Mascarada Schengen. România, sedusă și abandonată

8 dec.

Mascarada Schengen. România, sedusă și abandonată

A început numărătoarea inversă, iar politicienii și cei aflați la conducerea țării dau din colț în colț, într-o încercare disperată de a forța intrarea României în Schengen. Dacă faci un pas în spate și privești detașat filmul tragi-grotesc al acestor zbateri, îți dai seama rapid că totul este o mascaradă și că România va avea sorta aia, de ”și cu banii luați”, pe care mai-marii Europei i-au stabilit-o de la bun început.

La agitația din ultimele zile și la pronosticurile date din toate zonele, intrarea în Schengen a României mai avea puțin și ajungea la casele de pariuri, dacă nu o fi și ajuns deja. Ceea ce provoacă, totuși, indignare este această mascaradă, pe care am mai semnalat-o. Țările europene fac cu schimbul la refuzul trântit în față României. Ba au fost Olanda, Suedia și Austria, ba a rămas doar Olanda, ba s-a sucit Olanda pentru ca, imediat, să se sucească Austria și tot așa. Scenariile sunt clare. Ori se amână sine die votul în Consiliul European, ori se votează împotriva României, ori intrăm în Schengen fără ca, de fapt, să intrăm.

Cum vine ultima parte? Simplu. Intrăm în Schengen, dar nu se schimbă nimic, în sensul că rămân controalele la granițe, tot sine die. Din punctul meu de vedere, și nu numai al meu, pentru România ar fi mai bine să rămână în afara Schengen, pentru că, la cât de obedienți sunt cei care conduc țara, riscăm să primim pe teritoriul național toate nenorocirile din UE. Interesantă a fost și încercarea aia europeană, gen dezbină și cucerește, prin care, vezi Doamne, Bulgaria este problema și că intrarea în Schengen a celor două țări ar trebui separată, lucru total aberant, pentru că ambele țări au făcut eforturi financiare uriașe pentru a îndeplini condițiile și paracondițiile impuse de UE pentru securizarea granițelor. Mă gândeam acum că și România, și Bulgaria au fost privite cu dispreț în special în pandemie, când ”barbarii” necivilizați, inculți și sărăntoci din aceste două țări au îndrăznit să sfideze știința și să nu se vaccineze în procentul cerut, agresiv, de Ursula von der Leyen. Vedeți? Poate și de acolo ni se trage.

Vor exista urmări? Nu la noi!

Bulgaria, mai cu ceva coloană vertebrală decât noi, a anunțat că, în cazul unui vot negativ, vor exista consecințe, ceea ce însemna o amenințare voalată referitoare la măsuri împotriva celor care s-au opus intrării în Schengen. Din România nu s-a auzit niciun șuierat, măcar așa, de nervi, că ai noștri tot în stadiul de gudureală sunt. Mai mult, pe fondul unor asemenea tensiuni, mimate la nivel înalt, vizita austriacului de la OMV în cuibul președintelui Klaus Iohannis nu a făcut decât să alimenteze ipotezele potrivit cărora România mai dă ceva la schimb, deși Austriei i-a cam dat totul, de prosperă ăia acum pe banii noștri. Și apropo de ce spuneam că ăștia fac cu schimbul, Olanda zice că e de bine cu intrarea României în Schengen, dar că se opune intrării Bulgariei, asta așa, ca să vedeți cât de evidentă e batjocura. În fine, revenind la vânzoleala de la vârf, cu vizite prin capitalele europene și cu tot spectacolul din ultimele zile, conducătorii României se află într-o mare problemă. Un vot negativ nu ar însemna doar o palmă sau un pumn primit în plină figură, ci o oficializare a poziției României în Uniunea Europeană, de sclav în colonie.

Nu vă mai plac ucrainenii?

Declarația recentă a președintelui Consiliului European, referitoare la inoportunitatea extinderii spațiului Schengen în acest moment, este cel puțin șocantă. ”Atacurile ruseşti cu drone şi rachete asupra infrastructurii Ucrainei şi riscul unui nou val de refugiaţi de război dinspre această ţară ar putea avea un impact asupra dezbaterii privind extinderea spaţiului Schengen, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Păi cum așa, ”băbăieți”, nu vă mai plac ucrainenii? Vă e teamă că vin peste voi? Evident că da. Derogarea aia de la viză pentru refugiații din țara vecină a umplut țările europene de refugiați, care trăiesc pe banii statelor europene, producându-se o adevărată strămutare a populației. Așa că, pentru a opri fluxul, rămâne cum s-a stabilit. România nu pupă Schengen.

National

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.