COLIMATOR .IPOCRIZIA LUI KLAUS JOHANNES DE ZIUA DREPTURILOR OMULUI.Dublul limbaj UE și consensul pe “statul de drept” în România!

10 dec.

Fiecare cetățean merită să aibă acces la judecători independenți, să beneficieze de o mass-media liberă și pluralistă și să aibă încredere că drepturile sale fundamentale sunt respectate”, susține Vera Jourova, vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori și transparență.

Comisia Europeană va continua să colaboreze cu autoritățile naționale pentru a găsi soluții și a garanta respectarea drepturilor și a libertăților cetățenilor în viața de zi cu zi”, declară Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Obiectivul este acela de a pune bazele în întreaga Uniune Europeană unei adevărate culturi a supremației legii și de a lansa o dezbatere reală la nivel național și la nivelul UE”, spune și Didier Reynder, Comisarul pentru justiție și consumatori.

Pentru că “doar când toate aceste deziderate vor fi atinse vom putea să ne considerăm cu adevărat o uniune a democrațiilor”. MINUNAT!

Citatele sunt desprinse din ambalajul cu care a fost îmbrăcat “Primul raport anual privind situația statului de drept în Uniunea Europeană”. (vezi AICI)

În tot acest tip, în care sute de români continuă să fie victime ale modului în care se aplică “statul de drept”, în România s-a ajuns la un consens Iohannis-PSD. Nici nu mai contează că fiecare parte are propria definiție pentru “statul de drept”. UE, Iohannis, PSD, fiecare cu definiția proprie.

Singura noutate este dată de poziționarea noului PSD. În țară, Marcel Ciolacu îl pudrează pe Iohannis, în timp ce la Bruxelles fostul premier Mihai Tudose pudrează Comisia Europeană considerând “șantajiste” Polonia și Ungaria, singurele țări rămase în picioare în fața abuzului de putere cu care se manifestă marea “familie” a Uniunii Europene.

De ce se aliniază PSD la jocul duplicitar al UE? Un răspuns ar fi acesta: pentru că nici PSD nu mai este interesat de oameni, de soarta românilor, din ultima redută fiind transformat în balama prezidențială.

Pentru “statul de drept” al UE, președintele Klaus Iohannis calcă în picioare orice regulă de bun simț în materie de lege, legalitate, constituționalitate. Protejatul UE și al Germaniei știe că nu pățește nimic câtă vreme protejează interesele străine din România și adaugă un vot în coșul “consensului” european.

Iohannis nu are cum să nu susțină aberațiile impuse de Germania în cadrul UE, motiv pentru care a transmis cancelarului german, Angela Merkel, că România “a susținut de la început instituirea unei condiționalități privind respectarea principiilor statului de drept în gestionarea bugetului Uniunii Europene”. (vezi Președinția României)

Să ne lămurim cu privire la “statul de drept” al UE și mai ales cu privire la dublul limbaj folosit pe tema “statului de drept”.

Când Occidentului și UE nu convine un guvern dintr-o țară, membră sau nu a Uniunii Europene, se bate monedă pe “statul de drept”, pe lupta anticorupție, pe drepturile omului. Acestea sunt cele mai grave și singure probleme! Problemele brusc dispar când la guvernare este instalată o grupare politică agreată, loială și dispusă la orice compromis în favoarea intereselor occidentale!

Este și cazul României, care odată ce i-a fost instalată guvernarea Iohannis-PNL, brusc toate problemele reproșate PSD privind “statul de drept” au dispărut!

Cum a avut loc minunea asta?

Vera Jourova vorbește de acces la judecători independenți, de o mass-media liberă, de respectarea drepturilor sale fundamentale … pentru că numai așa poate fi vorba de “stat de drept”!

Numai că aceeași Vera Jurova, comisarul pentru valori și transparență (?!) închide toți ochii Comisiei Europene când, în România “statului de drept”, sunt încălcate exact drepturile pe care le clamează, cu rezultate tragice pentru soarta și chiar viața românilor ajunși pe “culoarele Justiției”!

România a ajuns să critice Ungaria și Polonia pentru că nu acceptă șantajul politic și economic impus de UE! O țară pusă cu botul pe labe – România, mârâie în direcția ultimelor două țări din fostul bloc comunist-sovietic care pretind să le fie respectată poziția prevăzută în Tratatul privind Uniunea Europeană, document care la Articolul 2 spune că: “Uniunea se întemeiază pe valorile respectării demnității umane (…)”, iar la Articolul 4(2) spune că: “Uniunea respectă egalitatea statelor membre în raport cu tratatele, precum și identitatea lor națională (…) respectă funcțiile esențiale ale statului (…) care au ca obiect asigurarea integrității sale teritoriale, menținerea ordinii publice și apărarea securității naționale (…).” (Vezi AICI)

Ca să nu mai lungim vorba, să traducem în cuvinte simple “statul de drept” promovat de Uniunea Europeană și Occident, în general.

Când Guvernele din Germania sau Franța își schilodesc cetățenii, punând forțele de ordine să reprime violent manifestațiile de stradă, se numește democrație, iar guvernarea aplică legea în numele “statului de drept”. La fel, când dispun bombardarea sau subminarea/coruperea altor state, guverne, economii …

Când România, prin intermediul forțelor de ordine, protejează instituțiile statului și sancționează grupuri violente, se numește “dictatura forțelor de ordine PSD”.
Când, în aceeași țară România, justiția condamnă fără probe, cu probe adunate în afara cadrului legal, când oamenilor li se refuză dreptul la asistență medicală, când forțele de ordine schilodesc oameni, pentru că umblă pe stradă sau pentru că nu poartă o inutilă mască medical, se numește “stat de drept Iohannis-PNL/USR pe model european”!

În mod evident, nu aceasta este Uniunea Europeană la care au aspirat românii, o uniune care se transformă tot mai mult într-o organizației dominată de reguli și comportamente de tip multinațională.

http://dantomozei.ro/

2 răspunsuri to “COLIMATOR .IPOCRIZIA LUI KLAUS JOHANNES DE ZIUA DREPTURILOR OMULUI.Dublul limbaj UE și consensul pe “statul de drept” în România!”

  1. neicaion 10 decembrie 2020 la 5:22 pm #

    „…pentru a putea evolua, oamenii trebuie, mai întâi, să-şi elibereze conştiinţa de legăturile de subordonare faţă de ordinea socială. O dată ce conştiinţa este eliberată de acestea, intenţia o va redi-recţiona pe o nouă cale de evoluţie…”
    Carlos Castaneda -Arta Visatului

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.