Mită de 7.000 de euro pentru un post la Metrorex

26 nov.

Mită de 7.000 de euro pentru un post la Metrorex

Zeci de poliţişti, jandarmi şi procurori DIICOT au descins chiar în mijlocul examenului pentru ocuparea postului de mecanic de locomotivă la metrorex, care, potrivit unor surse din anchetă, ar fi fost fraudat.

Scandal de fraudă la examenul pentru mecanicii de tren Metrorex. Percheziţii de amploare la sediul Metrorex, fiind vizaţi mai mulţi instructori, dar şi candidaţi care şi-ar fi cumpărat posturile cu mii de euro.

Conform sursei citate, instructorii le-ar fi promis candidaţilor ajutor pentru a frauda examenele, evident, în schimbul unor sume de bani. Descinderile au început miercuri, 23 noiembrie, chiar în timpul examenelor. Procurorii suspectează că ar exista aproximativ 20 de lucrări fraudate. Pentru un loc garantat, candidaţii aveau de plătit undeva între 6 şi 7.000 de euro.

Instructorii sunt suspecți că ar fi vrut să fraudeze acest examen în favoarea unor candidați, în schimbul unei sume de bani. Ei ar fi promis candidaților că vor primi subiectele înainte de susținerea examenului.

Este important de precizat că salariul unui mecani de metrou ajunge până la 7.000 de lei, fără sporuri. Dosarul care vizează faptele de corupţie este instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

https://60m.ro/

2 răspunsuri sa “Mită de 7.000 de euro pentru un post la Metrorex”

  1. Snake 26 noiembrie 2022 la 1:45 pm #

    În poliţie și parchete cât a ajuns șpaga? La poliţie, prin 2018 era 5-6000 euro; la parchete sărea de 80.000 euro. S-au găsit „cinstiţii” infractori să-i incrimineze pe alţii.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: