Diplomația preșului: Klaus Iohannis a vizitat Muzeul Covorului, în Azerbaidjan

5 feb.

Diplomația preșului: Klaus Iohannis a vizitat Muzeul Covorului, în Azerbaidjan

Preşedintele Klaus Iohannis, care se află într-o vizită oficială în Azerbaidjan, a vizitat sâmbătă Muzeul Naţional al Covorului din Baku. Dulapul săsesc de la Cotroceni face acum și diplomația preșului după luni bune de lins bocancii stăpânilor de la Kiev. Lui Iohannis I-au fost prezentate vechile tradiţiile ale confecţionării covoarelor din Azerbaidjan şi o colecţia unică expusă în Muzeu, ce demonstrează tehnicile de ţesut. Shirin Malikova, directoarea Muzeului, i-a prezentat preşedintelui Iohannis şi modele rare de covoare.

Iohannis a văzut modele spectaculoase, unice în lume

Modele unice ale celor şapte şcoli principale de ţesut de covoare din Azerbaidjan, inclusiv Guba, Baku, Shirvan, Ganja, Gazakh, Karabakh şi Tabriz, ilustrând ornamente ale vieţii sălbatice, păsări şi plante, sunt, de asemenea, prezentate în muzeu.

Malikova a precizat că, datorită eforturilor depuse de prima doamnă a Azerbaidjanului, preşedinta Fundaţiei Haydar Aliyev, Mehriban Aliyeva, arta naţională a ţesutului covoarelor din Azerbaidjan a fost înscrisă pe Lista reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii la 16 noiembrie 2010.

Malikova a mai subliniat că muzeul cooperează strâns cu muzeele din România, iar expoziţia „Azerbaijani carpets: learning with art” de la Muzeul de Artă Modernă din Sibiu este deschisă de mai bine de o lună şi a stârnit un mare interes.

Moştenirea culturală materială a Azerbaidjanului şi expunerea extraordinară şi originală au fost apreciate de preşedintele României, scrie agenţia de stat Azertac. Yohannis a semnat şi în cartea de impresii a muzeului.

https://60m.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: