De ce să studieze copiii români istoria evreilor, în loc să învețe mai bine istoria românilor?

12 nov.

Fiindcă a rezolvat, pesemne, tot ce era de rezolvat prin România și au început să curgă laptele și mierea de riscăm să dăm cu toții în diabet, guvernul României a decis să se ocupe nițel și de cultură. Nu, stați liniștiți, că nu s-a apucat să renoveze case memoriale, să înființeze muzee sau să facă planuri de reducere a abandonului școlar. Asemenea chestii sunt mizilicuri. Pe când guvernul României se ocupă de chestii serioase, de importanță fundamentală pentru nația română: de pildă, să impună studierea Istoriei evreilor și a Holocaustului ca materie obligatorie de liceu. Cel care a făcut anunțul este celebrul Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, consilier onorific al premierului Florin Cîțu și nimeni altul decât fratele fratelui său, Andrei Muraru, fost consilier al președintelui-jucător (de golf) Iohannis și actualmente ambasador extaordinar, plenipotențiar și supercalifragilistic al României în Statele Unite ale Americii. Guvernul mai propune și ca programa școlară, manualele, materialele didactice și metodologiile pentru disciplina școlară “Istoria Evreilor. Holocaustul” să fie elaborate de către Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România “Elie Wiesel” și experți ai Ministerului Educației, în colaborare cu membrii Consiliului de Onoare. Materialele elaborate vor fi aprobate de Ministerul Educației. „Aceste reglementări sunt în concordanță cu obiectivele din Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și a discursului instigator la ură, adoptată de Guvern în luna mai a acestui an pentru perioada 2021-2023”, spune reputatul domn Muraru.

Citește și: Cîțu și Muraru, huiduiți de români la IAȘI: „Trădătorii, trădătorii! Rușine!”

Vă mărturisesc sincer că am o deosebită apreciere pentru poporul evreu și mai ales pentru felul cum i-a pedepsit, prin Mossad, pe toți cei care l-au prigonit sau au recurs împotriva lui la acte teroriste, precum șocantul atentat de la Olimpiada de la Munchen. Dacă am fi avut și noi tot atâta sânge în instalație și i-am fi pedepsit la fel pe torționarii care au chinuit poporul român sub dictatura comunistă, altfel stăteau lucrurile acum. Dar noi, spre deosebire de evrei, suntem, vorba Anei Blandiana, un popor „vegetal”, un neam cam bleg, așa, de felul lui, care acceptă fără crâcnire tot ce i se impune. Și probabil va accepta și ca ai săi copii să învețe la liceu „Istoria evreilor și a Holocaustului”, deși mulți dintre copii nu știu prea bine dacă Ștefan cel Mare e nume de domnitor sau de stadion. Chiar nu se putea adăuga la manualul de istorie doar un capitol despre Holocaust, dacă tot voiam să-i facem pe copiii noștri să conștientizeze lecțiile trecutului ca să nu mai permită repetarea lor pe viitor? Chiar e necesar să învețe copiii români toată istoria poporului evreu, în loc să învețe temeinic istoria propriului lor popor, că martiri am avut și noi și încă prea mulți, pentru un neam atât de mic?

Și apoi, ce ne facem dacă alte neamuri se vor simți discriminate, sub acest aspect? De pildă, cum ar fi să vină acum un distins cetățean rom și să argumenteze, cât se poate de plauzibil și de clar: „Ascultă, mânca-ți-aș leafa lu’ matale, dar de ce să învețe copiii la rumâni istoria evreilor și să n-o învețe p-a noastră, a țiganilor, ce, pe noi nu ne-a persecutatără hicleriștii?” Și, în aceeași ordine de idei, ne-am putea întreba de ce nu ar studia copiii românii și istoria altor nații persecutate, de-a lungul vremii? Belgienii regelui Leopold au ucis zece milioane (zece milioaneeeee, fraților!) de africani din Statul Liber Congo, de ce nu învață copiii noștri istoria congolezilor? Turcii au masacrat un milion de armeni, de ce nu învață copiii noștri istoria armenilor?

Prin urmare, cu tot respectul, permiteți-mi să nu fiu de acord cu această inițiativă a prea luminatului domn Muraru. Copiii români trebuie să știe adevărul despre Holocaust, dar de ce-ar trebui să învețe ei despre David, Solomon și toată dinastia de regi evrei, în loc să învețe despre Basarabi și Mușatini? Credeți că de-aia ies atâția analfabeți funcționali din școlile românești, domnule Muraru, fiindcă nu știu cine au fost Rașela și Avraam? Inițiativa, mult iubite și stimate frate al fratelui dumneavoastră, nu mi se pare potrivită. Nu de alta, dar mă gândesc că, dacă vor începe cu asta, pe urmă s-ar putea ca guvernanților să le vină și alte idei. De pildă, pui un caz, s-ar putea să ne impună circumcizia obligatorie, așa cum vor să impună și vaccinul obligatoriu. Dar, cum eu sunt un cetățean model și mă supun legilor, o să accept chiar și asta. Da, o să accept să fiu circumcis, dar numai cu condiția ca produsul circumciziei să mi-l ia guvernul, în loc de taxe. Să-i fie primit!

Citește și:

Cristian Diaconescu, despre ”păduchele” Muraru: E dovada unui anume tip de infantilism care nu îl ajută pe politician, dar care ne face rău ca țară

Memoria eroilor români, batjocorită de liberalul Alexandru Muraru

Cine plătește cu adevărat ratele la cele 12 credite bancare ale lui Alexandru Muraru?

https://60m.ro/

Publicitate

3 răspunsuri sa “De ce să studieze copiii români istoria evreilor, în loc să învețe mai bine istoria românilor?”

 1. Ghita Bizonu' 15 noiembrie 2021 la 8:04 pm #

  Programa

  storia evreilor. Holocaustul

  Cap. 1 Evreii în lumea antică şi medievală.

  a. Evreii în spaţiul antic european : Imperiul Roman.
  b. Evreii în evul mediu european : statut juridic, economic şi
  cultural.
  c. Prezenţa evreilor în Ţările Române (sec. XV-XVIII).

  Cap.2 Istoria evreilor din România.

  a. Statutul evreilor din România înainte de 1878.
  b. Evreii din România între 1878-1919. De la marginalizare la
  emancipare.
  c. Emanciparea evreilor.
  d. Evreii din România între 1919-1938.
  e. Statutul juridic al evreilor din România Mare.
  f. Participarea evreilor la viaţa cotidiană.
  g. Manifestări ale mişcării antisemite (1919-1938).
  h. Începuturile legislaţiei antisemite; guvernarea Goga – Cuza.
  i. Noul antisemitism (1938-1944)
  j. Emigrarea evreilor din România .

  Cap. 3 Despre antisemitism.

  a. Forme de intoleranţă: rasism, xenofobie, excluziuni,marginalizare.
  b. Antisemitismul: definiţie, concepte, accepţiuni.
  c. Evoluţia antisemitismului: de la societatea antică la cea
  modernă.
  d. De la naţionalismul modern , la nazism.
  e. Exarcerbarea antisemitismului. Antisemitismul lui Adolf
  Hitler

  Cap. 4. Holocaustul.

  a. Ce este Holocaustul ? Terminologie
  b. Primii măsuri privind Holocaust.
  c. Politica de exterminare a evreilor din Europa..
  d. Situaţia economică, socială şi politică a evreilor din România în anii războiului.
  e. Organizarea comunităţii evreieşti în perioada Antonescu
  f. Capitolul românesc al Holocaustului. Legislaţia
  g. Regimul Antonescu şi evreii (1940-1944).-reprimarea evreilor din Basarabia, Bucovina şi Transnistria (1941-1942).Situaţia evreilor din aceste teritorii, după 1942.
  h. Evreii din Transilvania de Nord sub regimul horthyst (mai-iunie 1944).

  Cap. 5 Cetăţeni români – Drepţi ai popoarelor. Acţiuni de solidaritate a românilor cu evreii.

  Cap. 6 Mărturii ale supravieţuitorilor.

  a. Istorie orală.
  b. Jurnale şi hârtii personale.
  c. Memorii.

  Cap. 7 Perceperea Holocaustului în perioada postbelică.

  a. Antisemitismul contemporan. Forme de manifestare.
  b. Negarea Holocaustului.
  c. Politica regimurilor comuniste faţă de evrei

  Cap. 8 Evreii în lumea contemporană.

  a. Sionismul.
  b. Constituirea statului Israel.
  c. Conflictul din Orientul Apropiat. Palestina şi Israel.
  d. Israelul azi.

  Cap. 9 Contribuţia evreilor la dezvoltarea patrimoniului cultural şi economic românesc.

  Apreciază

  • Mica Sache 1 septembrie 2022 la 12:37 pm #

   Domnule Bizon, jos palaria! Eu i-as intreba pe evreii astia: „Bai, suntem colegi, suntem prieteni, va iubesc, dar voi de ce nu invatati la scoala istoria Romaniei? Asa, la paritate!” Cat despre „Evreii din Transilvania de Nord sub regimul horthyst (mai-iunie 1944).” de ce nu spune nimeni clar ca „regimul Horthy” era regim maghiar???? AAAAA, nu au voie…. OK, am inteles. Ba nu, nu am inteles, dar cui ii pasa???

   Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: