BIOGRAFIA UNUI SMECHERAS PE NUME NIELS SCHNECKER DE LA ROMANIA TV – LA COLONEL LA PILOT DE VANATOARE,ANALIZE ECONOMICO-POLITICE CU FORTA PURTATORULUI DE CENTURA NEAGRA IN KUNG-FU SI …SENZATIA ORGASMICA!

26 aug.

https://i0.wp.com/www.curentul.info/2013/images/stories/2013/12/17/sotia_lui_niels.jpg

Are un nume complicat dar daca stim ca provine dintr-o familie de evrei atunci incepem sa intelegem. NIELS SCHNECKER  s-a nascut la BUCURESTI la 1 ianuarie 1960. Dupa mama sa capata cetetenie germana. De fapt daca tragem linie in prezent NIELS are 4 cetatenii: romana, germana, americana, israeliana.
 

Niels Schnecker ştie nouă limbi, are centura neagră la Kung Fu şi a vizitat 124 de ţări.

De mai bine de zece ani tot apare la televizor, pe te miri ce post, de la Antene, pe B1, Pro TV, Realitatea TV sau chiar la Acasă, dându-şi cu părerea despre economie, politică sau evenimente sociale. A avut chiar şi două emisiuni la TVR.

Are chelie, e ochelarist, se îmbracă numai la costum şi, când vorbeşte, graseiază uşor. Pe cartea de vizită o înşiruire de acronime te ameţesc: Prof. Dr., Ph.D.Econ., L.L. M.Fin., M.B.A., MFM, CEPA. Poartă un nume exotic, cu rezonanţă germană, Niels Schnecker. Puţină lume ştie, însă, că omul a fost pilot de vânătoare, nu oricum, ci pe celebrele F16, are patru cetăţenii şi vorbeşte nouă limbi străine.

E colonel, în retragere, al US Air Force, avocat, expert în macroeconomie, are centura neagră în Kung Fu şi e milionar în dolari. A trăit şi făcut într-o viaţă câţi alţii în zece. Dincolo de masca rece, a economistului calculat, descoperi un personaj fascinant, desprins parcă din filmele cu James Bond.

Cu patru paşapoarte în buzunar prin 124 de ţări

Niels Schnecker s-a născut pe 1 ianuarie 1960 la Bucureşti. Părinţii săi, evrei austrieci, lucrau la Bucureşti. Întrucât maică-sa era nemţoaică din Sudeţi, a căpătat şi cetăţenia germană. Apoi, când la 10 ani a emigrat în State, a primit şi cetăţenia americană. Ultima pe listă, cea israeliană, a primit- o la 18 ani când, după moartea tatălui, mama sa a decis să se stabilească în Israel.

„E chiar haios momentul. Nici nu apucasem să mă dau jos de pe scara avionului când, un «guzgan» şi o «guzgancă» de la Shinbet, adică SRI-ul evreiesc, m-au săltat de lângă mama şi m-au luat la întrebări. Pe vremea aia încă mă mai pieptănam, aveam un păr lung şi bogat şi eram bronzat binişor. Au crezut ăia că sunt arab!”, se amuză evreul româno-german cu cetăţenie americană.

În plus, Niels are şi rezidenţă britanică, sud-africană, franceză şi de Insulele Virgine. A trăit şi muncit în toate aceste locuri, plus Argentina şi Filipine, unde n-a avut, însă, rezidenţă. „Am călătorit în 124 de ţări! Şi n-am decât 50 de ani…”, se laudă el.

Evreu cununat cu o ortodoxă în Biserica Anglicană

„La 40 de ani m-am hotărât să mă stabilesc în România. Eram avocat în Johannesburg, Africa de Sud, şi m-a convins să mă întorc răposatul ambasador Mihai Botez, Dumnezeu să-l ierte!”, povesteşte Niels Schnecker. „Hopa! Tocmai am încălcat prima poruncă din Tora, să nu pronunţi numele Domnului!”, râde Niels. „Aiurea, sunt un evreu agnostic, cred în D-zeu, dar nu în religie sau biserici…”, se autodefineşte israelitul.

„Faptul că m-am însurat cu o româncă creştin-ortodoxă, Iulia, într-o Biserică Anglicană, cu o slujbă ecumenică, iar acum am un băieţel de 6 ani, Patrick, botezat atât în rit iudaic, cât şi anglican spune ceva despre mine. Naşi de cununie ne sunt Andreea Esca şi Alexander Eram!”, se confesează, ca la rabin, Niels Schnecker.

PĂRINŢI SPIRITUALI. Niels Schnecker şi Iulia, soţia sa, i-au avut ca naşi
pe Andreea Esca şi Alexander Eram

Nu discută în public subiectele militare

Despre cariera sa militară, Niels Schnecker nu vrea să spună prea multe. „Am avut norocul să zbor pe F15, F16 şi A10. Ultimul e avion antitanc şi e poreclit «Worthog» după un porc mistreţ sud-african, aşa de urât e. Da’ e un avion subsonic excepţional. Ca pilot, normal, îmi place F16, dar cu A10 ştii că nu cazi”, explică pilotul care a trecut în rezervă cu gradul de colonel.

Acum nu mai poate să zboare. Mai întâi a trebuit să renunţe la avioanele de vânătoare din cauza ochelarilor. De câţiva ani, de când a avut un accident vascular cerebral, mai urcă în avion doar ca pasager. Ne arată, mândru nevoie-mare, dintr-un catalog al US Air Force, poze cu avioanele pe care le-a pilotat. Apoi se lansează într-o ditirambă despre avioanele americane comparativ cu cele europene şi ruseşti. Concluzia e previzibilă: americanii sunt superiori. Apoi se autocenzurează, brusc: „Subiectele militare nu se discută în public!”.

Republican pursânge

Niels locuieşte la Snagov, dar firma de avocatură o are, ironia sorţii, în fosta reşedinţă de serviciu a mareşalului Antonescu, de la Băneasa. În biroul său e un frig de-ţi îngheaţă oasele.

„Sunt rău de căldură! Dacă sare de 23 de grade, transpir ca un porc… În Israel era un coşmar”, se scuză avocatul cu studii economice şi de drept făcute la Paris. Pereţii sunt burduşiţi cu diplome. Sunt patru categorii. Prima cu cele militare, a doua cu cele civile, a treia cu cele care îi recunosc activităţile de voluntariat la diverse ONG-uri şi ultima cu diplome şi fotografii care îi atestă activitatea politică. „Asta pentru că sunt republican radical, membru cu acte în regulă”, se mândreşte americanul, în timp ce ne arată poze cu dedicaţii de la foştii preşedinţi republicani Bush senior şi junior şi Ronald Reagan. Başca una în care îi strânge mâna lui Shimon Perez.

Nu uită să se dea mare un pic: „Între ’85 şi ’86 am fost consilier economic la Casa Albă!”. În spatele biroului tronează un poster: „Stop OBAMA!”.

STOP OBAMA! Republicanul Niels Schnecker a lucrat în ’85-’86 la Casa Albă

SIMŢ AL UMORULUI FOARTE DEZVOLTAT

„Cele mai bune bancuri cu evrei sunt spuse de evrei”

Niels Schnecker oferă o mostră de umor autoironic: „Cică, Iţic şi cu Ştrul se plimbau de Yom Kippur prin Tel Aviv. Asta e o sărbătoare la care nu se bea şi nu se mănâncă până la asfinţit, ca să ţi se ierte greşelile din ultimul an. Greşeli, că evrei n-au păcate, numai creştinii au… Şi cum se plimbau ei, aşa, lihniţi de foame, îl văd pe prietenul lor, Moshe, cum mânca şi bea de zor la o terasă. «Moshe, ai înnebunit! Tocmai azi ţi-ai găsit? Nu puteai să te abţii şi tu până la apus?», îl întreabă ei. «Păi, de ce? Eu n-am greşit cu nimic! N-am furat, n-am înşelat, n-am minţit… N-are Yahve (Dumnezeu – n.r.) ce să-mi ierte!». Păi, bine, Moshe, da’ să nu minţi, să nu furi şi să nu înşeli un an întreg, ca să mănânci şi să bei o zi, merită? »”. „Cele mai bune bancuri cu evrei sunt spuse de evrei”, se distrează israelianul născut în România.

CA ÎNTR-O COMEDIE

A spălat avioane cu periuţa de dinţi

O amintire cazonă, care acum îl amuză, n-o s-o uite niciodată. „În perioada de instrucţie de la şcoala de aviaţie am cunoscut o fată drăguţă cu care m-am combinat. După o săptămână, i-am cam dat papucii. Ce n-am ştiut eu era că domnişoara era fiica unui sergent-major din bază. Ce a urmat n-o să uit niciodată. Două săptămâni, zilnic, de la opt seara la unu dimineaţa, am spălat, cu periuţa de dinţi, câte un avion. Detergentul era extrem de puternic. Mi se dusese pielea de pe degete!”. Căprăria din armată e în America la fel ca în România.

„Acum nu mai pot pilota niciun avion. Am avut un atac vascular cerebral şi nu mai pot obţine certificat medical. Nu mai sunt apt de zbor.”
NIELS SCHNECKER, consultant financiar

CRIZA I-A SLEIT PUTERILE ŞI I-A SUBŢIAT AVEREA

Şi-a vândut Mercedesul din solidaritate cu angajaţii

Primul milion de dolari l-a făcut în 1991. „L-am pierdut în ’94, când am venit în România! Toată lumea îmi cerea bani şi le dădeam… La bani nu sunt evreu!”, se distrează omul de afaceri. „Acum simt criza pe deplin. Înainte mă ocupam de finanţări şi refinanţări. Acum, de achiziţii şi fuziuni. Finanţările merg greu, în general, şi în România în special! Din 80 de angajaţi am mai păstrat 25”, mărturiseşte franc Niels Schnecker.

La întrebarea câte milioane mai are în cont, Niels râde: „Nu le-am numărat!“. Apoi adaugă: „Din punctul de vedere al lichidităţilor sufăr ca toată lumea. Banii sunt în active”.

De asta a renunţat şi la colecţia sa de maşini. A avut, de-a lungul timpului, peste o sută. Primul Hummer H1 el l-a adus în România, în 1999. „E foarte greu să trimiţi oamenii acasă şi tu să te plimbi cu Mercedesul”, se justifică avocatul. Acum conduce un Fiat 500. Aparent banal. Dar e un Fiat 500 Abarth de 170 de cai-putere care, la 800 de kilograme greutate, are viteza maximă de 280 de km/h. Un mic monstru.

Omul cu trei limbi materne

Niels vorbeşte nouă limbi străine: „Nu ştiu care e aia maternă. Ar fi trei. Româna, că m-am născut aici, germana, că am vorbit în casă, şi engleza, că în ea mă exprim cel mai bine”.

La viaţa lui a făcut de toate. Nu-i e ruşine să recunoască: a fost docher, controlor de autobuz în New York, stivuitor de marfă în supermarket, ghid şi agent de turism sau agent de bursă. Dar şi economist, consultant financiar, pilot militar, avocat şi, culmea, jurnalist. În 1999-2000 a realizat la TVR 2 două emisiuni „Turnul de control” şi „Pe muchie de cuţit”.

Te întrebi când a avut timp să le facă pe toate. Pe inelarul mâinii drepte poartă inelul militar, cu însemnele de armă, pe care l-a primit la pensionare. Pe manşetele cămăşii prinse cu butoni pe care se află stema Americii e brodată monograma sa. La întrebarea, în glumă, dacă mai ştie pentru câte servicii secrete a lucrat, Niels Schnecker tace şi zâmbeşte enigmatic.

„Admir stoicismul piloţilor români de pe MiG-uri!”

Niels nu se poate abţine să nu vorbească despre dragostea vieţii sale, zborul: „Când am spart bariera sonică prima oară am trăit cea mai eliberatoare senzaţie din viaţă! Eşti cel mai aproape de Dumnezeu. Intri într-un tunel violet. De la azuriul cerului, culoarea se închide până la un violet dur. E o senzaţie orgasmică!”.

Devine nostalgic. „La premiera Top Gun, eram aşa de transpus în film că, atunci când Tom Cruise, după ce a încetinit în faţa rusului, a frânat brusc, am înfipt picioarele în scaunul din faţă, ca-n palonier, de l-am aruncat pe ăla din faţă peste cel de dinaintea sa!”. Apoi, sare la altceva: „Am zburat şi pe MiG-21 Lancer de trei ori. E un «plug« foarte bun!”, e ironic pilotul de F16. „Admir stoicismul piloţilor români de pe aceste avioane. Dacă îi pui pe altceva, devin aşi!”.

Niels SCHNECKER Biografie Blog Vedete

NIELS SCHNECKER  are o viata la care altii viseaza. Si putini  de pe plaiurile mioritice ii pot face fata. Este cunoscator a 9 limbi straine. Tatal sau i-a explicat ca nu poate deveni medic. Cand era in ISRAEL a stat de vorba cu un om de afaceri care i-a explicat ce inseamna sa faci performanta in medicina. Cu regret si-a indreptat pasii spre facultatea de DREPT. Tatal sau a fost avocat. A avut o legatura speciala cu tatal sau care i-a lasat printre amintiri si povete pe care le urmeaza si azi cu sfintenie.

Ce limba prefera NIELS? Tatal i-a spus ca un om se simte cel mai bine atunci cand poate lesne numara banii,atunci se exprima coerent. NIELS considera ca AMERICA este casa lui, este tara care l-a invatat sa riste si a avut de castigat. Se exprima cel mai natural in engleza.

NIELS „si-a pus viata in joc” in AMERICA. NIELS iubeste adrenalina,practica sport si are mentalitatea omului care a trait o viata cat zece. Este fost pilot de vanatoare pe faimoasele F16. In prezent este colonel in retragere  al US.AIR FORCE.

Este unul din putinii romani care nu numai ca au stat in preajma unui presedinte american dar a si lucrat la CASA ALBA in  regimul lui RONALD REAGAN. Spune ca este reeganist 100% si pina la moarte va fi asa. Are o mare admiratie pentru omul care din actor a devenit un presedinte care a creat o gandire economica si a dat lumii politica REAGONOMICS. NIELS crede ca daca americanii ar fi reusit sa pastreze sistemul medical din vremea lui REAGAN acum americanii s-ar fi laudat cu cel mai minunat sistem medical
din lume.

NIELS este membru al PARTIDULUI REPUBLICAN.

ESTE UN OM DE AFACERI,ANALIST ECONOMIC care a vizitat peste 125 de tari. Se simte bine oriunde s-ar duce desi cunoaste si parti negative din tarile vizitate si nu le da glas. Lumea e mare si din FILIPINE, AFRICA DE SUS, MAREA BRITANIE,ISRAEL si STATELE UNITE, NIELS are experiente de viata”. Pentru ca in orice colt al lumii ajungi, in orice circumstante tot ajungi sa afli lucruri necunoscute si sa inveti.”

Ar fi putut sa se stabileasca in orice colt al lumii dar a ales sa se intoarca in ROMANIA.Tara asta in care „confuzia este ridicata la rang de arta”ii procura doza de adrenalina cat pentru 1000 de zboruri. Incearca pe cat posibil sa faca sa dispara mentalitatea romaneasca cu „lasa ca merge si asa”.

Are un program incarcat dar fiind un om organizat isi imparte timpul judicios pentru afaceri ,placeri si viata de familie. Da, NIELS este casatorit cu o doamna speciala. Au impreuna un baiat care merge la scoala pe nume PATRICK.

Ce stiu prea putini oameni sunt nasii familei SCHNECKER. Nu o sa ghiciti nici intr-o mie de ani. Nasii familiei SCHNECKER sunt ANDREEA  IOANA ESCA si al ei sot ALEXANDRE ERAM.
NIELS a revenit in ROMANIA in anii 2000.

Niels SCHNECKER CV Blog VedeteNIELS are pareri pertinente despre aproape orice de la economie.politica,sport,afaceri.  E un privilegiu sa poti sa stai in preajma lui NIELS. Omul NIELS isi conduce cu mina de fier afacerile dar are si timp sa ii invete pe altii. Are in derulare un proiect pentru antreprenorii tineri. Desi la o adica NIELS i-ar sfatui sa plece in AFRICA DE SUD si sa invete tainele  meseriei in strainatate

NIELS crede ca generatia „N” va trai in Romania o democratie adevarata. Crede ca una din salvarile noastre este tocmai agricultura care acum este „pe butuci”. Globalizarea este un lucru bun, sa credem in comunicare sa traim si sa luptam. Un om are doua variante spune NIELS. Ori se zbate lupta ori renunta.

NIELS si-a dorit sa devina microchirurg si din vreme in vreme traieste nostalgia acestei meserii pe care nu a putut sa o practice. Dar la pensie isi doreste sa se stabileasca in BORA BORA. Acolo va avea timp sa scrie o carte sau mi multe carti in care sa povesteasca tot ce a trait. Sa nu va maginati ca va vorbi si depre el.

Nu, pentru ca daca detesta ceva atunci este sa vorbeasca despre propria persoana. Noi credem ca este vorba de modestie. Si daca are atitea lucruri de povestit atunci asteptam vremurile cand va veni in tara si ne va spune cum e sa traiesti in BORA BORA.

NIELS a fost in vizita cu tatal sau in lagarul de la AUSCHWITZ si a ramas marcat de ceea ce a vazut acolo mai ales ca o mare parte a bunicilor si-a gasit sfarsitul in cumplitul loc.

NIELS a declarat ca daca ar fi sa isi puna viata sub o singura meserie atunci s-ar numi „TROUBLESHOOTING”. Adica toata viata a cautat solutii. EL ESTE NIELS SCHNECKER -CAUTATORUL SOLUTIILOR .

NIELS este consultant profesor si nu in cele din urma om de televiziune. In fiecare dimineata in compania partenerei de prezentare SABINA IOSUB, NIELS SCHNECKER ne prezinta „PREVIZIUNILE ZILEI”
Si daca nu v-ati facut timp pina acum sa urmariti emisiunea sa va faceti! Aveti ce asculta si invata. Nu stim care este motorul energiei acestui om care face lucruri diverse in cel mai profesionist mod cu putinta.

Desigur exista si contestatari ai omului NIELS SCHNECKER care vin cu tot felul de teorii si rautati.  NIELS isi vede de viata pentru ca are multe lucruri de facut. Si ne ofera si noua o particica din timpul sau. Pentru orice tanar NIELS este un model de urmat. Vorbim de oamenii dornici sa invete cum e sa fii un leader.

Niels Schnecker, un evreu relativ înstărit, cu cetăţenie americană, germană şi română, a cărui mamă locuieşti în Israel alături de alţi membri ai familiei, a condus pînă în 2009, ca „guvernator“, filiala din România („districtul” 124) a Lions Club International. Deoarece, statutar, o persoană nu poate ţine un mandat de guvernator decît un an, el a rămas în conducerea Lions din România în eşalonul doi, ca „past guvernator”, aceasta fiind o cutumă a Lions Club. Este, totodată, şejul permanent al Clubului Lions Millenium din Bucureşti, ca şi posesorul preşedintele fundaţiei Robin Hoodd.

Consultant şi analist financiar, mason în cadrul Marii Loje Naţionale din România şi, cîndva, maestru al unei loji masonice de la Chişinău (Rep. Moldova), numită Codex Diplomaticus, Schnecker încearcă parcă, prin biografia sa personală, să confirme opiniile comune despre cluburile Rotary şi Lions, precum cea că: „Pe lîngă activităţile umanitare şi sociale pe care le întreprind, membrii cluburilor sînt consideraţi o „castă a aleşilor”, tipul de organizaţie ce există prin ea însăşi, adresată elitelor sociale ale vremii. De-a lungul timpului, sub imaginea deloc rezervată a asociaţiei cu scop calitativ, s-a putut remarca o concentrare a Puterii, politice şi financiare deopotrivă. În Clubul selectităţilor de origine franceză şi scoţiană s-au regăsit membrii ai partidelor politice.

În vîrstă de 53 de ani, Niels Schnecker este o prezenţă deosebit de activă în spaţiul românesc, activînd ca analist la postul TV Antena 3 (şi Realitatea TV, în trecut).

Născut în 1960 într-o familie de evrei bine ancoraţi social în regimul comunist, Niels Schnecker avea să emigreze mai apoi, pe cînd era încă copil, împreună cu familia sa. Din 1993, odată regimul comunist căzut, el s-a întors în ţara sa de origine, de data aceasta ca avid om de afaceri, iar din 1999 a devenit membru al „celei mai mari organizaţii de service din lume, Lions Clubs International, cum numeşte el însuşi acest club. Din anul 2008, Schnecker devine guvernatorul Lions Club District 124 România, adică al filialei din România.

În planul afacerilor, Schnecker vine în România în 1993 cu firma Schnecker van Wyk & Pearson, „companie de drept internaţional, consiliere în management strategic şi consultanţă financiară cu sediul în Johannesburg, Africa de Sud, avînd reprezentanţe în România, SUA, Germania, Franţa, Turcia, Republica Moldova“. În România firma este membră a Camerei de Comerţ şi Industrie România-Israel, ceea ce arată adevărata ei origine, evreiască.

Din informaţiile noastre, Niels Schnecker apărea la un moment dat ca „maestru venerabil“ al lojei masonice bucureştene România Modernă, înregistrată sub nr.102 în registrul matricol” al Marii Loji Naţionale din România (MLNR), care are în prezent peste 200 de membri. Schnecker s-a făcut remarcat public la înmormîntarea actorului mason Florian Pitiş, care a fost purtătorul de cuvînt al MLNR, cînd alături de alţi masoni cunoscuţi (precum prezentatorul TV Virgil lanţu sau realizatorul TV Gabriel Giurgiu – TVR), a purtat ceremonial în cimitir coşciugul acestuia (în paşi mici, cadenţaţi, coform unui ritual masonic), toţi fiind costumaţi ceremonial în negru şi purtînd mănuşi albe precum în cadrul „ţinutelor” masonice.

Deşi trece drept o persoană deosebit de onorabilă, care îşi poartă cu mîndrie ghiulul masonic pe inelarul mîinii drepte, de numele lui Niels Schnecker se leagă şi un scandal financiar cu iz penal, cunoscut ca „Escrocheria Navol“, prin care 23 de nave fluviale româneşti (de la întreprinderea de stat Sc Navol Sa Olteniţa) au fost achiziţionate în perioada 1995-1997 printr-o garanţie bancară falsă, poliţia economico-financiară începînd urmărirea penală împotriva lui Niels şi a altor 4 persoane pentru săvîrşirea infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală, fals şi uz de fals. Tot de numele lui se leagă stoparea unor licitaţii ale Termoelectrica-Giurgiu în care erau interesaţi „clienţii” săi din UE şi Israel, sau privatizarea Termica-Suceava. Afacerile lui Niels au fost, însă, în principal, abonate la banii contribuabililor români, căci s-au concentrat în direcţia „obţinerii de credite internaţionale pentru companiile energetice” ale statului român, dar „a şi oferit consultanţă pentru privatizarea altor companii de gen”. Cum a convins Schnecker oficialii români să îl plătească ca şi consultant, este o enigmă, dar am văzut că atunci cînd nu era el organizatorul privatizărilor, le bloca pe acestea în instanţă. El este, totodată, un activ participant la Forumurile de afaceri România – Israel, unde se consiliază şi face schimb de informaţii cu toţi ceilalţi evrei din „Camera de Comerţ România-lsrael”.

Schnecker se laudă cu o impresionantă carte de vizită. Astfel, după ce a plecat din România, ar fi absolvit între 1978-1982 Facultatea de Drept la Sorbonna, în Paris, urmată de 3 masterate: în drept, economie şi finanţe internaţionale, devenind, apoi, în 1982, dealer la Merrill Lynch şi la Pierce, Fenner & Smith, din Londra, apoi ar fi condus o firmă germană, pentru ca din 1985 să fie partener într-o firmă de avocatură americană, Chula & May, din California. Dacă este să îl credem, din 1986 a fost preşedinte al International Investment Bankers Group din Colorado-SUA, în 1987 ajungînd consilier special în administraţia Reagan, la Casa Albă. Asta n-ar fi nimic, însă, precum un James Bond el are timpul să ajungă şi pilot militar american, ajungînd – vezi Doamne – la gradul de colonel (în armata SUA acesta este un grad foarte, foarte înalt, greu de obţinut; probabil Schneker a fost într-adevăr pilot israelian, gradul său de colonel fiind acordat de statul Israel).

Din 1990, Niels Schnecker ajunge la Johannesburg, în Africa de Sud, o zonă înţesată de afacerile evreieşti, în general, israeliene, în special. Aici, în 1992, el înfiinţează firma Schneker van Wyk & Pearson, care din 1993 îşi deschide o reprezentanţă la Constanţa, în România, unde se şi mută, în 1993-1994, devenind consilier la ministerul Transporturilor şi deschizînd un punct de lucru al firmei şi în Bucureşti. Volumul de tranzacţii al firmei sale depăşea 1 miliard de euro în primii 10 ani de activitate în România.

Schnecker crede că Lions Club se confruntă în România cu o problemă de mentalitate, căci, „comparativ cu alte ţări, la noi sînt foarte puţini membri Lions – în Slovenia, de exemplu, aproape 30% din populaţie e înscrisă în organizaţie. Mentalitatea de aici (România) este „virusată“… Un studiu făcut în SUA arată că… 40% dintre aceştia fac parte dintr-un club de service“. Lipsa apetenţei majorităţii românilor pentru cluburile Lions sau Rotary apare în ciuda faptului că „majoritatea organizaţiilor dezvoltă programe foarte agresive şi profesioniste de recrutare“, mai zice Niels, adăugînd că „este foarte greu de vîndut conceptul de voluntariat“, căci membrii români ai Lions Club, sînt foarte atenţi la problema: „dar eu ce am din asta?“ sau „ce afacere fac din treaba asta?“.

Cel mai simplu le este şefilor organizaţiei să adune banii de la membri, exploatînd facilităţile legii româneşti, dar şi din alte ţări, ce permit companiilor şi firmelor private să doneze către fundaţii şi asociaţii (cluburile Lions sînt înregistrate ca asociaţii) pînă la 2% din impozitul datorat către stat, ceea ce la nivelul unei întregi economii înseamnă sume imense. De aceea, cluburile mondiale, inclusiv Lions, au înfiinţat şi aşa-zisele „cluburi pe Internet“, ce folosesc e-mailul şi comunicarea electronică, fiind o sursă alternativă de venit.

Oricum, pentru Niels Schnecker, „ingineria financiară e o ştiinţă în sine“, după cum singur susţine, adăugînd: „Îmi aduc aminte de perioada în care eram învăţăcel la (bancaţ) First Boston – acum e Credit Suisse First Boston -, iar şeful meu mi-a spus că trebuie să ai muză în finanţe“, adică să inovezi. El recomandă clienţilor lui mutarea sediilor firmelor lor româneşti în paradisurile fiscale din lume, pentru a scăpa (măcar parţial) de plata impozitelor către stat: „Susţinem şi recomandăm acest sistem, care continuă să fie incriminat în România. Aici nu este vorba despre evaziune, ci despre evitare fiscală… Paradisurile fiscale sînt parte din jocul de-a şoarecele şi pisica, care există şi va exista mereu între contribuabili şi stat. Este normal să existe aceste sisteme, ele fac parte din globalizare… Trebuie să am această posibilitate: plătesc o parte din impozite, iar o parte încerc să o evit. Nu să evadez, ci să evit. Legal. În România nu s-a înţeles acest lucru. În România există încă o fascinaţie pentru capitalul social neavînd încredere în firmele mici, obscure, cu un capital de înregistrare a firmei nesemnificativ, specific celor înregistrate în paradisurile financiare. A fost recent o discuţie despre o companie cu un capital social de 1.000 de dolari care a cumpărat o firmă de stat. Şi care e problema?… Am avut ocazia să discut de cîteva ori cu regretatul Silviu Brucan ca între evrei, despre români şi întotdeauna i-am spus că este un mare optimist (privind „deşteptarea“ românilor – n.ed.). Eu sînt uimit de faptul că studenţii mei sînt deja infectaţi de acelaşi virus pe care îl au şi adulţii. Înseamnă că singura modalitate de a încerca să schimbi mentalitatea este de a te adresa elevilor de liceu, ba chiar celor din clasele primare“. Între serviciile pe care le oferea Niels Schnecker clienţilor săi în timpul guvernului Tăriceanu, dar şi după aceea este şi recuperarea de TVA de la Statul Român. Astfel, el spunea că „dacă vorbim despre sume mari, aprobarea trebuie să o dea Ministerul de Finanţe, în acest caz, dosarul clientului nostru din Ardeal ajunge direct la minister. Ţin să precizez că SvWP (firma sa – n.ed.) e primul consultant fiscal care a reuşit o recuperare de TVA de 1 milion de euro dintr-o bucată. Nu numai că a fost aprobată, dar am încasat şi banii“. Ce nu spune Niels este că, la acea dată (în 2006-2007), avea şi o bună relaţie cu partidul de guvernămînt, PNL-ul, cîştigată, se pare, prin alţi membri ai Lions Club. Şi în prezent, ca redactor TV la Antena 1, el serveşte acelaşi grup politic (după alierea politică a PNL cu partidul proprietarului Antenei 1 – Dan Voiculescu -, Partidul Conservator).

Probabil ca urmare a unei inserții arhetipale, familia Schnecker are lipici la zona transporturilor, după ce însuși Niels Schnecker a fost propus, acum un an, pentru şefia Consiliului de Administraţie de la Compania Naţională CFR SA, anul acesta soția sa a obținut postul de director al direcției de afaceri europene și relații internaționale a ministerului transporturilor. Omul, venit pe cai mari din Israel, are o carieră impresionantă, cel puțin pe hârtie, apoi a ajuns ventilator de vidanjă la Antena 3. Analist pe orice teme mai ales economice, deși propriile sale companii erau falimentare. Cât despre CV-ul său, presa a remarcat o sumedenie de făcături. Poate tocmai de aceea, Crin Antonescu a anunțat în vara acestui an, cu aerul său inconfundabil de pierdut pe aleile unui azil de nebuni, că șeful său de campanie pentru alegerile prezidențiale din 2014 va fi mega-șmecherul Schnecker susținând că acesta „e un produs autohton, ca pâinea de casă sau produsele eco”. Poate se gândea la pâine eco de casă israeliană mucegăită. Discursul lui Crin este de asemenea fabulos și merită reprodus. Antonescu seamănă mult cu fraierii polonezi de pe vremuri, de dinainte de ’89, care-și luau veșnic țeapă cu maradona tot de la niște băieți ca pâinea (neagră ) de casă, pe lângă hotel Nord, unde am copilărit și eu cândva. Crin Antonescu dixit: „I-am făcut propunerea lui Niels Schnecker de a fi directorul meu de campanie electorală pentru prezidențialele din 2014, după o îndelungă și atentă observație a discursului său ca om de televiziune, consultant în domeniul afacerilor și analist politic.
M-am convins asupra autenticității mesajului său, am văzut că nu este doar un om de televiziune plătit să livreze conținut editorial, ci dimpotrivă, Niels Schnecker crede cu convingere în mesajul transmis zilnic în ultimii ani la tv și în necesitatea unei schimbări în sistemul politic românesc. Iar eu de astfel de oameni am nevoie. Deși nu este un membru al PNL, convingerile lui Niels Schnecker coincid cu valorile Uniunii Social Liberale. Și în acest sens, cred că, pentru elaborarea unei strategii puternice și eficiente, avem nevoie de viziunea externă și experiența vastă a domnului Schnecker în problemele critice și cronice ale sistemului politic și economic. În plus, avem nevoie de viziunea sa occidentală și de experiența și succesele sale, mai puțin știute publicului larg, înregistrate în cadrul campaniilor electorale din SUA“. Cu mega-vrăjeală de prestidigitator eco, Schnecker a reușit să-i convingă pe factorii politici de inteligența lui Crin că a avut de-a face atât cu Casa Albă, cât și cu aviația militară dar și cu managementul, deși presa a evidențiat că e pe alături complet fiind pe fond un țepar mărunt, un găinar cu gargară. Astfel, siteul specializat pe țepari, antitepari.ro, scotea în evidență, la data ventilării numirii sale la CFR, că expertu’ avea nu mai puțin de trei firme proprii în faliment. Una dintre acestea, condusă chiar de tânăra sa nevastă, viitoarea directoare la Transporturi, unde absolut clar, doar competența a recomandat-o.

Directoarea bună la stat, falimentară pe privat

Soția lui Schneker, Iulia Adina Schnecker deținea functia de director general a unei dintre firmele falimentare de familie, „Schnecker Van Dyk & Pearson România“ SA, rebotezată „FDI Real Invest Consulting“ SA (J40/7466/1996, CUI 8781675) până înainte de a se cere singură în insolvență, la data de 30.08.2012, după ce a reușit să acumuleze datorii de 1.319.347,83 lei. FDI Real Invest Consulting“ SA avea un capital social de 188.163 lei și obiectul principal de activitate declarat era „activități de consultanță pentru afaceri și management“. Acționarii săi erau: „Schnecker Van Wyk & Pearson“ (UK) LTD – 99,85%, Iulia Adina Schnecker – 0,13% și Niels Schnecker – 0,02%. Pe durata a patru ani de activitate (2008 – 2011) pierderile s-au ridicat la suma menționată anterior, de de peste 1,3 milioane lei. Pierderile au fost suportate de stat, desigur, că doar de asta se numește țeapa – țeapă. Iulia Adina Schnecker, după falimentul propriei afaceri prin care statul a fost de altfel prejudiciat, s-a gândit să înceapă o viață nouă, la stat, ca bugetară. Deși în mod normal toate posturile sunt scoase la concurs pe site-ul Ministerului Transporturilor, al ei a fost palmat, iar publicarea concursului s-a făcut pe un site obscur al funcționarilor publici. Caietul de concurs este de o comicărie absolută – practic s-au creat anume pentru ea condiții de participare care să-i permită să intre pe post, deși nu avea nici măcar calitatea esențială de a cunoaște bine o limbă străină, având în vedere că fișa postului presupune lectura unor documente scrise în limbi străine. Special pentru duduia Schnecker, s-a marcat doar nevoia unui nivel mediu pentru postul de director al Direcției Afaceri Europene și Relații Internaționale, deși un nivel mediu au secretarele care răspund la telefon. Cum va discuta oare directoarea cu omologi din alte țări europene, prin semne și cu un google translate într-o mână (că cealaltă trebuie să țină poșeta desigur)? Cum va semna documente specioase, ce conțin fraze cu înțelesuri complexe, va apela la un traducător? Probabil că da.  Așa cum Niels Schnecker a avut tupeu să se dea absolvent al unei facultăți inexistente la Sorbona, să se dea consilier (fictiv – n.n.) la Casa Albă, pilot de avioane militare, desigur tot la mișto, de ce nu ar ocupa și nevastă-sa un scaun într-o instituție bugetară, obținut de asemenea la mișto? Poate singura secvență autentică, și care spune destule despre Schnecker, este menționarea, în biografia publică a legăturii sale strânse cu un mafiot, parlamentar european, italianul Antonello Antinoro, condamnat la şase ani de închisoare pentru că a fraudat voturi şi a avut legături cu membrii Cosa Nostra. Mafiotul consiliat de Schnecker a ajuns la pârnaie, că totuși Italia nu e România, dar cum speranța moare ultima, poate, cine știe, și mafioții noștri consiliați de același Schnecker, vor ajunge cândva la un stagiu după gratii. Gratii pe bune, nu ca diplomele lui  Schnecker.

George Roncea

CORNEL-DAN NICULAE

(Fragment din cartea „Armaghedonul Templului lui Solomon“, Editura Carpathia Rex, 2013)

 

4 răspunsuri to “BIOGRAFIA UNUI SMECHERAS PE NUME NIELS SCHNECKER DE LA ROMANIA TV – LA COLONEL LA PILOT DE VANATOARE,ANALIZE ECONOMICO-POLITICE CU FORTA PURTATORULUI DE CENTURA NEAGRA IN KUNG-FU SI …SENZATIA ORGASMICA!”

  1. octavpelin 27 august 2016 la 9:27 am #

    UN WEEKEND INSORIT!

    Apreciază

  2. Maria Günther 1 noiembrie 2019 la 4:38 pm #

    Știți cum eu-n Schnecke, adică, melc
    Dacă-i tot ziceți codobelc…?

    Nu ăla încet-încet-încet, ci ăla care se învârte
    … La infinit și-și face pârte!

    Sau ăla fară casă… Tihnă
    Ce rade tot de prin grădină
    … Ca lipitoarea peste foi!
    De-aia zic doar: Vai de voi!

    Ăsta a fost și-n misiuni
    SAU
    Numai la emisiuni?
    &
    Chiar a făcut atâtea școli
    ORI
    Nu aveți răscolitori să-l puricați bine prin coli?

    Doamne, ce v-ați mai vândut
    Dacă în ieftin v-ați pierdut!

    °°°
    https://oamenicasobolani.wordpress.com/
    °°°
    Dar
    ,
    Uite ce-a fost și de pitiș
    Cu vinovații lui… cu pletiș
    Lălăind pentru aripi arse
    Idealurile-i false…

    Pentru cine cânta ploaia…
    Ca mason… Cu tarăboi?
    Pentru turmele de oi?

    … Doamne, Doamne! Vai de noi!

    Bine că-un rău măcar e dus
    Restu-l arată Cel de Sus!

    &…
    dacă adevărul sau minciuna absolută-i fu tot aia
    Am să-l ascult de-acum pe daea!

    Apreciat de 1 persoană

  3. octavpelin 4 noiembrie 2019 la 10:57 am #

    MARIA ,O SAPTAMANA MINUNATA,IMI PLAC POSTARILE TALE!

    Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

  1. BIOGRAFIA UNUI SMECHERAS PE NUME NIELS SCHNECKER DE LA ROMANIA TV – LA COLONEL LA PILOT DE VANATOARE,ANALIZE ECONOMICO-POLITICE CU FORTA PURTATORULUI DE CENTURA NEAGRA IN KUNG-FU SI …SENZATIA ORGASMICA! – Blogul lui Popa Țeapă - 26 august 2016

    […] Sursă: BIOGRAFIA UNUI SMECHERAS PE NUME NIELS SCHNECKER DE LA ROMANIA TV – LA COLONEL LA PILOT DE VAN… […]

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.