Elon Musk se implică în alegerile din SUA: Recomand să votați pentru un Congres republican

8 nov.

Elon Musk se implică în alegerile din SUA: Recomand să votați pentru un Congres republican

Elon Musk, proprietarul Twitter, cea mai bogată persoană din lume, a recomandat luni alegătorilor să aleagă candidați republicani pentru Congresul SUA în alegerile de la mijlocul mandatului de marți.

„Către alegătorii cu mentalitate independentă: Puterea împărțită limitează cele mai grave excese ale ambelor partide, prin urmare recomand să votați pentru un Congres republican, având în vedere că președinția este democrată”, a declarat Musk pe Twitter.

De la preluarea Twitter de către Musk, diverse grupuri cu agende politice au criticat poziția CEO-ului Tesla privind moderarea conținutului în detrimentul poziției sale absolutiste privind libertatea de exprimare, despre care se așteaptă să crească volumul de dezinformare și de discursuri de ură pe platformă.

Democrații președintelui Joe Biden se confruntă cu o bătălie acerbă pentru a păstra controlul Congresului la votul de marți.

Previziunile electorale nepartizane și sondajele de opinie sugerează că republicanii au șanse foarte mari de a obține o majoritate în Camera Reprezentanților, iar controlul Senatului va fi probabil mai strâns disputat.

Musk a declarat anterior că va vota pentru republicani, dar spune că îi susține pe moderații de ambele părți ale culoarului.

„Democrații sau republicanii hardcore nu votează niciodată pentru cealaltă parte, așa că alegătorii independenți sunt cei care decid de fapt cine este la conducere!”, a adăugat Musk pe Twitter.

60m.ro – Știri de ultimă oră și ultimele știri online

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.