În timp ce românii mor cu zile prin spitale, naşterile au loc pe trotuare, bolnavii de cancer sunt aproape abandonaţi, iar nosocomialele fac prăpăd, Ministerul Sănătăţii este implicat „trup şi suflet” în campania de vaccinare

25 aug.

În timp ce românii mor cu zile prin spitale, naşterile au loc pe trotuare, bolnavii de cancer sunt aproape abandonaţi, iar nosocomialele fac prăpăd, Ministerul Sănătăţii este implicat „trup şi suflet” în campania de vaccinare

În ultima lună,România a fost marcată de trei cutremure în sistemul medical, începând cu femeia care a născut pe trotuar în fața spitalului din Urziceni, la tânăra mamă care a murit în spital la Botoșani și la femeia operată de hernie de medicii din Târgu Jiu, care nu și-a dat seama că este însărcinată în 9 luni, scrie r3media.ro.

Peste tot s-au deschis anchete, s-au mai eliberat din funcții niște oameni și s-au mai făcut niște declarații prin gura ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și cam atât.

În schimb, în tot acest context tragic care ar fi trebuit să schimbe din temelii sistemul medical din România, Ministerul Sănătății lansează o campanie de promovare a vaccinării.

Nu o campanie privind relația medicilor cu pacienții, nu o campanie despre condițiile din spitale sau despre lipsa personalului, ci o campanie despre vaccinare.

Pagina de Facebook a Ministerului Sănătății este împânzită cu mesaje privind vaccinarea bebelușilor, tinerilor și bătrânilor.

„După o vârstă înaintată, e mai bine să știi, nu doar să speri că o să fie bine. Mai ales că unele boli des răspândite, cum ar fi gripa, pot reprezenta un risc pentru cei peste 65 de ani sau cu sistemul imunitar slăbit.”

Sau

„Sănătatea ta și a familiei tale este cea mai importantă. De aceea trebuie să știi, nu să speri. Este datoria ta să ai grijă de cei dragi.”

Da, trebuie să știi, nu doar să speri, că cei dragi sunt bine dacă ajung într-un spital din România. Însă, pentru ca acest lucru să fie posibil este nevoie de mai mult decât o campanie de promovare a vaccinării. Este nevoie de medici bine pregătiți, chiar și bine plătiți, dar empatici cu pacienții, este nevoie de finanțarea și dotarea spitalelor, este nevoie de un ministru căruia să-i pese de sănătatea românilor.

60m.ro – Știri de ultimă oră și ultimele știri online

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.