Video

Misiunea Speranța

18 mai

Ciprian Barsan

De fiecare dată când ajungem în #Kenya poposim în mijlocul tribului Masai.

Echipa misionară a pregătit ajutoare pentru tribul Masai din Orbomo Shekenany, rezervația Masai Mara. Le-au vizitat satul, au cunoscut localnicii și au înțeles mai bine nevoile cu care se confruntă femeile și copii din acest loc. 🙏

Ne-am bucurat pentru că prin intermediul misionarilor am putut să le fim alături și ne rugăm ca într-o zi acești oameni să Îl cunoască pe Dumnezeu!

În după-masa aceasta echipa va călători spre #Uganda, unde vor continua activitatea misionară împreună cu cei care sunt deja la campusul din #Rubuguri. Domnul să binecuvânteze țările #Africii!😍

#alaturideoameni #pentrusufletelelor #misiuneasperanta #Africa #Kenya #Uganda #HopeMissioncampus

Vezi articolul original

Video

Cit de mult iubesc evreii crestinii si crestinismul? Se pare ca nu foarte mult, din moment ce incurajeaza decapitarea lor in Orientul Mijlociu, dar istoria „legaturilor” lor cu cratinismul arata chiar mai rau….

26 oct.

Video

ROMÂNI, FIȚI MÂNDRI CĂ SUNTEȚI NUMIȚI ”DACOPAȚI” DE DETRACTORI ȘI DEFĂIMĂTORI ANTIROMÂNI

26 oct.

Lupul Dacic

“O analiză în urma discuțiilor cu peste 1000 de ciobani… ! Limba română nu are nicio legătură cu limba latină. Argumentul meu este imbatabil… Chiu, cel mai vechi cuvânt românesc”, spune fără să aibe nicio umbră de îndoială asupra cercetărilor sale, efectuate în Munții Carpați, munți care sunt un amplu creuzet al celei mai vechi limbi din Europa, dna. Dr. Gabriela Macovei, cercetător ştiinţific, doctor asociat la Academia Română, Filiala Iaşi.

Doar latrinistul de Dan Alexe își vede de munca sa de contestare a continuității noastre, laudându’se că a inventat termenul de ”dacopat” și ”dacopatie” în contrast cu vechimea obiceiurilor și a limbii noastre, și în consonanță cu arsenalul mistificărilor care se vehiculează la nivel academic românesc. Individul reușește cu un aplomb nemaiîntâlnit, să jignească poporul carpatic prin aceste demersuri propagandistice. Îi este cu totul indiferent că acest popor se află aici, dinainte ca acest termen – ”dac”, să fie…

Vezi articolul original 11.139 de cuvinte mai mult

Video

🇫🇷🇩🇪🇮🇹🇪🇸Macron, Merkel, Gentiloni şi Rajoy convin asupra unei noi politici în domeniul azilului destinate africanilor.

29 aug.

Stiri România - International

Liderii Franţei, Germaniei, Italiei şi Spaniei s-au pus de acord luni, în cadrul unui minisummit pe tema crizei migraţiei la Paris, asupra unei noi politici cu privire la acordarea azilului unor migranţi care cer protecţie, pe când aceştia se află în Africa şi nu în ţările de destinaţie, relatează The Associated Press.646x404

Într-un comunicat comun, publicat în urma acestei reuniuni, preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel şi premierii Italian Paolo Gentiloni şi spaniol Mariano Rajoy recunosc că este necesară iniţierea în Ciad şi Niger a procesului unei mutări în Europa a unor ”migranţi deosebit de vulnerabili”.

Ei anunţă că intenţionează să desfăşoare ”misiuni de protecţie” în ţări africane, în cooperare cu Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM).

Această iniţiativă le va permite unor africani să emigreze în mod legal în Europa, în cazul în care se află pe o listă cu persoane…

Vezi articolul original 304 cuvinte mai mult

Video

Arheologi au dezgropat ruinele palatului regelui David in Israel

16 mart.

agnus dei - english + romanian blog

O echipă de arheologi din Israel crede că a descoperit ruinele palatului ce a aparţinut personajului biblic, regele David.

Arheologii de la Universitatea Ebraică de la Ierusalim şi Autoritatea pentru Antichităţi susţin că au descoperit un complex fortificat aflat pe o întindere mare dintr-un sit arheologic localizat la vest de Ierusalim, numit Khirbet Qeiyafa

„Khirbet Qeiyafa este cel mai bun exemplu de până acum care prezintă un oraş fortificat din timpul regelui David”, a declarat arheologul Yossi Garfinkel, sugerând că este posibil ca David însuşi să fi folosit teritoriul.

Garfinkel susţine că echipa sa a descoperit obiecte de cult obişnuite de iudei şi că nu au găsit nicio rămăşiţă a vreunui porc, animal a cărui carne nu este consumată de evrei. Astfel de indicii, spune Garfinkel sunt „dovezi neechivoce” care demonstrează că david şi descendenţii săi au condus acest loc.

Totuşi, criticii spun că teritoriul ar fi putut să aparţină…

Vezi articolul original 386 de cuvinte mai mult

Video

Ordinul care ar fi permis împuşcarea a 1.691 de animale a fost suspendat

7 oct.

Despre dreptate și dincolo de ea

01_vanator_impuscat_3616a468deMinistrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer, a anunţat că a fost suspendată procedura emiterii ordinului de ministru care ar fi permis împuşcarea a 1.691 de animale sălbatice. Ordinul ministerial propune împuşcarea a 552 de urşi, 657 de lupi şi 482 de pisici sălbatice.

„Trebuie să ştiţi că, în momentul de faţă, am suspendat procedura de emitere a Ordinului de Ministru, pentru că încă ne lipsesc câteva elemente esenţiale. În primul rând, avem nevoie de avizul Academiei Române, forul stiintific suprem al ţării care, conform legii, are ultimul cuvânt de spus pe studiul ce stă la baza fundamentării proiectului de Ordin de Ministru, studiu elaborat de Universitatea Transilvania, împreună cu ICAS şi Fundaţia Carpaţi. Toată documentaţia a fost trimisă la Academia Română încă din 21 septembrie, inclusiv punctul de vedere al experţilor din grupul de lucru pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – România l-a constituit special pe acest subiect, de…

Vezi articolul original 42 de cuvinte mai mult

Video

Suspiciuni de plagiat a lucrării de doctorat a procurorul-şef al DNA

7 oct.

Despre dreptate și dincolo de ea

kovesi1Universitatea de Vest din Timişoara a anunţatcă a început procedurile interne pentru clarificarea situaţiei apărute vizavi de o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a Codruţei Kovesi.

Înţelegem că Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a trimis către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării ştiinţifice şi Universitatea de Vest din Timişoara o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a doamnei Kovesi, sesizare care nu a ajuns încă la Universitate. În baza deschiderii către comunitate de care UVT dă dovadă în mod constant şi a implicării pozitive în numeroase demersuri care ţin de transparenţa şi corectitudinea academică, Universitatea îşi exprimă întreaga disponibilitate de a coopera cu orice instituţie abilitată în vederea clarificării acestei situaţii„, se arată în comunicatul universităţii.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat că a lucrat şapte ani la teza sa de doctorat şi lucrarea…

Vezi articolul original 8 cuvinte mai mult

%d blogeri au apreciat asta: