Politico: prounere de compromis pentru aderarea României la Schengen, respinsă de statele UE

8 dec.

Politico: prounere de compromis pentru aderarea României la Schengen, respinsă de statele UE

Propunerea, scrie site-ul european Politico, presupunea o recomandare pentru aderarea României la Schengen, dar nu o includere imediată, așa cum își dorește Bucureștiul.

O propunere de compromis pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen a circulat pentru scurt timp miercuri, cu doar câteva ore înainte ca miniștrii de justiție și afaceri interne să voteze pe această temă, joi. Conform acestui plan, Croația ar intra în Schengen, România ar primi o recomandare pentru includere, iar Bulgaria ar primi un plan pentru o aderare etapizată. Acordul nu a întrunit un sprijin suficient din partea statelor membre, scrie Politico, care nu precizează cine anume s-a împotrivit acestui compromis.

Cu puțin timp înaintea Consiliului JAI, în care se va lua decizia, situația a rămas prin urmare incertă pentru România și Bulgaria. Doi oficiali implicați în discuții au declarat pentru Politico că este posibil totuși ca joi să se stabilească un calendar pentru aderarea celor trei țări. Destul de cert este faptul că Croația, în special, are un sprijin puternic, un lucru semnalat și de cancelarul Austriei Karl Nehammer, miercuri, la reuniunea pe tema migrației de la Viena. România și Bulgaria se lovesc de opoziția fermă a Austriei, în vreme ce Bulgaria se confruntă și cu refuzul Olandei, situație care complică lucrurile, deoarece candidaturile Bucureștiului și Sofiei sunt analizate împreună, deocamdată.

https://60m.ro/

Publicitate

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: