ZELENSKY SI BIDEN DOI TERORISTI CRIMINALI,Moartea lui Prigojin – informația care răstoarnă totul

25 aug.

Moartea lui Prigojin – informația care răstoarnă totul

A picat una dintre versiunile vehiculate în cazul morții liderului Wagner, al cărui avion s-a prăbușit în Rusia. Cel puțin așa pare, din perspectivă americană. Nu există niciun indiciu că o rachetă sol-aer a doborât avionul în care se afla şeful grupului paramilitar rus Wagner Evgheni Prigojin, a anunţat joi Pentagonul, relatează AFP.

Armata americană „nu are nicio informaţie că o rachetă sol-aer” a fost implicată în accidentul de miercuri, a declarat purtătorul de cuvânt Pat Ryder. Informaţiile despre utilizarea unei astfel de arme sunt „inexacte”, a adăugat el.

Generalul Pat Ryder a afirmat că nu poate oferi informaţii despre cauzele accidentului, care fac obiectul multor speculaţii. Dar Statele Unite consideră că acest accident a provocat moartea lui Evgheni Prigojin, a precizat el. „Credem, pe baza mai multor factori, că probabil a fost ucis”, a menţionat el.

Avionul privat de tip Embraer la bordul căruia se afla şeful Grupului Wagner s-a prăbuşit miercuri după-amiază în regiunea Tver, la nord de Moscova, în timp ce se îndrepta din capitala Rusiei spre Sankt Petersburg.

După prăbușirea, s-a vorbit și despre o explozie la bord. La bord ar fi putut fi încărcat un anumit cadou sub forma unei cutii de vin scump. În această cutie ar fi putut fi o bombă.

Legat de prăbușirea avionului, ar exista și un prim suspect – chiar pilotul personal al lui Prigojin, care ar fi de negăsit. El avea acces la avion și a dispărut înainte de explozie.

Toţi cei 10 pasageri şi membri ai echipajului aflaţi la bordul aeronavei şi-au pierdut viaţa.

Joi, preşedintele Vladimir Putin a vorbit însă la trecut despre fostul său aliat cu un „destin complicat”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.