Ministrul israelian al Securității Naționale: Israelul nu e o stea pe steagul american

30 mart.

Ministrul israelian al Securității Naționale: Israelul nu e o stea pe steagul american

Ministrul israelian al Securității Naționale, Itamar Ben-Gvir, a declarat în mijlocul remarcilor președintelui american Joe Biden privind reforma judiciară că Israelul nu este pe steagul american.

„Respectăm sistemul democratic de acolo (în SUA – n.red.), dar… ei trebuie să înțeleagă că Israelul este o țară independentă, și nu doar o altă stea pe steagul american. Ar trebui să fie clar pentru țările din întreaga lume că oamenii de aici au organizat alegeri și și-au exprimat voința”, a declarat Ben Gvir într-un interviu pentru radioul israelian Galatz.

Mai devreme, Biden, când a vorbit cu reporterii, i-a cerut lui  Benjamin Netanyahu să renunțe la planurile de promovare a reformei judiciare și să găsească un compromis. Liderul american a mai spus că vizita premierului israelian la Washington nu este planificată „în viitorul apropiat”.

Ulterior, Netanyahu a scris pe canalul Telegram că „Israelul este un stat independent care ia decizii în conformitate cu voința cetățenilor săi și nu pe baza presiunii externe, inclusiv din partea celor mai buni prieteni ai noștri”.

https://60m.ro/

Publicitate

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: