Ciolacu, acum 2 săptămâni: Să persistăm în prostie? Mă vedeți pe mine votând un guvern minoritar PNL? Ar fi o tâmpenie!

23 oct.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat imediat după ce a trecut moțiunea de cenzură că numai niște „proști” ar vota un eventual guvern minoritar PNL. Acum, PSD își va oferi voturile în Parlament pentru că Guvernul Ciucă, guvern minoritar PNL, să fie investit.

„Mă vedeți pe mine votând un guvern minoritar PNL? Să persistăm în prostie?”, a declarat Marcel Ciolacu, cu voce ridicată, la România TV în seară zilei în care Florin Citu a fost demis prin moțiune de cenzură.

Ciolacu a mai spus și că este o „tâmpenie” că PSD să susțină un guvern minoritar.

„Chiar dacă mi-aș dori eu, colegii mei nu ar fi de acord. Ar fi o tâmpenie pentru România, pentru noi toți. Am văzut unde a dus Guvernul Citu. Este exclus ca PSD în acest moment să vină cu o alternativă pentru România cu un Guvern minoritar”, susținea Ciolacu pe 7 octombrie.

După doar două săptămâni, PSD-ul este însă gata să voteze un guvern minoritar PNL. Vineri dimineață, de la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis a confirmat implicit că PSD va susține guvernul minoritar al PNL în Parlament.

„Trebuie să vedem lucrurile așa cum văd și românii. Trebuie să se termine criză politică, care nu este despre problemele românilor. A fost creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și au arătat cât de neimportanți sunt, ca să spun foarte franc.

Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 și sunt hotărât să mă implic total că să avem o reforma finalizată cu bine în Justiție, avem nevoie de o justiție independentă, dreaptă. Legile justiției sunt așa cum au rezultat pe vremea PSD-ului lui Dragnea, nu putem să rămânem așa. Avem nevoie de reforma în administrație, în domeniul pensiilor, a salarizării publice. Aceste lucruri au rămas în nelucrare.

Coaliția care a guvernat până acum nu a reușit să rezolve aceste probleme, zilele trecute s-a arătat cine au fost crizatorii. Cei care în loc să facă reforme au produs crize.

Trebuie să ne apucăm de treaba, să facem treaba cu cei care vor să fie cu noi. Cineva trebuie să guverneze și cineva trebuie să sprijine guvernul în Parlament. Acesta este calculul politic și este un calcul pe care l-am făcut pentru România și pentru români. Așa se va întâmplă. Dacă acest guvern va fi un an, doi sau trei, vom vedea. Dar problemele trebuie rezolvate”, a declarat Iohannis.

https://60m.ro/

2 răspunsuri sa “Ciolacu, acum 2 săptămâni: Să persistăm în prostie? Mă vedeți pe mine votând un guvern minoritar PNL? Ar fi o tâmpenie!”

  1. dininimapentrutine 23 octombrie 2021 la 12:23 pm #

    Politica și vorbe de politician…

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: