat la o singură şedinţă a grupului tehnnico-ştiinţific pentru gestionarea pandemiei

Pe lângă funcţia de premier, Florin Cîțu este și șeful Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) şi a participat doar o singură şedinţă a grupului tehnico-ştiinţific, în luna martie a acestui an.

„Eu nu i-am întrebat pe cei de la DSU, de câte ori a participat premierul României anul acesta sau în trecut. Am întrebat de câte ori a participat premierul României. Răspunsul este – premierul României a participat la o singură şedinţă a GTS, în luna luna martie 2021”, a adăugat Carmina.

Carmina Pricopie: „Aceşti oameni nu sunt medici”

Așa arată lista cu specialiști în combaterea pandemiei din Marea Britanie

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: