Guvernul Ciucă-Ciolacu a împuternicit Comisia Europeană să reprezinte statul român în procesul de contestare a facturilor emise de Astra Zeneca

30 nov.

Guvernul Ciucă-Ciolacu a împuternicit Comisia Europeană să reprezinte statul român în procesul de contestare a facturilor emise de Astra Zeneca

Executivul a împuternicit marţi, printr-un memorandum, Comisia Europeană pentru a reprezenta statul român în procesul de contestare a facturilor emise de Astra Zeneca, reprezentând costuri suplimentare stabilite în contractul de furnizare a vaccinurilor pentru Sars-Cov-2, scrie Agerpres.

Conform unui comunicat al Guvernului, actul normativ vizează împuternicirea ministrului Sănătăţii pentru a semna în numele şi pentru Statul Român mandatarea Comisiei Europene pentru a contesta factura pentru costuri suplimentare emisă de Astra Zeneca şi pentru a intra în negocieri cu Astra Zeneca.

„La aproape trei luni de la finalizarea livrărilor de vaccinuri împotriva Sars-Cov-2, compania Astra Zeneca (APA) a prezentat Comisiei Europene o cerere suplimentară de plată, neanunţată anterior, precizând faptul că costul final al mărfurilor a fost mai mare decât cel estimat prin preţul pe doză de vaccin prevăzut iniţial în APA. Cererea suplimentară se ridică la 148,2 milioane euro, cumulat pentru toate statutele membre implicate. Aceasta constituie o creştere cu 17% (şi cu 0,494 euro per doză de vaccin). Comisia Europeană intenţionează să conteste aceste facturi reprezentând costuri suplimentare şi a solicitat fiecărui stat membru un mandat pentru a contesta facturile respective emise de Astra Zeneca şi pentru a negocia în numele statului respectiv”, se arată în comunicat.

https://60m.ro/

Publicitate

2 răspunsuri sa “Guvernul Ciucă-Ciolacu a împuternicit Comisia Europeană să reprezinte statul român în procesul de contestare a facturilor emise de Astra Zeneca”

  1. mucenicul 30 noiembrie 2022 la 5:11 pm #

    Adică a făcut lupul paznic la oi! De râsul curcilor suntem.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: