România, un ponton care se scufundă!

16 oct.

În urmă cu trei săptămâni, mai mulți demnitari de la PNL, în frunte cu ministresa Raluca Turcan, se înghesuiau să inaugureze un centru itinerant pentru copiii cu dizabilități, improvizat pe un ponton, lângă Mahmudia. Pentru că acum nu mai e ca pe vremuri, o singură panglică, tăiată de un singur demnitar, acum e o singură panglică, dar o taie cât mai mulți demnitari – că de-aia se numește „#echipacâștigătoare”, să nu rămână niciun panglicar penelist pe dinafară. Dar nu știu cum se face că inaugurarea asta nu a fost cu noroc. Ori nu se aliniaseră astrele, ori doamnei Turcan i-o fi zis la horoscop că Berbecii nu au spor la tăiat panglici în ziua aia, dar ea s-a încăpățânat să se înghesuie pe ponton cu alți berbeci de Partid, cert este că astăzi pontonul a tras nițel pe dreapta. Unii zic că s-a scufundat, primăria locală în schimb susține că n-are nimic, e doar puțin înclinat și-și revine el. I s-o fi aplicat de la greața de a ține în cârcă atâția panglicari, mai știi? Asta dacă nu cumva e înclinat „nițel” cam ca Titanicul, cu o oră înainte să se ducă pe fundul oceanului… Gurile rele zic că, de fapt, pontonul lua apă chiar din ziua inaugurării, dar ca să nu se facă de râs, fiindcă veneau atâția panglicari de la București, autoritățile locale au continuat ceremonia.

 

Pontonul pentru copiii cu dizabilităţi inaugurat de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la 22 septembrie, s-a scufundat.

„Acum mai puţin de o lună, Raluca Turcan se lăuda pe Facebook cu o tăiere de panglică la înghesuială; lansa un centru pentru copiii cu dizabilităţi plasat pe un ponton. Un localnic îmi spunea că platforma lua apă încă de la momentul inaugurării. Dimineaţă, primesc o poză cu pontonul la fel de scufundat ca guvernarea lui Cîţu. Până când cineva va investiga cum s-a ajuns aici şi care este implicarea Consiliului Judeţean Tulcea, trebuie întrebată #echipacastigatoare ce-i cu potemkinada asta care ţine trei săptămâni. Raluca Turcan, trimiteţi măcar o coroană la faţa locului“, scriu internauţii pe Facebook.

Este vorba de primul centru itinerant din ţară pentru copiii cu dizabilităţi care a fost inaugurat în judeţul Tulcea, în prezenţa ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la 22 septembrie.  „Centrul itinerant este instalat pe un ponton plutitor, echipat cu aparatură medicală modernă şi va circula în Deltă şi în localităţile riverane Dunării pentru a asigura perioade de terapie frecvente şi predictibile pentru copiii cu posibilităţi reduse de transport.

Alături de oferirea de servicii socio-medicale şi sprijin material unui număr de 270 de copii din judeţul Tulcea expuşi riscului separării de familie, printre obiectivele proiectului implementat de Fundaţia SERA se numără şi derularea de campanii de informare cu privire la drepturile copilului precum şi promovarea egalităţii de şanse şi nediscriminării, cu scopul de a preveni separarea copilului de familia sa şi de a întări drepturile copilului.

Aşa arăta pontonul la inaugurare FOTO CJ Tulcea

Centrul mobil inovator, care în următorul an va asigura servicii de recuperare pentru aproximativ 100 de copii din Delta Dunării, este rezultatul parteneriatului dintre Fundaţia SERA ROMÂNIA şi PENNY Romania, compania care a finanţat achiziţia vasului plutitor, în cadrul unuia dintre cele mai ample proiecte de CSR (Responsabilitate Socială Corporativă) ale companiei“, anunţa Consiliul Judeţean Tulcea.

De fapt, ce s-a întâmplat la Mahmudia reflectă pe deplin starea în care guvernarea PNL a adus România. Pentru că astăzi România e un ponton care ia apă pe la toate încheieturile. Un ponton care se scufundă sub ochii noștri, în timp ce pe punte guvernanții continuă paranghelia, ca muzicanții de pe Titanic, ba acum se mai și ceartă pe cine să preia timona, uitând că niciunul dintre ei nu e născut să comande un vas, darămite un ponton. Imaginea cu pontonul într-o rână este cea mai clară și mai corectă radiografie a țării, după doi ani de jaf penelist. În loc să ducă înainte nava numită România, Cîțu și ceilalți marinari de duminică din PNL au izbit-o de stâncile pandemiei și ale crizei energetice. Știa Iohannis ce știa când a zis că România e un „stat eșuat” – iată dovadă, la Mahmudia! Doar că a eșuat nu fiindcă țara e prost alcătuită, ci fiindcă a fost prost cârmită.

Iar dacă nu se ajunge mai repede la numirea unui guvern independent, format din specialiști și nu din politruci, nava va continua să ia apă, să se încline și în cele din urmă se va scufunda. Este nevoie azi, mai mult ca niciodată, ca acești papițoi care se joacă de-a căpitanii de cursă lungă, să lase cârma țării pe mâna unor oameni pricepuți. Niște oameni care nu vor veni acolo ca să se îmbuibe, să împartă bani firmelor țuțărilor lor, să jefuiască bugetul cumpărând măști la suprapreț și vaccinuri pe care le varsă la chiuvetă. Niște oameni competenți și patrioți, care să redreseze nava numită România și să o ducă spre ape mai liniștite. Iar Cîțu și ai lui să plece încotro or vedea cu ochii și să spună bogdaproste că-i lăsăm să plece doar așa. Fiindcă, la cât rău au făcut țării, la cât cinism au dovedit, ignorând total pandemia, pentru a-și măslui congresele, la câți români au pe conștiință – și nu doar răpuși de covid, ci și de alte boli, pentru care bieții oameni nu au mai primit tratament – acești guvernanți ticăloși ar fi meritat să meargă de mult pe scândură, precum pirații și nelegiuiții de pe vremuri.

Citește și:

BNR: Datoria externă totală a crescut cu 8,4 miliarde de euro sub guvernarea Cîțu

 

Pe zi ce trece, Iohannis și slugile lui din guvern ne demonstrează că au tratat pandemia de Covid-19, fie din pură prostie și indiferență, fie cu bună știință, într-o manieră de-a dreptul nazistă, pe principiul Lebensunwertes Leben – anume că există vieți care nu merită a fi trăite și oameni care trebuie să moară. Deși au primit încă din vară semnale clare că urmează al patrulea val al molimei, iresponsabilii care ne conduc nu au luat nicio măsură de prevenție și protecție, preferând să imunizeze populația României prin boală și prin moarte – așa cum deja vedem că se întâmplă. Dacă ritmul șocant de rapid de extindere al bolii va continua ca în ultimele săptămâni, putem fi siguri că până de Crăciun România va deveni prima țară din lume care va atinge imunitatea de turmă – cu prețul a câtorva milioane de îmbolnăviri și a zeci de mii de morți, dar și cu tot atâtea pensii și salarii mai puțin de plătit de la buget.

Iar că regimul Iohannis-Cîțu este unul criminal și nu are niciun fel de empatie și de milă pentru cei defavorizați, gândindu-se doar la cei bogați, o dovedește și recenta luare de poziție a ministrului interimar al Finanțelor, Dan Vîlceanu. Fost șef al tineretului pesedist din Gorj, apoi fost pedelist, iar anul ăsta penelist, Vîlceanu a declarat, în cadrul unei emisiuni economice: „Este incorect ca cineva care câştigă un salariu mare să plătească pentru asigurările de sănătate 10% din acel salariu, iar cel care câştigă un salariu mic să plătească o contribuţie mult mai mică, ei beneficiind practic de aceleaşi servicii atunci când ajung la spital. Atunci, ar trebui să gândim un plafon până la care să percepem contribuţia de sănătate, pentru că ea nu funcţionează ca acea contribuţie la pensii, când tu acumulezi, contribui şi vei primi înapoi, atunci când ajung la pensie, o sumă de bani.”

Citește și: Ministrul Finanţelor le-a pus gând rău celor cu salarii mici în privința contribuției la sănătate

Altfel spus, bogații nu ar trebui să mai plătească la stat în funcție de cât câștigă, ci tot atât cât plătesc și cei cu salarii mici. Doar că salarii mici – adică salariu minim sau ceva puțin peste – au aproape trei sferturi din angajații din România. Ce s-ar întâmpla dacă absolut toți angajații ar plăti o sumă minimă? Cu siguranță sistemul medical românesc, care și-așa este într-o stare vecină cu coma, ar sucomba de tot, iar săracii ar muri odată cu el, în vreme ce bogații s-ar salva, pentru că ei au bani suficienți să meargă și să se trateze la privat. Principiul contribuției egale, după care se călăuzește, ca un veritabil obermasturbanführer, domnul Vîlceanu o fi bun într-o economie de roboți, dar nu într-o societate umană. Pentru că, de la Bismarck încoace, asigurările publice de sănătate nu sunt o problemă de economie, ci mai curând una de umanism. Fiecare persoană, indiferent de starea materială, trebuie ajutată atunci când se îmbolnăvește. Cei bogați sunt primii datori să ajute, iar acest ajutor nu este o corvoadă, cum crede fripturistul Vîlceanu, ci o dovadă de solidaritate socială, rodul a mii de ani de evoluție umană. Practic, bogații dau înapoi doar o mică parte din ceea ce le-a oferit societatea care le-a permis să devină bogați. Exemplele lui Bill Gates, Warren Buffett și ale altor miliardari, care și-au donat cea mai mare parte a averii în scopuri caritabile, sunt edificatoare în acest sens.

Citește și: Patriarhul îndeamnă să fim alături de cei îndoliaţi

Dar guvernanții români nu au auzit de solidaritate socială, pentru că ei se gândesc doar la profit. Pentru ei, oamenii săraci, care îngreunează sistemul medical, nici n-ar merita să mai trăiască, fiind doar o povară pentru buget. Faptul că acești oameni au cotizat zeci de ani la un sistem de asigurări sociale, dar acum sunt nevoiți ca din puținul lor să-și cumpere și medicamente, și tratamente, nu-i interesează pe reprezentanții PNL, care privesc totul cu un cinism înfiorător, ca un raport calitate-preț. Culmea este că aceiași peneliști și același traseist Vîlceanu, uns acum ministru de Finanțe, își fac probleme că de ce plătesc bogații mai mulți bani la sănătate decât săracii, dar nu par deloc la fel de indignați când salariile cresc uniform, pentru toți – de pildă, atunci când se măresc cu 10%, directorul, care are deja 10.000 de lei net, ia în plus 1.000 de lei, în schimb muncitorul simplu, care are doar 2.000 salariu, ia în plus doar 200 de lei. Nici faptul că în România există pensii obișnuite și pensii speciale nu pare să-l deranjeze pe domnul ministru de Finanțe. Lui și complicilor lui în jefuirea României li se pare firesc ca unii români să plătească contribuții până la 65 de ani și să iasă la pensie cu 2.000 de lei, iar alții să plătească mai nimic, dar să iasă la pensie la 45 de ani, cu o pensie de zeci de mii de lei.

De fapt, „liberalismul” guvernanților se reduce la două fraze: „Munciți, românilor, cât mai mult pe bani cât mai puțini, ca să muncim noi, „specialii”, cât mai puțin pe bani cât mai mulți! Și muriți mai repede, sărakilor, suntem deja opt miliarde pe planetă!

https://60m.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: