Elicoptere, la pământ în Ucraina: „Îndeplineau misiuni”

31 aug.

Elicoptere, la pământ în Ucraina: „Îndeplineau misiuni”

Şase militari ucraineni aflaţi la bordul a două elicoptere au murit în timp ce îndeplineau misiuni în estul Ucrainei, conform informaţiilor furnizate miercuri de armată, informează Reuters.

Nu au fost comunicate detalii despre ce s-a întâmplat cu cele două elicoptere Mi-8.

Conform unui comunicat al armatei publicat pe Telegram, militarii au murit în timp ce „îndeplineau misiuni” în sectorul din oraşul Bahmut controlat de ruşi.

Site-ul de ştiri Ukrainska Pravda a informat că incidentul a avut loc lângă Kramatorsk, un oraş mare la vest de Bahmut, în regiunea Doneţk, teatrul principalelor lupte dintre trupele invadatorilor ruşi şi cele ucrainene.

Ukrainska Pravda a spus că cele două elicoptere erau complet distruse, iar cadavrele au fost găsite la faţa locului.

Un purtător de cuvânt al forţelor aeriene, Yevhen Rakita, a declarat pentru postul public de radio Suspilne că victimele erau ofiţeri, dar identităţile lor nu au fost făcute publice din motive de securitate. El a spus că o slujbă în onoarea acestora va avea loc joi, în oraşul Poltava din centrul Ucrainei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.