Rusia: România a trimis mercenari să lupte pentru Ucraina. Asta consolidează statutul de parte la conflict!

4 nov.

Rusia: România a trimis mercenari să lupte pentru Ucraina. Asta consolidează statutul de parte la conflict!

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a declarat că Occidentul s-a consolidat ca parte a conflictului din Ucraina deoarece a trimis mercenari să ia parte la luptă. Printre ţările vizate de oficialul de la Moscova se numără şi România.

România, acuzată de Rusia că a trimis mercenari care luptă pentru Ucraina. „O astfel de asistență din partea țărilor occidentale duce la o prelungire a ostilităților și crește gradul de implicare a acestora în ceea ce se întâmplă în Ucraina, consolidându-le în statutul de parte la conflict”, a spus Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei.

Potrivit oficalului de la Moscova, în cele opt luni ale conflictului armat, peste 8.000 de mercenari străini au fost recrutați de eforturile țărilor occidentale: „Cele mai mari grupuri au venit din Polonia, Statele Unite, Canada, România și Marea Britanie, în ciuda faptului că în multe țări mercenarismul este interzis legal și urmărit penal. Peste 3.000 de luptători străini au fost uciși, același număr s-a întors acasă”.

60m.ro – Știri de ultimă oră și ultimele știri online

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.