EFECTUL VIOLENTELOR.UN NOU PROTEST SAMBATA SEARA IN PIATA VICTORIEI!

12 aug.

Un nou protest marca #Rezist organizat sâmbătă seara în Piața Victoriei, sub sloganul „Nu Plecăm, Până Nu Plecați”,  la o zi după violențele de vineri seară. Câteva mii de persoane au ieșit iar în stradă pentru a cere demisia Guvernului.

https://www.privesc.eu/widget/live/83398?


Update 22.00: Mainfetanții și-au aprins din nou telefoanele

Update 21.41: Forțele de ordine au ridicat un protestatar din Piața Victoriei, care forța cordonul de jandarmi prezent în zona dinspre bulevardul Iancu de Hunedoara. Acesta va fi dus la secție pentru identificare și sancțiune, anunță Jandarmeria Capitalei.

Update 20.50: Manifestanții au aprins luminițele telefoanelor. Unii dintre protestatari au venit cu flori pe care le-au împărţit jandarmilor. De asemenea, mulți au venit echipați cu măști de protecție în cazul în care forțele de ordine vor folosi din nou gazele lacrimogene din dotare.

Update 20.30: Efectivele Jandarmeriei au fost suplimentate. Până la această oră manifestația se desfășoară pașnic.

Update 20.00: Proteste și în alte orașe ale țării sâmbătă seara.

Update 19.50: La manifestația din Capitală se află și liderul PNL Ludovic Orban.

Update 19.00: Circulația a fost restricționată, în zona Piața Victoriei, anunță Brigada Rutieră.

În jurul orei 16:00, jandarmii au identificat, în zona Muzeului Antipa, un tânăr în vârstă de 18 ani, ce avea asupra sa un cuțit. Arma a fost identificată în urma controlului corporal, iar tânărul a fost condus la secția de poliție pentru mai mmulte cercetări, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

Tot la protestul de sâmbătă, jandarmii au condus la secție un bărbat care a devenit violent cu forțele de ordine. Acesta era nemulțumit de măsurile de protecție și delimitare a spațiului dedicat mitingului, el fiind amendat, în final, cu 500 de lei pentru recurgerea la acțiuni violente.

„Corupția Ucide” a postat sâmbătă dimineață pe Facebook un mesaj de mobilizare la noua manifestație, în care afirma:

„PSD-ALDE a arătat aseară că legitimitatea lor se impune prin violență asupra cetățenilor.  Pentru că vrem să ne exprimăm liber, pentru că vrem să fim auziți și pentru că vrem să rămânem liberi, ne vedem din nou în Piața Victoriei.

Nu ne intimidați, nu ne este frică, puterea suntem noi!

Plecați până nu omorâți pe cineva!”.

Câteva zeci de persoane au venit, încă de sâmbătă dimineață, în Piața Victoriei.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.