Ton prezidențial pentru desfrâu și fraudă

30 sept.

O bună parte din aparatul nostru de stat poate fi trecută, fără nici o discuție, în categoria instituțiilor private, de lux, iar cei care sunt vinovați de această situație ar trebui, cel puțin, de îndată demiși.

In numele statului român se fac și se desfac interese personale, situație care a creat un sistem care se legitimează în baza propriilor acțiuni frauduloase.

Diferența între nivelul general, respectiv starea de fapt a românilor, și cheltuielile dispuse pentru luxul și mentenanța acestuia la nivelul unor instituții, arată că nu mai există nici un control al banilor publici.

Aceste instituții care fac legea pentru ele însele sunt parte a unor rețele care se erijează în ipostazele crimei economice organizate, cu ramificații în ceea ce numim corupție.

Când actualul președinte al statului, care nu și-a exercitat niciodată atribuțiile constituționale și nu a fost niciodată un adevărat avertizor de integritate, se află în mod explicit în aceste rețele de trafic de influență, asistăm la o subminare juridică a cauzei publice.

Atât cheltuielile nepermise, din punct de vedere simbolic și strict bugetar, cât și subminarea regulilor de drept îl transformă pe Klaus Iohannis într-un inamic semnificativ al României aflat într-un conflict vizibil cu un popor supus astfel insultei.

Flota de lux, a unei cunoscute mărci de autoturisme, care nu este decât o explicită ofensă în actualul context, ar trebui plătită în totalitate din bugetul personal al celor care au încălcat absolut normele licitațiilor publice și moralitatea.

De la un capăt la altul al țării există un traseu triumfalist al epatării, al sfidării, în timp ce guvernul se îndatorează, aflându-se în incapacitate de plată evidentă.

Președintele Iohannis, în loc să aducă un mesaj de chibzuință, în promovarea investițiilor, vine ca un veritabil iresponsabil și susține deturnarea bugetului.

Recentele achiziții patronate de președintele Iohannis ar trebui anulate și sesizată Comisia Europeană.

IOAN VIERU /http://cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: