După funeraliile Reginei, Klaus pleacă cu doamna Carmen într-un turneu de lux prin SUA

16 sept.

După deplasarea la Londra, luni, pentru funeraliile reginei Elisabeta, președintele Klaus Iohannis pleacă împreună cu doamna Carmen într-un turneu în SUA care va acoperi cel puțin ambele coaste ale continentului.

Astfel, Iohannis va participa la lucrările celei de a 77-a Adunări Generale a ONU, la New York, care se desfășoară între 20-26 septembrie, unde se vor dezbate probleme majore, cu participarea inclusiv a delegației Rusiei, condusă de ministrul de Externe Serghei Lavrov.

Pe 22 septembrie, conform informațiilor Inpolitics, Iohannis și soția sa se vor afla pe coasta de Vest, la San Francisco, unde, în sala de bal a hotelului Ritz Carlton, va avea loc la orele serii o recepție în cadrul căreia președintele se va întîlni cu reprezentanții comunității românești. Manifestarea se înscrie în celebrările sfertului de secol scurs de la semnarea Pactului Strategic dintre România și SUA. Nu e clar în acest moment dacă președintele și soția vor sta în SUA pe durata întregii săptămîni viitoare, cît ține Adunarea ONU, și dacă mai are prevăzute în agendă și alte deplasări pe teritoriul american pentru celebrarea parteneriatului.

În septembrie anul trecut, la precedenta Adunare a ONU, Klaus Iohannis a mers la New York sfidînd solicitarea adresată de SUA șefilor de stat și de guverne de a nu participa, pe cît posibil, fizic la lucrări, limitîndu-se la prezență virtuală, ”pentru a împiedica transformarea sesiunii ONU într-un eveniment super-răspânditor de coronavirus” după cum se arăta în nota diplomatică transmisă celor 192 de lideri.

https://60m.ro

Publicitate

2 răspunsuri sa “După funeraliile Reginei, Klaus pleacă cu doamna Carmen într-un turneu de lux prin SUA”

  1. ioansperling 16 septembrie 2022 la 9:40 am #

    Cat spirit de sacrificiu pe el! Se duce personal desi nu e nevoie! Mare conducator! Aproape 2 metri!

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: