Ciolacu, în slujba lui Iohannis: Se duc negocieri pentru postul de premier!

12 nov.

Negocierile PNL, PSD şi UDMR, pentru formarea viitorului guvern şi a noii majorităţi parlamentare s-au blocat la capitolul social, în privinţa majorărilor de venituri, introducerea de noi taxe, dar şi în privinţa modului în care va fi ales premierul acestei alianţe politice. Toate divergenţele vor intra, acum, în dezbaterea echipei politice de negociere, formată din liderii partidelor. Pentru a finaliza, vineri cel târziu, programul de guvernare, va avea loc o discuţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Liderii celor trei partide, Marcel Ciolacu, Florin Cîţu şi Kelemen Hunor urmează să aibă o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, în care şeful statului ar putea să le transmită cine va fi premierul desemnat pentru noua construcţie politică.

În paralel, echipele de negociere politice vor finaliza elementele din programul de guvernare la care nu s-a ajuns la un acord, urmând a se lua o decizie politică. Liberalii şi social-democraţii nu se înţeleg pe majorările de salarii, pensii şi alocaţii şi nici pe intenţia PSD de introducere a impozitului pe marile averi.

Cea mai importantă decizie este, însă, propunerea de premier, în funcţie de această decizie urmând să se contureze şi viitorul Guvern.

Surse politice au precizat că Nicolae Ciucă are şansele cele mai mari să fie desemnat premier, asta deşi Florin Cîţu nu îşi doreşte acest lucru, pentru că va pierde controlul în interiorul partidului. Semnalul a fost dat de Rareş Bogdan, astăzi, el arătând că, deşi decizia PNL este ca preşedintele partidului să fie premier, partidul nu se va bloca într-un nume. Asta pentru că, în cadrul negocierilor, PSD a transmis clar că nu îl doreşte pe Cîţu premier.

Rareş Bogdan a mai spus că premierul trebuie dat de PNL şi trebuie să fie membru PNL, iar liberalii nu vor susţine nici varianta unui premier independent, nici  a unui premier PSD şi nici a unui premier UDMR. De altfel, Rareş Bogdan arăta că varianta unei rotaţii a premierului nu a fost discutată şi nici validată în conducerea PNL.

PNL şi PSD vor ca cel mai târziu duminică, forurile statutare ale partidelor să valideze programul de guvernare şi propunerea de premier cu care noua alianţă va merge la Palatul Cotroceni, la consultările cu şeful statului.

https://60m.ro/

8 răspunsuri sa “Ciolacu, în slujba lui Iohannis: Se duc negocieri pentru postul de premier!”

 1. Centrul Medi@ 12 noiembrie 2021 la 12:51 pm #

  Neinteresant

  Apreciat de 1 persoană

 2. mucenicul 8 decembrie 2021 la 10:59 am #

  Ești bine? Unde ai dispărut?
  An Covid

  Apreciază

 3. ewanyan 29 decembrie 2021 la 4:47 pm #

  Covid???…, sau ai intrat în mașinăria nemernicilor ăștia…

  Apreciază

 4. ewanyan 30 decembrie 2021 la 8:58 pm #

  Din câte știu eu covid-ul nu există, nu a fost izolat de nimeni încă de pe planeta Pământ, este doar o fantasmă, o iluzie regizată a unui virus gripal comun, făcătură realizată în tenebrele umbrei și implementată de psihopați și clone handicapate mental prin teste frauduloase, șantaj mită și crimă. Deci dacă acum crezi în covid înseamnă că ai scris numai minciuni dictate de alții aici pe acest blog.

  Apreciază

  • ewanyan 30 decembrie 2021 la 9:02 pm #

   …de fapt afirmațiile nu-ți aparțin, văd că comentariile mele nu sunt publicate…

   Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: