Corupție la Kiev! ”Nu există nicio îndoială dacă Reznikov ar trebui eliminat – este necesar”

1 sept.

Corupție la Kiev! ”Nu există nicio îndoială dacă Reznikov ar trebui eliminat – este necesar”

Oleksii Reznikov  va fi demis în viitorul apropiat. Parlamentul ucrainean ar urma să examineze săptămâna viitoare demisia actualului șef al Ministerului Apărării. Informațiile privind demiterea oficialului de la Kiev  vin pe fondul unui scandal privind achizițiile publice în Ministerul Apărării.

La începutul lunii august, o investigație realizată de Dzerkalo Tijnia a dezvăluit că ministerul a semnat în septembrie 2022 un contract cu o companie turcă privind achiziționarea de haine de „iarnă” pentru armată în valoare de 33 de milioane de dolari și care erau haine de vară.

Ancheta  se adaugă mai multor scandaluri de corupție, precum achiziționarea de produse alimentare pentru militari la prețuri umflate descoperite în ianuarie.

Potrivit unor surse, Reznikov este luat în considerare pentru postul de ambasador al Ucrainei în Marea Britanie, notează Kyiv Independent. Șeful Fondului Proprietății de Stat, Rustem Umerov, i-ar putea lua locul la Apărare.

Rada Supremă îl numește și îl demite pe ministru la recomandarea sa. Până atunci, primul adjunct al ministrului apărării, generalul-locotenent Oleksandr Pavliuk, ar urma să fie ministru interimar.

Potrivit surselor Ukrainskaia Pravda (UP) de pe lângă președinția ucrainană, întrebarea cine îl va înlocui pe Reznikov este încă deschisă – o decizie poate apărea săptămâna viitoare.

„Pentru ca să înțelegeți, nu există nicio îndoială dacă Reznikov ar trebui eliminat – este necesar. Dar întrebarea este cine îi va lua locul? Și aceasta s-a dovedit a fi o problemă reală. Ministerul este foarte complex, există foarte puțini potențiali candidați cu greutate“, a declarat pentru UP o sursă de rang înalt apropiată Preşedinţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.