Germania se laudă că le dă arme şi altora, dar nu-şi poate cumpăra nici pentru ea: „Nu există aproape nicio mișcare”

30 oct.

Germania se laudă că le dă arme şi altora, dar nu-şi poate cumpăra nici pentru ea: „Nu există aproape nicio mișcare”

Germania s-a dovedit a fi incapabilă în a-şi creşte siguranţa naţională prin achiziţionarea de armament nou. Guvernul de la Berlin se chinuie, practic, să accelereze achizițiile în domeniul apărării sau chiar doar să înlocuiască armele și munițiile pe care le-a furnizat Kievului.

„Nu există aproape nicio mișcare”, au declarat surse Reuters.

Guvernul lui Scholz întârzie comenzile

Managerii din industria de apărare şi-au arătat dezamăgirea faţă de ceea ce ei văd ca fiind o lentoare a guvernului în completarea stocurilor armatei, cauzată de procedurile lente şi de lipsa deciziilor la nivel superior.

Un alt manager din sectorul apărării a spus că ”există un război în Ucraina, dar procedurile de aici se desfăşoară în continuare ca pe timp de pace, în timp ce inflaţia mănâncă banii”.

Germania, sub presiunea NATO

Aliații NATO au criticat puternic Berlinul în trecut pentru că nu a atins ținta de 2% din cheltuielile militare ale alianței și se bazează pe Statele Unite pentru securitatea sa, fără a împărți povara financiară.

Cu mai multe luni în urmă, Olaf Scholz anunţase un fond special de 100 de miliarde de euro pentru a readuce la standarde armele și echipamentele Bundeswehr-ului după decenii de uzură, după sfârșitul Războiului Rece.

”Au fost aprobate contracte pentru unele muniţii, dar aceasta este doar o picătură în ocean în comparaţie cu ceea ce avem de fapt nevoie”, a menţionat o sursă din industrie.

De exemplu, nemţii ar trebui să se mişte mai repede cu achiziţionarea avionului de luptă american F-35, care urmează să fie prezentat Parlamentului pentru aprobare înainte de sfârşitul anului, conform informaţiilor anterioare ale Ministerului Apărării.

National

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.