China cere SUA deschiderea bio-laboratorului Fort Detrick!

28 mai

https://i1.wp.com/dantomozei.ro/wp-content/uploads/2021/05/China-cere-SUA-deschiderea-Fort-Detrick.jpg

Catalogând cererea președintelui Joe Biden, adresată serviciilor de informații, de a realiza un raport privind originea Covid-19, o nouă demonstrație a SUA de politizare și exagerare a fenomenului, China solicită Washingtonului transparență și responsabilitate, prin accesul inspectorilor internaționali la bio-laboratorul Fort Detrick și la peste 200 de facilități similare din întreaga lume!

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a reiterat că, în condițiile în care echipa internațională de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a ajuns la concluzia că o “scurgere de laborator” este “extrem de puțin probabilă”, SUA nu face decât să politizeze și să mute problema din zona specialiștilor și științei, în zona serviciilor de informații. De asemenea, într-un mod iresponsabil, SUA continuă să blocheze accesul la informații și  la propriile laboratoare biologice aflate pe propriul teritoriu și în diverse zone ale globului.

„Iată lipsa de respect a SUA față de știință și iresponsabilitatea față de viața și siguranța oamenilor lor”, a declarat Zhao, care a făcut un istoric al acțiunilor discutabile derulate de autoritățile de la Washington în combaterea focarului de pe teritoriul său. Aceasta în condițiile în care SUA are cele mai multe cazuri de infecție și decese confirmate Covid-19, la nivel mondial: aproape 34 de milioane, respectiv peste 607.000!

Ministerul chinez de Externe răspunde inițiativei președintelui Biden solicitând SUA să accepte o anchetă internațională condusă de OMS la bio-laboratorul Fort Detrick și la peste 200 de facilități similare, pe care americanii le operează în întreaga lume.

“Dintr-un sentiment de responsabilitate față de sănătatea omenirii, susținem un studiu cuprinzător al tuturor cazurilor timpurii Covid-19 depistate la nivel mondial și o investigație aprofundată a unor baze secrete și a unor laboratoare biologice din întreaga lume”, a transmis, la rândul său Ambasada Chinei în SUA, ca răspuns la inițiativa președintelui Biden.

Zhao Lijian a reiterat că, în luna Martie 2020, fostul director al Centrului pentru Controlul și prevenirea Bolilor (CDC), John Redfield, a declarat că unele dintre decesele din sezonul gripal, început în Septembrie 2019, au fost de fapt infectate cu Covid-19.

Mai mult, laboratorul biologic Fort Detrick din Maryland a fost închis, în Iulie 2019, la scurt timp după aceea fiind înregistrat un focar de “boală a țigării electronice”, într-o comunitate din Virginia, cu simptome care seamănă foarte mult cu simptomele Covid-19.

În opinia chinezilor, politizarea și mutarea discuțiilor din plan științific, în plan politic și militar este un truc vechi, o campanie de bruiaj și de promovare a teoriei conspirației, prin care se caută ascunderea adevărului.

Așa cum am arătat, președintele Joe Biden a cerut serviciilor de informații să investigheze originea noului coronavirus, cu solicitare expresă de clarificare dacă noul coronavirus este de origine naturală sau provine dintr-un laborator. Această subliniere pare o direcție de lucru și nevoia unui anumit tip de răspuns. Mai mult, Biden a dat un termen de 90 de zile pentru prezentarea unui raport.

În condițiile în care China are astăzi un total de 109.693 cazuri confirmate Covid-19 și 4.905 decese, față de 33.999.680 cazuri și 607.726 decese în SUA, este clar că asistăm la un război dus pe toate planurile între principalele puteri ECONOMICE ale lumii.

Mecanismele de propagandă și manipulare americană sunt turate la maxim în fața singurei entități capabile să reziste și care se încăpățânează să refuze modelul american, vorbesc de China.

Este ușor de anticipat ce vom avea la finalul celor 90 de zile oferite de Biden, la fel cum este previzibilă mutarea greutății războiului Covid-19 în plan economic.

Să nu anticipăm mergând în detalii!

Totuși, să privim cu atenție dezbaterile privind propunerile care vizează taxarea globală a companiile cu profil multinațional, blocajul impus companiilor chineze și, de ce nu, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022, pentru care deja se solicită boicot general din partea americanilor. Toate, absolut toate aceste inițiative au un substrat politic și economic.

http://dantomozei.ro/

2 răspunsuri to “China cere SUA deschiderea bio-laboratorului Fort Detrick!”

  1. Snake 28 mai 2021 la 12:56 pm #

    Laboratorul Fort Detrick este unul dintre cele în care se efectuau cele mai odioase experimente genetice și virusologice!

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.