Vestea dimineții despre Klaus Iohannis! Anunț surpriză despre președintele României

24 nov.

Vestea dimineții despre Klaus Iohannis! Anunț surpriză despre președintele României
Președintele României, Klaus Iohannis, va începe anul următorul cu un program de-a dreptul încărcat. Acesta are în plan să viziteze în luna ianuarie mai multe țări și state din SUA.

Klaus Iohannis va merge anul viitor în mai multe țări și state din America de Sud. Este un adevărat turneu

Așadar, Klaus Iohannis va merge în ianuarie 2023 în mai multe state, precum Peru, Chile şi Brazilia. Totodată, este vizată și vizitarea mai multor state din America de Sud.

Amintim că președintele României a vizitat Statele Unite ale Americii de mai multe ori. Deocamdată, doar acestea sunt țările care se află pe lista lui Klaus Iohannis, în luna ianuarie 2023, scrie antena3.ro

Klaus Iohannis va face două vizite importante și în această lună

De asemenea, Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială și în Republica Letonia, mai exact la Riga, în ziua de 23 noiembrie. Această vizită va fi urmată de una în Republica Lituania, la Vilnius, în ziua de 24 noiembrie.

Mai apoi, pe 25 noiembrie, șeful statului va participa la simpozionul internațional The Idea of Europe de la Kaunas și la reuniunea șefilor de stat din Lituania, Letonia, Polonia și România.

Informațiile transmise de Administrația Prezidențială

Informațiile transmise de Administrația Prezidențială arată că președintele va avea consultări politice cu omologul său din Letonia, Egils Levits, precum și întrevederi cu Prim-ministrul Letoniei, Krišjānis Kariņš, și cu Președintele Parlamentului leton, Edvards Smiltēns.

Trebuie menționat că această vizită are loc în anul centenarului stabilirii relațiilor diplomatice româno-letone.

„Vizita oficială la Vilnius va cuprinde consultări politice ale Președintelui României cu Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda, și o întrevedere cu Președintele Parlamentului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Pe agenda convorbirilor Președintelui României cu omologii leton și lituanian, precum și cu ceilalți înalți oficiali, se vor afla consolidarea relațiilor bilaterale, inclusiv a cooperării economice și sectoriale, agenda europeană și internațională.

Având în vedere înrăutățirea situației de securitate în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, un loc important în discuții îl va ocupa cooperarea în cadrul NATO și întărirea Flancului Estic al Alianței pentru asigurarea securității Europei, inclusiv prin participarea României la misiunea de poliție aeriană întărită în țările baltice, începând cu anul 2023.

Se vor discuta posibilitățile de creștere a eforturilor de asistență pentru Ucraina și refugiații ucraineni, având în vedere distrugerile provocate de război și venirea iernii, precum și măsurile de susținere a exporturilor de cereale din Ucraina, pentru asigurarea securității alimentare a unor state terțe vulnerabile.

Securitatea energetică se va afla, de asemenea, pe agenda convorbirilor, cu accent pe soluțiile de diversificare a aprovizionării cu gaze a Europei, în scopul reducerii dependenței de gazul rusesc.

Vor mai fi abordate evoluțiile din Republica Moldova și măsurile de asistență în contextul economic dificil pe care statul vecin îl traversează, precum și cooperarea regională, inclusiv din perspectiva Formatului București 9 și al Inițiativei celor Trei Mări.

Președintele Klaus Iohannis va participa, în a doua zi a vizitei în Lituania, la simpozionul The Idea of Europe, organizat la Kaunas de Universitatea Vytautas Magnus, unde va susține o alocuțiune în cadrul panelului prezidențial.

În continuare, Președintele României va lua parte, împreună cu omologii din Lituania, Letonia și Polonia, la un summit dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, susținerii Ucrainei și Republicii Moldova și respectiv promovării memoriei europene, cu accent pe combaterea dezinformării și a tentativelor de rescriere a istoriei”, a transmis Administrația Prezidențială într-un comunicat.

http://capital.ro/

Publicitate

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: