S-a terminat lanțul de iubire între PSD și Iohannis

29 oct.

S-a terminat lanțul de iubire între PSD și Iohannis

PSD a început să îl atace pe Iohannis, după ce le-a stricat campania mincinoasă privind creșterea pensiilor, dar și al plecării lui Vasile Dîncu de la Apărare.

Pentru dreapta, creșterea pensiilor nu a fost prioritară”, este mesajul unui video al PSD, publicat în mediul online, unde în imagine apar chipurile lui Florin Cîțu și Ludovic Orban, amândoi foști premieri PNL, dar și al lui Klaus Iohannis, până de curând menajat de orice atac din partea PSD.

Social-democrații au făcut și un colaj cu declarații contondente ale lui Marcel Ciolacu, în care i se sugera președintelui să nu-și mai bage nasul în treburile guvernării. „Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, chiar dacă acum toată lumea îşi dă cu părerea şi am intrat chiar într-o zonă penibilă de avansare de procente pentru a mări pensiile. Nu am nicio reţinere să-i reamintesc preşedintelui Klaus Iohannis că, atunci când era domnul Cîţu premier şi nu aveam nici criză energetică, nici război în Ucraina, eram după pandemie, domnia sa spunea că nu sunt bani să creştem pensiile şi trebuie să calculăm foarte bine”, punctează șeful PSD, în înregistrarea promovată de social-democrați.

De altfel, în urmă cu o săptămână, Ciolacu se declara „deranjat” de discuția publică despre cine oferă mai mulți bani pensionarilor, aluzie la președintele României, care propunea procentul de 15%.

Și în discursul ținut la Craiova, la alegerile PSD Dolj, Marcel Ciolacu i-a atacat liberali pe tema ieșirii lor cu declarații referitoare la creșterea pensiilor. „Discuțiile nu se fac printr-un talcioc prin presă. Nu se face când vrem să ocupăm spațiul public. Se fac în cadru organizat, în Coaliție, cu echipele de lucru, să închidem și discuțiile despre pensiile speciale”, a subliniat Ciolacu.

Imposibila colaborare

Prima mare palmă dată de PSD lui Klaus Iohannis a fost prin mesajul în care Vasile Dîncu își anunța demisia din funcția de ministru al Apărării. „Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei”, sublinia Dîncu, într-un postare în care tonul era diferit față de Nicolae Ciucă.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, Klaus Iohannis a fost cel care a insistat pentru plecarea lui Dîncu, premierul dorind să evite o posibilă criză guvernamentală. Lucru speculat în prezent de PSD, care nu vine cu o alternativă de ministru al Apărării și transmite mesaje că lucrurile se vor schimba odată ce ei vor avea șefia Guvernului.

La început, totul era miere

La începutul colaborării PSD cu PNL, în toamna trecută, aleșii Coaliției discutau, prin mesaje coordonate cu șeful statului, inclusiv de cooperare pentru modificarea Constituției. Acum, la 11 luni, relația începe să fie din ce în ce mai rece, pe fondul implicării lui Iohannis în treburile Executivului și pe fondul apropierii de rotativa guvernamentală.

Odată ce PSD va prelua șefia Guvernului, dar și un minister-cheie precum Investițiile și Proiectele Europene, PNL va avea un rol decorativ, pentru că deciziile interne vor fi luate de premier, iar aspectele în relația fonduri europene-statul român vor fi ale deținătorului portofoliului care în prezent e ocupat de Marcel Boloș.

60m.ro – Știri de ultimă oră și ultimele știri online

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.