Ultima oră: Ciucă s-a mai umilit puțin la telefon în fața cancelarului Nehammer – VOT NEGATIV

8 dec.

Ultima oră: Ciucă s-a mai umilit puțin la telefon în fața cancelarului Nehammer – VOT NEGATIV

Premierul Nicolae Ciucă a discutat telefonic miercuri seară, 7 decembrie, cu cancelarul austriac Karl Nehammer, după ce acesta a anunțat public că Austria se opune aderării României la Schengen.

În cadrul discuției, Nicolae Ciucă i-a transmis lui Nehammer că România dorește să intre în Schengen și i-a repetat toate argumentele invocate zilele trecute de partea română, potrivit informațiilor Libertatea. Totodată, premierul i-a spus cancelarului Austriei că România își menține poziția de a cere un vot în JAI și i-a reamintit că toate celelalte state membre susțin în acest moment țara noastră pentru aderarea la spațiul de liberă circulație.

Discuția telefonică dintre premierul Nicolae Ciucă și Karl Nehammer a fost ultima înaintea votului decisiv de joi, 8 decembrie, de la Consiliul JAI, acolo unde România are nevoie de unanimitate pentru a fi acceptată în Spațiul Schengen. Dialogul dintre cei doi a avut loc în contextul în care cancelarul Austriei a evitat să spună concret, la conferința de presă de miercuri seară, cum va vota ministrul austriac de Interne pe 8 decembrie în Consiliul JAI.

El a precizat însă că aderarea României, dar și a Bulgariei trebuie să fie o decizie de securitate și nu una politică și a propus, în schimb, stabilirea unui nou calendar cu puncte precise de îndeplinit pentru cele două țări. Potrivit lui Nehammer, o decizie în acest sens va fi luată în primăvara lui 2023.

https://60m.ro/

Publicitate

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: